בלעדי לכלכליסט
האחים נוימן: לדחות אסיפת הנושים של יורוקום "להצעה שוברת שוויון"
צחי וחן נוימן מבקשים מהבנקים לדחות את אסיפות הנושים של חברת יורוקום שזומנו ליום שני כדי לגבש הצעה ש"הבנקים לא יוכלו לסרב לה". דיסקונט צפוי לתמוך בדחייה, אך במקרה כזה עשוי נתי סיידוף לאיים בפרישה מהמשא ומתן לרכישה
האחים צחי וחן נוימן מבקשים מהבנקים לדחות את אסיפות הנושים של חברת יורוקום שזומנו ליום שני הקרוב. ל"כלכליסט" נודע כי במכתב ששלחו לבנקים האחים טוענים כי הם זקוקים לפרק זמן נוסף כדי לגבש "הצעה שוברת שוויון שהבנקים לא יוכלו לסרב לה".
- דירקטוריון הבינלאומי אישר את הצעת סיידוף לרכישת יורוקום
- האחים צחי וחן נוימן הגישו הצעה מחייבת לרכישת יורוקום
- האחים צחי וחן נוימן הגישו הצעה מחייבת לרכישת יורוקום
המכתב נשלח באמצעות עורך הדין של האחים, ארז חבר ממשרד עמית פולק מטלון. במכתב נטען כי לאחר שהגישו את ההצעה המחייבת לרכישת יורוקום השבוע, התבקשו על ידי נושי החברה, הבנקים, לעמוד בדרישות שונות. במלים אחרות, הבנקים ביקשו לשפר מהותית את ההצעה.
יורוקום מחזיקה בשליטה בבזק ובחלל תקשורת וכן בחברות אנלייט סאטקום ופרויקט מידטאון (37%). הקבוצה בבעלות שאול ויוסף אלוביץ' הגיעה לחדלות פרעון מול הבנקים ואלה החליטו למכור אותה.
הם מוסיפים כי בימים אלה הם עמלים על הגשת הצעה חדשה אבל לצורך גיבושה ובשל מורכבות ההסדר, נדרש להם זמן קצר נוסף כדי לגבש אותה ולכן הם מבקשים את הדחיה, מה גם שבית המשפט העניק ליורוקום די זמן לגבש הסדר עם נושיה.
ההצעה המקורית של האחים נוימן שמתכוונים לצרף אליה כשותפים את המיליארדר הברזילאי אלי הורן, ושותף אמריקאי נוסף, כוללת רכיב מזומן, השארת נתח מהחוב של יורוקום תקשורת שייפרס לתקופה ארוכה ומנגנון השתתפות של הבנקים אם שווי הנכסים של יורוקום יעלה.
לפי ההצעה, בתוך 26 יום לאחר התקיימות התנאים, תעמיד הקבוצה 100 מיליון שקל כהלוואה נחותה ליורוקום תקשורת. בנוסף, בעת השלמת ההסדר תזרים הקבוצה 300 מיליון שקל תמורת רכישת הזכויות בפרויקט הנדל"ן מידטאון (37.5%) בת"א ורכישת מניות אנלייט אנרגיה (15.3%).
תוך 12 חודשים מההסדר מציעה קבוצת נוימן להזרים 250 מיליון שקל נוספים, ו־40 מיליון שקל נוספים שישולמו 6.5 שנים לאחר השלמת ההסדר. בנוסף מוצע הסדר שלפיו ייעשה תשלום נוסף של 160 מיליון שקל – אם שווי אינטרנט זהב וחלל תקשורת יעלה בשנים הקרובות.
תשלום דחוי שיישאר בהיקף 370 מיליון שקל ייפרע בשבע שנים. לפי ההצעה, החוב יישא ריבית שנתית של 3% בשנה, והקרן תיפרע ב־5 תשלומים שווים שכל אחד מהם יהווה 7% מהקרן (כל אחד מהתשלומים), החל משנתיים ממועד ביצוע ההסדר. יתרת החוב תשולם בתום השנה השביעית להסדר. מנגנון עליית הערך העתידי הוא בהיקף של עד 400 מיליון שקל, וההצעה לא כוללת הפקדת פקדון כלשהו.
הבנקים הנושים של יורוקום בראשות דיסקונט, אמורים להחליט עד סוף השבוע אם לדחות את האסיפה. במידה ולא יעשו כן, נראה כי האחים נוימן לא יצליחו לעמוד בלוח הזמנים.
דיסקונט מעוניין בהצעות מתחרות לזו של נתי סיידוף ולכן צפוי לתמוך בדחיית האסיפה, אולם במקרה כזה צפוי סיידוף לאיים בפרישה מהמו"מ, שכן הוא איננו מעוניין למשוך את המו"מ, בעיקר לאחר ששני הבנקים האחרים אישרו את ההסדר שלו.
דירקטוריון הבנק הבינלאומי אישר את הצעתו של סיידוף שלשום והצטרף לבנק הפועלים שהדירקטוריון שלו אישר גם הוא את הצעת סיידוף. הצעה זו היא למעשה כרגע היחידה שמונחת על השולחן לאחר שתוקף ההצעה של דסק"ש שבשליטת אדוארדו אלשטיין פג השבוע, ואילו האחים נוימן עסוקים בגיבוש הצעה חדשה.