$
שווקי חו"ל

אז כמה באמת שווה ריגנרה, בבת עינו של מריוס נכט

מייסד צ'ק פוינט השקיע אתמול 10 מיליון דולר בחברת הביומד, שמפתחת תרופה למחלת עיניים, לפי שווי של 28 מיליון דולר. לפני חצי שנה בלבד, כשבעליה ניסו למזג אותה עם אלקוברה, דובר על שווי של 95 מיליון דולר. מה קרה מאז יוני?

דרור רייך 07:5303.01.18

אף שהונו של מריוס נכט נאמד ב־2.3 מיליארד דולר, הוא לא משאיר ולו דולר אחד על הרצפה. אתמול נודע כי שותפם של גיל שויד ושלמה קרמר להקמת צ'ק פוינט — חברת אבטחת המידע שהפכה אותו למיליארדר - ישקיע 10 מיליון דולר בחברת ריגנרה פארמה, שהוא בעל מניות מוביל בה באמצעות קרןaMoon (24%).

 

אך בעוד שאותה ריגנרה ניסתה להתמזג ביוני האחרון עם חברת התרופות אלקוברה, הנסחרת בנאסד"ק, לפי שווי נאה של 95 מיליון דולר, הרי שאתמול נודע כי נכט ישקיע בריגנרה לפי שווי של 28.7 מיליון דולר - נמוך ב־70%. נוכח הפער האדיר, אין מנוס אלא להגיע למסקנה שהצעת נכט לאלקוברה, בשווי של פי ארבעה מזה שבו הוא משקיע עכשיו בחברה, היתה מנופחת ורחוקה מאוד מהמציאות. 

אבל גם השווי הנמוך לכאורה הוא, למעשה, נמוך עוד יותר, שכן נכט וקבוצת המשקיעים הנוכחית בחברה קיבלו בחינם גם אופציות להשקעה של 10 מיליון דולר נוספים בחברה מנס ציונה. האופציות ניתנו להם בפרמיה של 20% על שווי הנוכחי, דבר שמקטין את שווי ריגנרה פארמה ל־24 עד 25 מיליון דולר.

 

שרף מאלת המסטיק לטיפול בעיוורון

בתגובה להשקעה זינקה אתמול מניית החברה־האם אינטרקיור (23.5%) בבורסת תל אביב ב־27%. אם ההשקעה אכן תתבצע (כרגע מדובר במזכר עקרונות), תרד אחזקתה של אינטרקיור בריגנרה פארמה ל־17.6% (13% בדילול מלא).

 

ריגנרה, בניהולו של ד"ר ג'ורדן רובינסון, היא חברה פרטית, שנוסדה ב־2008 בידי ד"ר צדיק חזן, ד"ר גד לביא, מיכאל שטיינברג ודורון כהן. ד"ר חזן חקר את שיח אלת המסטיק, שמהשרף שלו מופק מיצוי המוגן בפטנטים. באמצעות שרף זה מפתחת ריגנרה תרופות למגוון מחלות נוירולוגיות, ובאחרונה סיימה בהצלחה ניסוי שלב 2 בחולים שהתעוורו כתוצאה מאוטם ראש עצב הראייה (NAION — Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy). החברה כבר קיבלה אישור ממינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) להתחיל בניסוי שלב 3.

 

אוטם ראש עצב הראייה הוא הגורם השכיח ביותר לירידה פתאומית בראייה בקרב בני 50 ומעלה, והנזק השכיח ביותר הוא חסר של מחצית שדה הראייה התחתון. על פי מחקרים והערכות של ריגנרה, מדובר מדי שנה בכ־8,000 חולים בארה"ב ו־8,000 נוספים באירופה. נכון להיום אין טיפול למחלה, ואין מוצרים מתחרים לזה של ריגנרה, שנמצאים בשלבי פיתוח.

 

נוכח נדירות המחלה, אפשר להסתפק בניסויים קליניים מצומצמים ומהירים יחסית, ועל פי הערכות, ריגנרה עשויה להשלים את הניסוי הקליני בשלב 3 והמכריע בהשקעה צנועה יחסית של 10–8 מיליון דולרים, שמבצע כעת נכט. שלב 3 בניסוי צפוי להתחיל בחודשים הקרובים, ובסיומו מקווה החברה לקבל את אישור ה־FDA לשיווק התרופה. בהנהלת ריגנרה מקווים כי את 10 מיליון הדולר הנוספים החברה לא תצטרך לגייס מנכט, אלא תגייס את ההון הנדרש באמצעות הנפקה או מיזוג. במקביל לניסויים בתרופה (RpH201) בהתוויה למחלת NAION, ריגנרה מתכוונת להתחיל ניסויים בהתוויות של הידרדרות מערכת העצבים המרכזית, כמו במחלת פרקינסון.

 

נכט החליף את יצחק פטרבורג כיו"ר החברה

נכט מכהן מחודש מרץ האחרון כיו"ר ריגנרה, אחרי שהחליף בתפקיד את פרופ' יצחק פטרבורג, המנכ"ל הזמני של טבע עד לאחרונה, שממשיך לכהן כדירקטור בריגנרה. עלות שכרו של פטרבורג כיו"ר ריגנרה עמדה על 20 אלף שקל בחודש, ועלות שכרו של מייסד החברה והמדען הראשי בה, ד"ר חזן, עומדת על 30 אלף שקל בחודש.

 

מאז הקמתה השקיעה ריגנרה בפיתוח התרופה כ־28 מיליון שקל. בסוף הרבעון השני של 2017 עמדה קופת החברה על 5.9 מיליון שקל, ובמחצית הראשונה של 2017 היא רשמה הפסד של 5.3 מיליון שקל לעומת הפסד של 12.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב־2016.

 

משנת 2008 גייסה ריגנרה 7.8 מיליון דולר. בתחילת 2013 בוצע גיוס של 300 אלף דולר לפי שווי של 9 מיליון דולר לפני הכסף, ובמאי 2015 גויסו 6.5 מיליון דולר בהובלת אינטרקיור ונכט. באוקטובר 2015 גויסו ממשקיעים קיימים בחברה כמיליון דולר נוספים לפי שווי של 12 מיליון דולר לפני הכסף.

 

  

מריוס נכט מריוס נכט צילום: אוראל כהן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x