האסיפה בכיל: הסכם הגז והסכם הניהול עם החברה לישראל הוסר מסדר היום
החברה הודיעה כי האסיפה הכללית המתכנסת היום לא תצביע על אישור הסכם רכישת הגז מאנרג'יאן ועל ההסכם עם בעלת השליטה. ההחלטה נובעת מאי בהירות משפטית בדבר הגמול לדח"צים - באופן שעשוי להשליך על עסקאות בעלי עניין
כיל מודיעה הבוקר (ד') על הורדת 3 סעיפי מפתח מסדר היום של האסיפה הכללית, הצפויה להתכנס בהמשך היום, ומסבירה את ההחלטה בענייני אי בהירות משפטיים.
- כיל מפסיקה את כריית האשלג במפעל בבריטניה - צפויה לפטר כ-230 עובדים
- המדינה דורשת מכיל תמלוגים נוספים של 600 מיליון שקל
- מ"מ מנכ"ל כיל: "אנו מחויבים להמשך פיתוח הנגב בכל הרמות"
על פי הודעת החברה, בפני בעלי המניות לא יובא להצבעה הסעיף המאשר את הסכם הניהול עם בעלת השליטה החברה לישראל, וכך גם לא הסעיף המאשר את הסכם רכישת הגז הטבעי מאנרג'יאן. סעיף שלישי שיורד מסדר היום של האסיפה מסדיר את המחאת התגמול ההוני (העברת התגמול בני"ע) של דירקטורים לטובת החברה לישראל.
כיל מסבירה כי הסרת הסעיפים מסדר היום נובעת מספק שהתעורר בעניין הפרשנות הראויה וההוצאה לפועל של הגמול היחסי ששולם לדירקטורים חיצוניים שלה. לדבריה, קביעת הפרשנות הנכונה עשויה להשפיע בעקיפין על ההחלטות המובאות בסעיפים שהוסרו. כיל מציינת כי בכוונתה להשלים בדיקה של כל הסוגיות הרלבנטיות, ולצורך כך אף פנתה לקבלת התייחסות רשות ניירות ערך.
האסיפה כן תצביע על יתר הסעיפים, ובכלל זה על אישור מינויו של יוחנן לוקר כדירקטור (שיאפשר את המשך כהונתו כיו"ר החברה), את מינויה של רות רלבג כדירקטורית חיצונית ומינויו של ליאור ריטבלט כדירקטור בלתי תלוי - לצד אישור מינוי 7 דירקטורים רגילים. כמו כן נדרשת האסיפה לאשר מחדש את העסקת משרד
רואי החשבון סומך חייקין KPMG כרואי החשבון המבקרים.
אף על פי שהדיווח של כיל לבורסה היה עמום, ל"כלכליסט" נודע כי הרקע להורדת הנושאים מסדר היום של האסיפה נעוץ בסימני שאלה סביב מנגנון אישור תגמול הדח"צים (ובכלל זה תגמול הוני לחלק מהם) שבוצע לפני כשנתיים. בכיל קיבלו חוות דעת משפטית המעלה סימני שאלה לגבי אופן אישור התגמול ולכן העדיפו למען הזהירות להוריד מסדר היום את הסעיפים שיכולים להתקשר לאותם דח"צים - ובכלל זה הסעיף העוסק ברצונם להמחות תגמול הוני של אותם דירקטורים לחברה לישראל.
הסיבה ששני סעיפים נוספים הוסרו מסדר היום (אישור הסכם ניהול עם החברה לישראל ואישור הסכם רכישת גז טבעי מאנרג'יאן כאמור), נעוצה בכך שמדובר בשתי עסקאות בעלי עניין, וככל הנראה אותם דח"צים שאישור התגמול שלהם מוטל בסימן שאלה היו מעורבים באישור עסקאות הללו. אתמול בערב פנתה כיל לרשות ניירות ערך ועדכנה אותה בפרטים ולא מן הנמנע כי ברשות ידרשו מכיל לפרסם דיווח משלים ובהיר יותר.
ההסכם של כיל לרכישת הגז הטבעי ממאגרי כריש ותנין של אנרג'יאן נחתם במסגרת הסכם כולל של חברות מקבוצת החברה לישראל: כיל, בז"ן ואו.פי.סי (OPC) חתמו על הסכם לרכישת גז בהיקף כולל של 6 מיליארד שקל.
מ"מ מנכ"ל כיל אשר גרינבאום אמר לאחר חתימת החוזה כי "ההסכם עם אנרג'יאן יאפשר אספקת גז במחירים אטרקטיביים יותר בהשוואה למחיר שהחברה משלמת תחת החוזים הנוכחיים. כבר כיום כיל היא אחת הצרכניות הגדולות במשק של גז טבעי, והסכם זה עומד בקנה אחד עם המאמצים שאנו משקיעים בשנים האחרונות במעבר למקורות אנרגיה נקיים עבור מתקני הייצור שלנו, לצמצום הזיהום ושימור הסביבה".