הדולר ממשיך להיחלש - ירד מתחת לרמה של 3.4 שקלים
המטבע האמריקאי איבד היום 0.4% מערכו ושערו היציג נקבע על 3.388 שקלים - שפל של 6.5 שנים. היורו נחלש בשיעור של 0.1% ושערו היציג נקבע על 4.217 שקלים. התעשיינים דורשים לעצור את התחזקות השקל
- שיא חדש לדאו ג'ונס ול-S&P 500; הדולר שב לעלות
- הדולר שוב בשפל של 6.5 שנים; כלכלנית: "לבנק ישראל אין עמוד שדרה"
- הדולר המשיך להיחלש - חזר לרמה של 3.4 שקלים
שלשום (ד') דווח על עימות בין שר הכלכלה ותעשייה אלי כהן לבין נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש, במהלך השקת תוכניות התמיכה של מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה לשנת 2018, שמתקיים בבורסת ת"א.
ברוש, שדורש מהממשלה להתערב בשער החליפין של השקל-דולר שנמצא בשפל ופוגע בתעשיינים, אמר באירוע כי "מצבינו במילה אחת: טוב. בשתי מילים: לא טוב". הוא תיאר את בעיות התעשייה והיצוא ולא חסך בביקורת קשה על הממשלה ועל ההנהגה הכלכלית. עם תום דבריו של ברוש, ביקש כהן להשיב לביקורת של ברוש והגדיר את דברי ברוש "קשקושים" ואף האשים אותו ביצירת אווירה שפוגעת במשק וברצון היזמים להשקיע בישראל.
לפני כשבועיים דווח ב"כלכליסט", כי התאחדות התעשיינים ולשכת התיאום של הארגונים הכלכליים בראשות שרגא ברוש, דורשות ממשרד האוצר ובנק ישראל להוביל באופן מיידי שורה של צעדים על מנת לעצור את התחזקות השקל. לדברי התעשיינים שערי החליפין גרמו למגזר התעשייתי נזקים של 7.9 מיליארד שקל בשנה שחלפה, והמצב ממשיך את המגמה של בריחת המפעלים בישראל.
ל"כלכליסט" נודע כי במסגרת התוכנית שיציע ברוש תוקם קרן שתספוג תנועות הון פתאומיות באמצעות רכישת מט"ח באופן קבוע, ובהתאם להיקף התנועות. מדובר בעיקר מהכנסות מגיוסי הון ואקזיטים של סטארט־אפים שהסתכמו ב־2016 בכ־1.7 מיליארד דולר, ומהעברות חד צדדיות בהיקף של 9.5 מיליארד דולר.