$
שוק ההון

קרן אליוט עשתה ריסטארט להנהלה של אימפרבה

חברת הסייבר אימפרבה ספגה הפסדים מאז הקמתה, אך אז הקרן האקטיביסטית אליוט רכשה 9.8% ממנה והובילה מהלכים אגרסיביים לשיפור הרווחיות שהביאו לפרישתם של תשעה בכירים. הצפת הערך האחרונה תוביל ככל הנראה למכירת אחזקותיה של הקרן בחברה

דרור רייך 07:2027.02.18

כשקרן אקטיביסטית נכנסת לחברה ציבורית, היא מחפשת להרוויח – לקנות בזול ולמכור ביוקר – וזה בדיוק מה שקרן אליוט רוצה לעשות לחברת הסייבר הישראלית־אמריקאית אימפרבה.

 

אליוט נכנסה לאימפרבה באמצע 2016, כאשר החברה היתה בהפסדים מאז הקמתה ב־2002 – ורכשה 9.8% ממניותיה. רק אתמול, לאחר תקופה ארוכה, פורסמו לראשונה דו"חות שנתיים של החברה שבהם היא עקפה את התחזיות ותוצאותיה היו חיוביות במיוחד.

 

 

 

אימפרבה סופגת הפסדים מאז הקמתה ב־2002, שהתגברו עם הפיכתה לחברה ציבורית ב־2014. מדובר בהפסדים של 48.9 מיליון דולר ב־2015 ובהפסדים של 70.3 מיליון דולר ב־2016.

 

רק ברבעון האחרון של 2017 אימפרבה הראתה לראשונה רווח נקי חיובי. ב־8 בפברואר החברה פרסמה דו"חות טובים, עם הפתעה חיובית ברווחיות, על רקע צמיחה של 18% בתחום המוצרים והמנויים. ההנהלה החדשה של אימפרבה שמה דגש חזק על שמירת לקוחות, שיפור שיעורי החידוש והורדת נטישת הלקוחות, תוך ביצוע ארגון מחדש.

 

 

שלמה קרמר מנכ"ל אימפרבה שלמה קרמר מנכ"ל אימפרבה צילום: עמית שעל

 

ברבעון הרביעי של 2017 הציגה חברת אימפרבה הכנסות של 91.1 מיליון דולר, צמיחה שנתית של 16%, בדומה לתחזית, אך הרווח הנקי של 40 סנט למניה היווה הפתעה לטובה בפער ניכר לעומת הצפי לרווח של 27 סנט למניה בלבד והחברה יצרה תזרים מזומנים מפעילות שוטפת של 17.7 מיליון דולר.

 

כנראה שקרן אליוט לא תכננה להישאר בחברה תקופה כה ארוכה. זמן קצר לאחר שרכשה 9.8% ממניות החברה היא כבר חיפשה, על פי סוכנות הידיעות רויטרס, בנק השקעות לצורך בחינה של אפשרויות אסטרטגיות, כלומר מכירת אחזקותיה בחברה. לאחר מכן סוכנות הידיעות בלומברג דיווחה כי ענקיות המחשוב יבמ וסיסקו גילו עניין ברכישת החברה. כיום מחזיקה אליוט 5.9% בחברה ואופציות לרכישת מניות נוספות.

 

בחלוף שנה שבה המהלך לא יצא אל הפועל, קרן אליוט לא קפאה על השמרים – והתחילה לבצע שינויים דרמטיים בהנהלה הבכירה של אימפרבה, כך שמי שבוחן אותה היום כמעט ולא מצליח לזהות אותה.

 

זה התחיל ביולי 2017, כשסמנכ"ל הטכנולוגיות והמייסד עמיחי שולמן פרש לתפקיד חדש שהומצא במיוחד בשבילו בחברה: "מדען ראשי". חודש לאחר מכן המנכ"ל אנתוני בטנקור עזב את תפקידו והוחלף בכריסטופר היילן. באוקטובר 2017 גם סמנכ"ל הכספים טרי שמידט עזב והוחלף על ידי מייק ברנס.

 

המגמה לא השתנתה ב־2018, כאשר דיוויד ג'יי (David Gee) מונה לתפקיד סמנכ"ל השיווק בתחילת ינואר, ובאמצע ינואר החברה כבר הודיעה על תוכנית התייעלות חדשה שתגרור הוצאות של 2.3–2.9 מיליון דולר, בעיקר בעקבות פיצויי פיטורים.

 

 

גל העזיבות לא נפסק, ורק בשבועיים האחרונים סמנכ"ל ההכנסות מייק מוני (Michael Mooney) עזב את החברה, בינתיים ללא מחליף, וממש לפני כמה ימים יו"ר הדירקטוריון של אימפרבה, אנתוני בטנקור, עזב והוחלף על ידי אלן טסלר.

 

הספיק לשלמה קרמר

כנראה שזה הספיק למייסד השני של החברה, שלמה קרמר, שכל כך מזוהה עם אימפרבה, שמכר לפני כחודש כמעט את כל אחזקותיו בחברה. לקרמר היו כ־2 מיליון מניות אימפרבה, שמהוות 6.8% מהון המניות של החברה. קרמר החזיק ב־1.3 מיליון מניות באופן פרטי ובעוד 800 אלף מניות דרך חברת ההשקעות והאחזקות Harpi, שקרמר הוא אחד משני הדירקטורים שלה.

 

קרמר, שהיה שותפו של גיל שויד להקמת צ'ק פוינט, מכר את כל אחזקותיו בכ־90 מיליון דולר וכיום הוא מנהל את חברת קאטו נטוורקס ומשקיע בכמה חברות סייבר.

 

סיכונים מעבר לפינה

"בעתיד, אליוט עשויה לנקוט פעולות שעשויות להיות יקרות, יצרכו זמן רב, וישבשו את הפעילות שלנו", כותבים באימפרבה. "כמו כן, הן עשויות להסיט את תשומת הלב של ההנהלה והעובדים שלנו, עם הצעות ציבוריות ובקשות לפגישות מיוחדות, או הצגת מועמדים פוטנציאליים לדירקטוריון של החברה או כל עסקה אחרת".

 

"בנוסף, אי־ודאות לגבי כיוון העתידי שלנו או שינויים בהרכב של מועצת המנהלים שלנו עשויים להיות מנוצלים על ידי המתחרים שלנו, לגרום דאגה ללקוחות שלנו או ללקוחות ושותפים פוטנציאליים", מסבירים באימפרבה. "במצב זה גם יהיה קשה יותר למשוך ולשמור על כוח אדם איכותי". "אי־ודאויות שכאלה עלולות להשפיע לרעה על התוצאות העסקיות שלנו בעתיד", מסכמים באימפרבה.

 

מהדו"ח השנתי המלא של אימפרבה ל־2017 עולה כי אחד הסיכונים המרכזיים לחברה הוא האפשרות שאם היא לא תצליח להגדיל את מקורות ההכנסה שלה, היא לא תוכל להישאר רווחית בעתיד. אימפרבה מזהירה את המשקיעים גם כי ההכנסות וההוצאות התפעוליות שלה עלולות להשתנות באופן משמעותי מתקופה לתקופה כתוצאה ממגוון גורמים שנמצאים מחוץ לשליטתה.

 

כמו כן, לאימפרבה יש תלות גבוהה במיוחד בכריסטופר היילן, נשיא ומנכ"ל החברה, כדי להשיג את יעדיה האסטרטגיים. "אנו תלויים בהמשך תרומת ההנהלה הבכירה שלנו ועובדי מפתח נוספים לביצוע התוכנית העסקית שלנו", מציינים בחברה. "אובדן שירותי ההנהלה הבכירה או עובדי מפתח אחרים, ובמיוחד כריסטופר היילן, נשיא ומנכ"ל החברה שלנו, עלול לעכב את התוכניות של החברה באופן משמעותי".

 

היסטוריה של אקטיביזם

אימפרבה היא השחקנית המובילה בתחום המתפתח של אבטחת מידע בבסיסי נתונים (DBS). שוק היעד של אימפרבה מתאפיין בשיעורי חדירה נמוכים של פחות מ־25%, ועיקר התחרות לפתרונות אלה מגיעה מצד ענקית הטכנולוגיה יבמ. שאר המתחרים של אימפרבה בתחום זה מציעים פתרונות נקודתיים, בניגוד לפלטפורמה הכוללת של אימפרבה.

 

קרן אליוט סבורה כי מניית אימפרבה נסחרת בדיסקאונט ניכר ביחס לשווייה ההוגן, שאינו משקף את הפוטנציאל להמשך הצמיחה ושיפור הרווחיות. במהלך השנים האחרונות יזמה קרן אליוט מספר מהלכים אקטיביסטיים לצורך הצפת ערך בחברות שנסחרו בתמחור חסר. רשימת החברות הללו כוללת את EMC, שנמכרה ל־Dell והחברות Informatica ו־BMC, שנמכרו לקרן השקעה פרטית. במרבית המקרים, השקעת הקרן הובילה להצפת ערך של למעלה מ־25%.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x