האינפלציה בארה"ב מרימה ראש: מדד ינואר עלה ב-0.5%
לאחר חמישה חודשים של תרדמת, האינפלציה שוב זוקפת ראש ומתדלקת חששות בקרב משקיעים; וול סטריט מודאגת כי רמות אינפלציה גבוהות יותר ייאלצו את הפדרל ריזרב להעלות ריבית בקצב מהיר יותר
לאחר תקופה ממושכת של תרדמת, האינפלציה שוב זוקפת ראש ומתדלקת חששות בקרב משקיעים. מדד המחירים לצרכן בארה"ב עלה ב-0.5% בינואר, העלייה הגדולה ביותר זה חמישה חודשים. זאת לאחר התייקרות סעיפי שכר הדירה, ביגוד, דלק, בריאות וביטוח מכוניות. כלכלנים שנסקרו על ידי מרקטווטש צפו עלייה של 0.4%.
- מדד המחירים לצרכן ב-2017 עמד על 0.4%, מדד חיובי ראשון לאחר 3 שנות מדדים שליליים
- הבנק העולמי מזהיר משאננות: "השווקים חשופים לאירועים שליליים והמשקיעים לא הפנימו זאת"
- חידת האינפלציה הנמוכה מביכה את חכמי הכלכלה
וול סטריט מודאגת כי רמות אינפלציה גבוהות יותר ייאלצו את הפדרל ריזרב להעלות ריבית בקצב מהיר יותר. בה בעת, כלכלנים רבים סבורים כי החששות לגבי אינפלציה הן מוגזמות. בעוד היא עשויה לנוע סביב 2% ב-2018, היא אינה צפויה לפי הערכות לעלות לרמות גבוהות יותר.
"יש כאן בהלת אינפלציה קלאסית", ציין מייקל ארון, אסטרטג השקעות ראשי בסטייט סטריט גלובל אדווייזרס, לקראת פרסום המדד. לדבריו, האינפלציה תתאזן שוב בקרוב.
"אנחנו לא משנים את השקפתנו לפיה ארה"ב ניצבת בפני סיכוני אינפלציה בטווח הבינוני, אך בטווח הקצר התמונה אינה מדאיגה", אמר איאן שפרדסון מחברת הייעוץ פנתיאון מקרו-אקונומיקס.
עם זאת, העלייה במחירים לצרכן לא שינתה באופן משמעותי את התמונה האינפלציונית, ובחישוב שנתי נותרה האינפלציה ברמה של 2.1%.
בניכוי מחירי הדלק והמזון התנודתיים, נרשמה עלייה של 0.3% באינפלציה בחודש שעבר, המשקפת 1.8% בחישוב שנתי.
העלייה ביוקר המחייה בחודש שעבר נרשמה בעיקר בשל עליות במחירי הדלק. העלייה בביטוחי הרכב, בשיעור של 1.3%, היתה החדה ביותר מאז 2001.
מדד המחירים לצרכן עלה מאז הקיץ שעבר בעיקר בשל הזינוק במחירי הנפט והדיור. יוקר המחייה התמתן במעט בשל עלייה ברמות השכר, אך אין מדובר בעלייה משמעותית. בהתאמה אינפלציונית, השכר לשעה עלה ב-0.8% בלבד בשנה החולפת, עם ירידה קלה בינואר.