מגמה מעורבת בשוק המט"ח: הדולר ירד ל-3.43 שקלים, היורו עלה
המטבע האירופי התחזק ב-0.2% והיציג נקבע על 4.11 שקלים; בנק ישראל הותיר כצפוי את הריבית ללא שינוי, ברמה של 0.1%; בשוק המט"ח העולמי: היורו מטפס ב-0.5% ל-1.199 דולר
שוק המט"ח המקומי שומר על יציבות לאחר החלטת בנק ישראל להותיר כצפוי את הריבית במשק בשיעור של 0.1%.
מוקדם יותר היום (ד'), הדולר נחלש ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 3.43 שקלים, היורו לעומתו תפס כיוון חיובי ועלה בשיעור של 0.1%. שערו היציג נקבע על 4.11 שקלים ליורו.
בשווקים העולמיים מתחדשת מגמת הירידה בדולר (לאחר שני ימי הפוגה): היורו מתחזק ב-0.5% ל-1.199 דולר, הדולר אינדקס (המדד העוקב אחר ערכו של הדולר מול 6 מטבעות יריבים עיקריים) יורד ב-0.6% ועומד על 92.06 נק'.
- "כלכלת האיחוד האירופי היא סופר־טאנקר"
- אסטרטג המטבעות של מריל לינץ': "נראה עלייה משמעותית בריבית בשנה הקרובה, הדולר יעלה ב-7%"
- תחזית לאומי ל-2018: צמיחה של 3.5%-4%, אינפלציה של 0.5%
הירידה המתמשכת בדולר בשווקים העולמיים נבלמה מעט בשני-שלישי כאמור - ובמקביל הזהב רשם יומיים של נסיגה, לאחר 11 ימי עליות רצופים. היום בשעת הצהריים שעון ישראל (בוקר בארה"ב) נסחר הזהב בעלייה של 0.8% ל-1,325.40 דולר לאונקיה.
בלידר שוקי הון אמרו השבוע שבשוק המט"ח יש כיום לחץ בסיסי הדוחף להתחזקות היורו. "אירופה נהנית מעודף בחשבון השוטף של 3.1% תוצר מול גרעון בחשבון השוטף של 2.5% בארה"ב – ומכאן הלחץ להתחזקות המיורו", אומרים בלידר, ומוסיפים כי גם רפורמת המס של טראמפ תורמת בעקיפין לירידת הדולר.
"התוכנית צפויה להגדיל את הגרעון התקציבי באופן משמעותי (1.4-1 טריליון דולר בעשור הקרוב), ועלייה זו צפויה להרחיב את הגירעון במאזן התשלומים. המשק האמריקאי נמצא בניצול מלא של גורמי ייצור ולכן הורדת מסים לא בהכרח תביא לגידול מהיר בפעילות בארה"ב - אלא לעלייה ביבוא כדי לספק את תוספת הביקושים", מוסיפים בלידר.
אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי בפסגות, אמר השבוע כי מקום לפליאה נוכח נסיגת הדולר בתקופה של העלאת ריבית בארה"ב. " מה שבאמת חשוב לשוק המט"ח זה עד כמה המדיניות המוניטארית מפתיעה ביחס לציפיות המוקדמות. לכן, אם הקונצנזוס כיום הוא שהפד יעלה את הריבית 3 פעמים במהלך השנה הקרובה - על מנת שהדולר יתחזק הפד יצטרך להעלות את הריבית לפחות 4 פעמים".
נקודה חשובה לא פחות, לדברי גרינפלד, היא ההתנהלות של הבנק האירופי. "נדמה שהמגמה האחרונה ביורו-דולר היא יותר התחזקות של היורו ולא היחלשות של הדולר, על רקע אמירות של בכירים ב-ECB התומכים בסיום ההרחבה הכמותית".