ירוק כהה בנעילה בוול סטריט; אינטל זינקה ב-10.5%, הנפט טיפס ב-4.5% בשבוע
נשיא ארה"ב אמר בפורום הכלכלי העולמי כי מדינתו לא תסכים להסכמי סחר חופשי עם מדינות שמנצלות זאת לרעה; הצמיחה בארה"ב ברבעון הרביעי עמדה על 2.6%, מתחת לתחזית האנליסטים לצמיחה של 3%; אינטל ניתרה לאחר הדוחות; BNP פאריבה ישלם קנס של 90 מיליון דולר בארה"ב על חלקו בפרשת המניפולציות בשערי המט"ח
ניקיי שנגחאי האנג סנג פוטסי דאקס קאק
23:00 - המדדים בניו יורק ננעלו בעליות - ובשיאים חדשים. דאו ג'ונס עלה ב-0.8%, נאסד"ק - ב-1.3%, ומדד S&P 500 - ב-1.2%. בסיכום שבועי עלה דאו ב-2.1%, נאסד"ק - ב-2.3%, ומדד S&P 500 - ב-2.2%.
22:00 - מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI עלה היום ב-1% ל-66.1 דולר לחבית. בסיכום שבועי הוסיף הנוזל השחור 4.5% לערכו.
21:15 - עדכון משוק הסחורות: מחיר הזהב ירד ב-0.8% ל-1,352.1 דולר לאונקיה. עם זאת בסיכום שבועי המתכת הצהובה עלתה ב-1.4%.
20:45 - מארק קרני, נגיד הבנק המרכזי של אנגליה, אמר בראיון ל-BBC כי הכלכלה הבריטית קטנה כעת בנקודת אחוז אחת בגלל הברקזיט. לדבריו, הפער עתיד להעמיק עד ל-2 נקודות האחוז עד סוף השנה. בהתבסס על גודלה המשוער של הכלכלה הבריטית בסוף 2017, התוצר האבוד עשוי להסתכם ב-40 מיליארד ליש"ט (57 מיליארד דולר), פי שניים ממה שתומכי הברקזיט טוענים שבריטניה תחסוך בשנה הודות לעזיבתה את האיחוד האירופי.
בתוך כך, מנכ"ל גולדמן זאקס, לויד בלנקפיין, אמר היום כי תוכנית המגירה של הבנק להתמודדות עם הברקזיט עומדת להגיע לנקודת האל-חזור."מידי חודש אנו נוקטים צעדים הדרגתיים ובנקודה מסוימת הדברים יהיו בלתי הפיכים", אמר.
20:00 - בנק BNP פאריבה הצרפתי ישלם קנס של 90 מיליון דולר לרשויות בניו יורק, כדי ליישב את ההאשמות שלפיהן אפשר לסוחרים לבצע מניפולציות בשערי המט"ח. הבנק הודה כי פגע בתחרות לאחר שקבע מחיר קבוע למטבעות של מדינות שונות בין השנים 2011 ל-2013. הבנקים ברקליס, סיטיגרופ, ג'יי.פי מורגן, UBS ורויאל בנק אוף סקוטלנד כבר הודו בחלקם בפרשה, ושילמו קנסות בהיקף כולל של 2.8 מיליארד דולר.
19:00 - הבורסות באירופה ננעלו בעליות שערים. דאקס בפרנקפורט הוסיף 0.3%, פוטסי בלונדון טיפס ב-0.7%, וקאק בפריז עלה ב-0.9%.
17:45 - מתחזקות העליות בוול סטריט. מדד S&P 500 מטפס ב-0.5%, ורושם שיא חדש. דאו ג'ונס בפלוס 0.3%, ונאסד"ק בעלייה של 0.7%.
שיעור ריבית המשכנתאות בארה"ב ל-30 שנה עלתה ל-4.15% בשבוע שהסתיים ב-25 בינואר, לעומת 4.04% בשבוע שקדם לו, כך לפי נתונים של פרדי מאק. מדובר בעלייה החדה ביותר מאז אפריל, וברמה הגבוהה ביותר מאז מרץ 2017.
16:30 - הבורסות בוול סטריט נפתחו בעליות. דאו ג'ונס מטפס ב-0.2%, נאסד"ק - ב-0.4%, ו-S&P 500 - ב-0.2%.
15:50 - הצמיחה הכלכלית בארה"ב האטה באופן לא צפוי ברבעון הרביעי בעוד רמות הצריכה הפרטית החזקות ביותר מזה שלוש שנים הביאו לגאות בייבוא. התוצר צמח ב-2.6% בשיעור שנתי והוא גם כן נבלם בשל שיעור מתון בצבירת מלאים. כך היום (ו') על פי משרד המסחר בדוח המקדים לדוח התמ"ג מאוחר יותר היום. הכלכלה צמחה בשיעור של 3.2% לרבעון השלישי. כלכלנים שנסקרו בידי רויטרס צפו כי לצמיחה כלכלית בשיעור של 3.0% לרבעון השלישי.
15:45 - "לא נסכים להסכמי סחר חופשי עם מדינות שמנצלות זאת לרעה" - כך אמר היום (ו') נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בנאומו בפני הפורום הכלכלי העולמי בעיר דאבוס, שוויץ. לדבריו, "לא יכול להתקיים מסחר חופשי ופתוח אם ישנן מדינות המנצלת את המערכת על חשבון אחרים. על המסחר להיות הוגן והוא צריך להיות ביחסי גומלין. ארה"ב לא תמשיך לעצום עיניים נוכח התנהלות בלתי הוגנת כגון סובסדיות ותכנון כלכלי רחב היקף ומתמשך".
ראמפ שיבח את כלכלת ארה"ב ואמר כי היא "חזקה ושוקי ההון מרסקים שיא אחד אחרי השני. עסקים, אמון הצרכן והאמון הכלכלי - הגבוהים מזה עשורים. העולם חווה את עלייתה המחודשת של אמריקה חזקה ומשגשגת".
14:25 - לקראת פתיחה חיובית בניו יורק: החוזים העתידיים על המדדים המובילים עולים ב-0.4%.
המשקיעים והמדינאים יעקבו היום בעיקר אחר נאום ה'אמריקה תחילה' של הנשיא טראמפ בדאבוס, שצפוי לכלול בין היתר התייחסות ליחסי הסחר בין ארה"ב לעולם, וייתכן שגם ליחסי ארה"ב ובריטניה. לקראת הנאום נמשכת הנסיגה בדולר: היורו עולה ב-0.4% והליש"ט מתחזקת ב-0.7% מול המטבע האמריקאי.
מניות במרכז
אינטל מטפסת ב-5.5% בטרום מסחר לאחר התוצאות הכספיות שפרסמה אמש בתום המסחר: החברה סיימה את הרבעון הרביעי עם הפסד של 687 מיליון דולר או 15 סנט למניה, לעומת רווח של 3.87 מיליארד דולר או 73 סנט למניה ברבון המקביל. הרווח המתואם עמד על 1.08 דולר למניה, מהותית מעל צפי האנליסטים שעמד על 86 סנט למניה. ההכנסות הסתכמו ב-17.05 מיליארד דולר, לעומת 16.37 מיליארד דולר ברבעון המקביל, גם במקרה זה מעל הצפי שעמד על 16.34 מיליארד דולר.
סטארבקס יורדת ב-5% בטרום מסחר לאחר הדוחות: החברה דיווחה אמש לאחר המסחר על רווח של 2.25 מיליארד דולר או 1.57 דולר למניה ברבעון הרביעי, לעומת 752 מיליון דולר או 51 סנט למניה ברבעון המקביל. הרווח המתואם עמד על 65 סנט למניה, צפי השוק עמד על 57 סנט למניה. הכנסות הרשת הסתכמו ב-6.1 מיליארד דולר, לעומת 5.7 מיליארד דולר ברבעון המקביל - הצפי עמד על 6.2 מיליארד דולר. מכירות החנויות הזות עלו ב-2%, הצפי בשוק עמד על עלייה של 3%.
נייקי עולה ב-1.5% בטרום בעקבות הודעת פרשינג סקוור (Pershing Square), חברת ניהול הנכסים של המשקיע האקטיביסט ביל אקמן, כי היא נכנסה להחזקה בחברה - שיעור ההחזקה לא פורסם אך ההערכה היא שמדובר בהשקעה פאסיבית, ושאקמן לא מתכוון להתערב בניהול החברה.
14:00 - נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מצפה שהכלכלה האמריקאית תמשיך להתחזק בשנים הקרובות. לדבריו, סביר להניח שהצמיחה תהיה גבוהה יותר ממה שרוב הכלכלנים צופים. בראיון שהעניק היום (ו') טראמפ לרשת CNBC במהלך הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, שוויץ, נשאל נשיא ארה"ב על התחזיות שלפיהן כלכלת ארה"ב תתרחב בשיעור של 3%, וענה על כך: "אני סבור שהיא תתרחב הרבה מעבר לכך".
עוד אמר הנשיא, שמאמציו לטפל בתקנות מופרזות סייעו לדחוף קדימה את הכלכלה: "ביטלתי יותר תקנות מכל נשיא בהיסטוריה", והוסיף שזה (ביטול התקנות) גדול באותה מידה כמו הפחתות המס".מהיום בשעה 15:30 שעון ישראל צפויים להתפרסם נתוני התמ"ג האמריקאי לרבעון הרביעי של 2017. כלכלנים שהשתתפו בסקר מרקטווץ', מעריכים שהתמ"ג עלה בשיעור של 3%, וזאת לעומת צמיחה של 3.2% ברבעון השלישי.
12:05 - נתוני מאקרו שמתפרסמים הבוקר (ו') ברחבי אירופה שולחים את הבורסות המובילות ביבשת לעליות. בבריטניה, כך מדווח אתר מרקטווץ', התוצר המקומי הגולמי עלה בשיעור של 0.5% ברבעון הרביעי של 2017 - גבוה יותר מהתחזיות שהעריכו כי התמ"ג יעמוד על 0.4%. בעקבות כך, הפאונד עולה לרמה של 1.427 דולרים. שיעור הצמיחה השנתי בבריטניה עמד על 1.8% - הקצב הנמוך ביותר מאז 2012.
בצרפת, נפל קלות מדד אמון הצרכנים בחודש ינואר. המדד עמד על 104 נקודות - מעל הממוצע הארוך טווח של 100 נקודות אך מתחת לרמה של 105 נקודות שנרשמה בדצמבר. הביטחון בייצור עלה בינואר ל-113 נקודות - רמתו הגבוהה ביותר מאז יולי 2000 והרבה מעל הממוצע של 100, כך מסרה לשכת הסטטיסטיקה במדינה.
11:45 - המיליארדר ג'ורג' סורוס ניצל את הבמה בפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, שוויץ, כדי למתוח ביקורת חריפה על ענקיות הטכנולוגיה גוגל ופייסבוק וגם על נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. לדבריו "זהו רק עניין של זמן עד שהשליטה הגלובלית של מונופולי ה-IT מארה"ב תישבר - דאבוס הוא מקום טוב להכריז שימיהן של חברות כאלו ספורים". על טראמפ אמר, כי "הוא מוביל את ארה"ב אל עבר מלחמה גרעינית". כך מדווחת CNBC.
10:10 - המסחר בבורסות אירופה נפתח הבוקר (ו') במגמה מעורבת - לאחר שבורסות אסיה ננעלו גם הן במגמה מעורבת: הונג קונג התחזקה ב-1.5%, שנגחאי עלתה ב-0.3% וניקיי בבורסות טוקיו איבד 0.2% מערכו.
9:20 - הדולר נחלש הבוקר (ו') במסחר באסיה בשיעור של 0.27% לרמה של 109 דולר לין, ובכך הוא ממתן את הריבאונד שרשם לאחרונה בארה"ב, לאחר שהנשיא דונלד טראמפ אמר כי המטבע "יתחזק". ברקע, שוק המניות באסיה מתייצב בשעה זו לאחר ירידות קלות שנרשמו בתחילת המסחר. את העליות מובילה הונג קונג לאחר שרשמה באופן חריג מסחר חלש אתמול, ובדומה לדרום קוריאה - מסמנת כי היא עתידה לרשום שיא חדש.
מדד הניקיי, שרשם עלייה של 0.5% זמן קצר לאחר תחילת המסחר, נסחר כעת בירידה של 0.2% לאחר נסיגתו של הדולר. מדד ההאנג סנג עולה ב-1.5% בזכות הריבאונד במניות הבנקים. מדד שנגחאי המשולב, הכולל חברות בעלות שווי שוק גבוה הרשומות בסין וכן את הבנקים הגדולים, רושם עלייה של 0.3%. סקטור זה הוא מרכיב חשוב בעליות המתמשכות של השוק בחודש האחרון.
אולם, מדדים רבים באסיה נשארו סביב רמות הסגירה שלהם מאתמול. השווקים באוסטרליה ובהודו נותרו סגורים בשל חגים. "ייתכן שבורסות אסיה יתנהלו בזהירות היום נוכח המסחר המוגבר והאיתותים למלחמות המטבע המגיעים מארה"ב". כך על פי בנק OCBC.
השבוע רשם הדולר רמות שפל של שלוש שנים. זאת לאחר ששר האוצר האמריקאי, סטיבן מנוצ'ין, אמר כי "דולר חלש טוב למסחר". אולם ביום ה' אמר טראמפ במהלך ראיון ל-CNBC בפורום הכלכלי העולמי בדבוס, שווייץ, כי "הדולר הולך להתחזק יותר ויותר ובסופו של דבר אני רוצה לראות דולר חזק".
"דולר חזק יותר, גם אם לטווח קצר, גרם לאנשים לשים יותר סיכון על הדולר ואני חושב שזה הולך להיות האופי של יום המסחר היום באסיה", אמר סטיבן אינס (Stephen Innes), ראש מסחר אסיה פאסיפיק באואנדה (Oanda).
8:30 - אנהאוזר בוש-אינבב (AB InBev), יצרנית הבירה הגדולה ביותר בעולם, רכשה את הסטארט-אפ הישראלי וייסבירגר (WeissBeerger) - כך נודע ל"כלכליסט". שווי העסקה לא פורסם אך לפי הערכות, הוא עומד על עשרות מיליוני דולרים. על פי ההערכות, בעקבות הרכישה תהפוך חברת וייסבירגר למרכז הפיתוח של יצרנית הבירה בישראל.
חברת AB InBev מייצרת בין היתר את המותגים באדוויזר, באד לייט מיקולו, קורונה, סטלה בקס, פוסטר'ס ועוד. הכנסותיה ברבעון האחרון של שנת 2017 עמדו על 14.7 מיליארד דולר עם רווח נקי של 2 מיליארד דולר. עד 2008 היתה חברת אנהואזר בוש חברה עצמאית אך באותה שנה קיבלה הצעת רכש על סך 52 מיליארד דולר מחברת InBev הבלגית וכתוצאה מכך נולד התאגיד AB InBev.
וייסבירגר הוקמה בשנת 2012 על ידי אורי פינגרר, המשמש כסמנכ"ל פיתוח עיסקי, ועומר עגיב, מנכ"ל החברה שגייסה עד היום על פי הערכות כ-15 מיליון דולר. החברה פיתחה מערכות המחוברת לצינורות ולמערכות השונות של יצרני הבירה והמשקאות הקלים, וכן בברים ובמסעדות ובכל מקום אשר מגיש שתייה קלה ובירה. המערכת משדרת שורה של נתונים לבעל המסעדה או הבר וליצרניות השונות.