מייסד סופטבנק מאשר - ננפיק את פעילות הסלולר, כנראה כבר השנה
מייסד ענקית האחזקות היפנית מסאיושי סון אישר דיווחים מוקדמים על ההנפקה הצפויה - לפי ההערכות הגיוס יעמוד על כ-20 מיליארד יורו, לפי שווי של 60 מיליארד יורו לפעילות; ההנפקה מיועדת לחזק את מצבה הפיננסי של הקבוצה לקראת ההשקעות שבדרך
ענקית האחזקות היפנית סופטבנק מתכוונת להנפיק את קבוצת הסלולר שבבעלותה בהנפקת מניות ראשונית - במטרה לחזק את מצבה הפיננסי לאפשר לה להרחיב את השקעותיה לצורך צמיחה עתידית. כך הודיע היום (ד') הבעלים ומנכ"ל הקבוצה מסאיושי סון (Masayoshi Son), שאישר בכך דיווחים קודמים שיצאו ביפן על ההנפקה הצפויה.
- סופטבנק משקיעה 300 מיליון דולר באפליקציה לטיולי כלבים
- סופטבנק השלימה רכישת 15% מאובר לפי שווי של 48 מיליארד דולר
- הדוד מיפן: סופטבנק מגלה את היזמים הישראלים
חטיבת הסלולר, המפעילה את חברת הסלולר השלישית בגודלה ביפן - הנחשבת למחלבת מזומנים - צפויה על פי ההודעה של סון לצאת להנפקה ראשונית כבר במהלך שנה זו, אף שעוד לא נקבע סופית מועד להנפקה. ביפן יצאו לפני שלושה שבועות בדיווחים ראשוניים לפיהם החברה בוחנת מהלך של הנפקה.
מסאיושי סון לא סיפק פרטים על השווי לפיו תונפק הפעילות אך אנליסטים מעריכים כי ההנפקה תיעשה לפי שווי של בין 6 ל-6.6 טריליון ין (בין 55 ל-60 מיליארד דולר) לפעילות כולה, וחלק המיעוט שיונפק לציבור יהיה בשווי של כ-20 מיליארד דולר. "ההנפקה תקדם את המשך הצמיחה של הקבוצה", אמר המנכ"ל.
מצבה הפיננסי של סופטבנק רחוק מלהיות בעייתי, אך עוצמת הקבוצה מבחינה זו נפגעה בשנים האחרונות בשל שורה של רכישות, חלקן בסכומי עתק. בחודש שעבר השלימה הקבוצה את רכישת הענק האחרונה שלה, של 15% ממניות אובר, תמורת 9.3 מיליארד דולר.
את הרבעון האחרון של 2017 סיימה סופטבנק עם ירידה של 3% ברווחיות התפעולית. חטיבת הטלקום והאחזקות בעליבאבא אחראיות על ההכנסות העיקריות של הקבוצה בשנים האחרונות (לצד ההכנסות מפעילות הסלולר בארה"ב, באמצעות חברת ספרינט שבבעלות סופטבנק), והן למעשה אלה שמאפשרות לה להוציא לפועל את שורת הרכישות שביצעה בשנתייים האחרונות.
סופטבנק מובילה את Vision Fund, קרן ההשקעות בחברות טכנולוגיה הגדולה בעולם אותה הקימה בשנה שעברה – עם קופת מזומנים ענקית של 93 מיליארד דולר. סעודיה היא השותפה מובילה בקרן, לצד שורה של חברות טכנולוגיה אמריקאיות גדולות.