הרווארד: סביר יותר שבעוד עשור הביטקוין יהיה שווה 100 דולר ולא 100 אלף דולר
קנת' רוגוף, פרופסור לכלכלה באוניברסיטה היוקרתית, מעריך שרגולציה ממשלתית היא שתגרום לנפילה נוספת בשווי הביטקוין; "מלבד האפשרויות של הלבנת כספים והעלמת מס, השימושים של המטבע מאוד מצומצמים"
- ניצחון לקהילת הקריפטו: העליון אסר על לאומי להגביל שימוש בחשבון בנק
- צרפת נגד הביטקוין: תטיל מס על המסחר בו ותחסום פרסומות של אתרים
- "רגולציה על מסחר בביטקוין בארה"ב? הדרך עוד ארוכה"
"אני חושב שבעוד עשר שנים הביטקוין יהיה שווה לשבריר ממה שהוא שווה כיום". כך אמר רוגוף ל-CNBC. "אם שמים בצד את האפשרות של הלבנת כספים והעלמת מס, שימושיו של המטבע הם מאוד מצומצמים," הוסיף רוגוף, שכיהן בעבר ככלכלן הראשי של קרן המטבע העולמית.
בעוד שמו של הביטקוין נקשר לעסקאות מפוקפקות, האומדנים לגבי היקף השימוש בו בפעילויות לא חוקיות הם מגוונים. שון אסטלי, נשיא חברת Blockchain Intelligence Group, העריך ששיעור העסקאות הבלתי חוקיות שנעשו באמצעות ביטקוין ב-2016 ירד לכ-20%, והיה "נמוך משמעותית משיעור העסקאות הבלתי חוקיות שנעשו באמצעות המטבע ב-2017."
רוגוף מאמין שרגולציה ממשלתית היא שתגרום לנפילה נוספת במחירי הביטקוין, למרות שהוא הדגיש שייקח זמן לפתח מסגרת רגולציה גלובלית.
כיום הרגולציה שנוגעת למטבעות קריפטוגרפיים היא אינדיבידואלית לכל מדינה. יפן, לדוגמא, הכירה בחוקיות הביטקוין בשנה שעברה כמו גם במספר אתרי המרה, אם כי אירוע גניבה של ביטקוין בשווי 530 מיליון דולר בינואר האחרון הביאה למקצה שיפורים ברגולציה מצד הרשויות.
דרום קוריאה לעומת זאת, חוקקה חוקים שמאפשרים מסחר במטבעות קריפטוגרפיים רק באמצעות חשבונות בנק הרשומים על שמו האמיתי של בעליהם.
הבוקר (ג') נסחר הביטקוין לפי שווי של 11,283.81 דולר, לאחר שירד כבר ב-16% השנה.
לפי רוגוף, אחת הסיבות שהרשויות פועלות באיטיות יחסית בנוגע לרגולציית הביטקוין, היא הציפייה להתפתחות הטכנולוגיה שעומדת מאחוריו. הביטקוין הוא רק יישום אחד של טכנולוגיית הבלוקצ'יין, שהיא טכנולוגיה שמאפשרת תיעוד ושמירה על מידע של עסקאות, ואשר נחשבת כתחום בעל פוטנציאל צמיחה מסיבי.