$
שוק ההון

הנפקת "המכון לחקר האינטרנט" היפנית: 62% מהתמורה - עמלות לחתמים וליועצים

מדיווח שהוציאה החברה שאמורה להנפיק את מניותיה בבורסה בתל אביב, עולה כי מתוך 20 מיליון שקל, התמורה המינימלית שצפויה בהנפקה, יוותרו בידי החברה 7.6 מיליון שקל בלבד

גולן חזני 13:5427.02.18
חברת "המכון לחקר האינטרנט" היפנית שוברת את כל שיאי העמלות ליועצים וחתמים בהנפקה. מדיווח שהוציאה היום (ג') החברה שאמורה להנפיק את מניותיה בבורסה בתל אביב, עולה כי מתוך 20 מיליון שקל, התמורה המינימלית שצפויה בהנפקה, יוותרו בידי החברה 7.5 מיליון שקל בלבד. כלומר 62% מהגיוס יועבר להוצאות שונות. מרבית הסכום - 12 מיליון שקל, יועבר ליועצי ההנפקה ורכזיה.  

 

כלומר 62% מהגיוס יועבר להוצאות שונות. מרבית הסכום - 12 מיליון שקל, יועבר ליועצי ההנפקה ורכזיה. רשמי ההנפקה הם דיסקונט חיתום של צחי סולטן שתקבל את מרבית ההוצאות, אם כי לא ברור אם מדובר בכל 12 מיליון השקלים. 450 אלף שקל יועברו להוצאות אחרות שהחברה אינה מפרטת.

 

החברה לחקר האינטרנט פירסמה תשקיף בדצמבר כלומר לפני חודשיים, והגיוס מיועד למחר. החברה הוקמה בישראל באוגוסט האחרון למטרת ההנפקה ומצויה בבעלות יפנית וההנפקה שלה נחשפה לראשונה ב"כלכליסט". הבעלים הוא ד"ר הירושי פוג'יווארה (63) שמחזיק בכ-77.2% מההון ומשמש כיו"ר ומנכ"ל. החברה תנסה לגייס לפי שווי של כ-140-150 מיליון שקל.

 

 

הירושי פוג'יווארה הירושי פוג'יווארה צילום: bbtower

 

חברת המכון לחקר האינטרנט פועלת באמצעות חברת IRI יפן שהיא חברה בת, וחברות בנות נוספות, ומתמקדת בטכנולוגיות הקשורות לאינטרנט. פעילותה כוללת ייעוץ, מחקר, השקעות והפקת כנסים ואירועים בתחומים אלה. בתשקיף נכתב שמטרת גיוס ההון היא לממש את חזון החברה - ניצול היכרותה וניסיונה רב השנים בתחום האינטרנט ביפן - על מנת לנסות וליישם בשוק היפני טכנולוגיות שיפותחו בישראל.

 

בסך הכל מעסיקה הקבוצה 183 עובדים, ובמחצית הראשונה של 2017 הכנסותיה הסתכמו ב-7.2 מיליון דולר, עלייה של 14.5% לעומת התקופה המקבילה, והרווח לפני מס הגיע ל-2.7 מיליון דולר, עלייה של 4.9%. בשנת 2016 החברה רשמה רווח נטו של כ-1.4 מיליון דולר, על הכנסות של כ-8 מיליון דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x