אחרי דרום קוריאה: אינדונזיה נגד החזקת מטבעות וירטואליים
חזית חדשה למטבעות הקריפטוגרפיים: הבנק המרכזי של אינדונזיה מזהיר מפני החזקה, מכירה וסחר של מטבעות וירטואליים. הודעות דומות נמסרו בימים האחרונים בדרום קוריאה ובסין
הבנק המרכזי של אינדונזיה נוקט עמדה ברורה נגד מטבעות וירטואלים, ובכלל זה ביטקוין, ומפציר בתושבי המדינה להימנע מלהחזיק, למכור ולסחור בהם. "בעלות על מטבעות וירטואלים היא דבר מסוכן וספקולטיבי מטבעו", ציין הבנק המרכזי בהודעתו בסוף השבוע. הוא הוסיף כי "המטבעות הדיגיטליים מועדים ליצירת בועות פיננסיות ולשמש להלבנת כספים ומימון ארגוני טרור, ולכן יש להם פוטנציאל להשפיע לרעה על יציבות המערכת הפיננסית ולפגוע בציבור".
- דרום קוריאה: "נאסור על המסחר במטבעות וירטואליים במדינה"
- הביטקוין ירד מתחת ל-15 אלף דולר אחרי נסיונות לחנוק את המסחר באסיה
- מנכ"ל ג'יי.פי מורגן ג'יימי דיימון כבר לא בז לביטקוין
הודעת הבנק מדגישה את האתגר שעומד בפני רגולטורים בעודם מנסים לנהל סיכונים פוטנציאליים שנובעים משיגעון המטבעות הוירטואלים העולמי, אשר הרשויות טרם אסרו על השימוש בהם. הבנק המרכזי של דרום קוריאה אסר על עובדיו לסחור במטבעות וירטואלים במסגרת עבודתם, וסין העלתה הצעות להפחתת כדאיות כריית הביטקוין, התהליך בו המטבע הוירטואלי נכנס למחזור.
הודעת בנק אינדונזיה ממשיכה את הטלת האיסור על חברות טכנולוגיה פיננסיות להשתמש במטבעות הוירטואלים בעסקאותיהן, אך אותו איסור לא כולל סחר בהם. בעוד הרשויות חזרו על האיסור הקיים על ספקיות השירותים שלהן להשתמש במטבעות וירטואליים במסגרת עסקאותיהן, חברות כמו PT Bitcoin Indonesia, חברת המרת מטבעות וירטואליים בה חברים יותר מ-940,000 אלף איש, אינה נופלת תחת האיסור הזה.