$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

הבורסה בת"א חמה וגם אראל מרגלית עולה על הגל

אחרי שנת שיא עם 20 הנפקות, סלטיק של אראל מרגלית מצטרפת לרשימת החברות המתארכת שמתכננות הנפקת מניות כבר בחודשים הקרובים – ורוצה 100 מיליון שקל לפי שווי של חצי מיליארד שקל. השווי הכולל של החברות המתכננות: 8.3 מיליארד שקל

אורן פרוינד 07:2628.12.17

שנת 2017 היא ללא ספק שנת המפנה בשוק ההון הישראלי בכל הקשור להנפקות ראשוניות (IPO) בבורסה. לא פחות מ־20 חברות חדשות הצטרפו לבורסה. אלא שמבדיקת "כלכליסט" עולה כי שנת 2018 עשויה להיות טובה אף יותר עבור שוק ההנפקות בתל אביב. תשע חברות מקדמות הנפקות ראשוניות בבורסה בתל אביב. ל"כלכליסט" נודע כי לרשימה הצטרפה חברת סלטיק (Celltick), חברת המיחשוב מהרצליה שבעלת המניות הגדולה בה היא קרן JVP של אראל מרגלית, ומקדמת הנפקה ראשונית בתל אביב.

 

אם ההנפקות של תשע החברות ייצאו לדרך, מדובר יהיה בהיקף גיוס אדיר של 1.1 מיליארד שקל עבור כל החברות.

 

מנפיק מרגלית בת 18

 

חברת סלטיק הוקמה בשנת 2000 ומתמחה בשיווק שירותי מדיה למכשירים ניידים באמצעות פתרונות טכנולוגיים שנועדו לאתר צרכנים ייחודיים. עד כה הושקעו בה עשרות מיליוני דולרים, בהובלת הקרנות JVP ואמדאוס קפיטל. יש לה משרדים באירופה, באסיה, בדרום אמריקה ובארה"ב וחמש חברות־בנות. המנכ"ל שלה הוא גם אחד המייסדים, רונן דניאל.

 

לפי הערכות, החברה צפויה לגייס כ־100 מיליון שקל לפי שווי חברה של חצי מיליארד שקל. החברה טרם החליטה סופית אם לבצע את ההנפקה והיא בוחנת חלופות מימון נוספות, אך החלה כבר להיפגש עם חתמים ולבצע הכנות להנפקת מניות.

 

אראל מרגלית. מנפיק פתרונות למובייל אראל מרגלית. מנפיק פתרונות למובייל צילום: ענר גרין

 

 

הבורסה מתעוררת

 

נתוני 2017 מצביעים על שנת שיא בבורסה, ששבה להיות אפיק מרכזי ומשמעותי לגיוס הון, עבור מגוון רחב של חברות ממגזרים שונים, כולל ההייטק. השנה הצטרפו לבורסה 20 חברות חדשות, 17 הנפקות של חברות חדשות ושלוש חברות במסגרת הרישום הכפול, יותר מבכל חמש השנים האחרונות. החברות החדשות גייסו 3 מיליארד שקל בהנפקות, לעומת גיוס בהיקף של 400 מיליון שקל בהנפקות חדשות בשנים 2015–2016, ושוויין הכולל קרוב לכ־8 מיליארד שקל.

 

 

 

מלונות קדימה

 

חלק מרשימת החברות שמקדמות הנפקות בתל אביב עדיין נמצאות בדילמה אם לבצע את ההנפקה. אחת החברות שכמעט בוודאות תבצע הנפקה היא חברת פתאל של איש העסקים דוד פתאל. אחרי שהוא גייס בתל אביב אג"ח לזרוע המלונאות האירופית שלו, פתאל מקדם בימים אלה הנפקת הון של כל רשת המלונאות שלו.

 

אימפריית בתי המלון של פתאל כוללת 31 אלף חדרים ב-162 בתי מלון בישראל, בגרמניה ובמדינות נוספות באירופה. 53 מבתי המלון הם בבעלות מלאה או חלקית של פתאל, והשאר מופעלים בחוזי שכירות או ניהול. מותגי הרשת הם לאונרדו (Leonardo), יו (U), הרודס (Herods), ניקס (NYX) ובית המלון לעסקים רוטשילד 22 בתל אביב.

 

פתאל צפויה להנפיק לפי שווי של 4–4.5 מיליארד שקל.

 

דוד פתאל. מנפיק את בתי המלון דוד פתאל. מנפיק את בתי המלון צילום: גלעד קוולרצ'יק

 

 

אימפריית הנשק

 

חברה גדולה נוספת שמקדמת הנפקה ראשונית בתל אביב היא אימפריית הנשק של סמי קצב שנקראת על פי ראשי התיבות של שמו – SK. הגיוס של החברה שפיתחה בין השאר את רובה הסער התבור מתוכנן להתבצע לקראת אמצע 2018 והוא צפוי להיות גיוס ההון הגדול ביותר לשנה הקרובה. קצב מעוניין לבצע את הגיוס לפי שווי מבוקש של 2 מיליארד שקל לפני הכסף לקבוצת החברות שלו.

 

קצב עדיין בוחן את סוגיית הפטור מדיווח והחשיפה הצפויה לחברה שלו מעצם היותה חברה ציבורית. מכיוון שמדובר בחברה ביטחונית רגישה, החברה תדרוש פטור מדיווח על פרטים מפורטים בעסקאות שונות, בדומה להתנהלות של חברת אלביט מערכות.

 

קצב עומד בראש קבוצת SK שמחזיקה בין השאר ב־IWI (התעשייה הצבאית לשעבר) מחזיקה גם במפרולייט, שעוסקת בפיתוח ובייצור של כוונות לרובי סער ומוצרים נוספים שונים בתחום האלקטרו־אופטיקה; יוניסקופ, שמייצרת פריסקופים לנגמ"שים וטנקים; SIO, שעוסקת ביצור אמצעים לראיית לילה; גלובל שילד, שמייצרת כלי רכב ממוגנים ועוד כמה פעילויות קטנות. בנוסף, לקצב ישנה גם פעילות נדל"ן שמרוכזת תחת חברת אושירה, אולם פעילות זו אינה צפויה לבוא בחשבון בהנפקה.

 

גם שתי בנותיו של קצב מועסקות בקבוצה, האחת היא מנהלת השיווק של IWI והשנייה יו"ר מפרולייט. הגיוס של IWI בתל אביב צפוי לממן, בין השאר, את הכניסה של קצב לשוק הנשק ההודי.

 

סמי קצב. מנפיק את אימפריית הנשק סמי קצב. מנפיק את אימפריית הנשק צילום: צביקה טישלר

 

 

אור קטן

 

חברה נוספת שמקדמת הנפקה היא סולאיר (Solaer) , חברת האנרגיה הסולארית שבבעלות אלון שגב, המכהן כמנכ"ל, וקבוצת משקיעים מספרד. סולאיר היא חברה בעלת הון עצמי קטן של 15 מיליון שקל והיא צפויה לגייס עשרות מיליוני שקלים בלבד, לפי שווי חברה של 70–80 מיליון שקל. החברה אמנם קטנה אבל יש לה רזומה מרשים של יזמות בתחום האנרגיה הסולארית - הכולל בין היתר את פרויקט רמת חובב, אחד המיזמים הגדולים בתחום הסולארי בשיראל, בהספק של 37 מגה־ואט. סולאיר יזמה את הפרויקט ומכרה אותו לחברת אנרג'יקס מקבוצת אלוני חץ.

 

אינטרנט יפני

 

חברה נוספת שמקדמת הנפקה ראשונית בתל אביב היא חברה יפנית בשם המכון לחקר האינטרנט IRI, שבשליטת (77.2%) ד"ר הירושי פוג'יווארה. החברה הגישה תשקיף מדף לקראת הנפקה אפשרית באחוזת בית – אם כי ההערכות הן שהיא תתקשה להנפיק. החברה מתכננת לגייס 30-20 מיליון דולר לפי שווי של 70-50 מיליון דולר.

 

עוד חברה שמקדמת הנפקה ראשונית היא חברת רימון, העוסקת בתחום מערכות המים והשבת מי קולחין, הולכת גז ובניית תחנות כוח קטנות, שמקדמת הנפקה בתל אביב לפי שווי של 450 מיליון שקל לפני הכסף, שבמסגרתה היא תגייס 100–120 מיליון שקל. רימון מוחזקת בידי שני בעלי מניות: האגודה השיתופית גרנות מארגוני הקיבוצים (66.7%), המוכרת יותר כבעלת 7% ממניות תנובה והמחזיקה הגדולה בה אחרי ברייט פוד הסינית, והמנכ"ל והמייסד יוסי אלמלם (33.3%). נראה כי המטרה של אלמלם בהנפקה היא להנזיל את החברה שהוא הקים ולהכין את הקרקע לאקזיט עתידי.

 

שתי חברות נדל"ן שמקדמות הנפקה של אג"ח בתל אביב שתהיה כרוכה גם בהנפקה ראשונית בשלב מאוחר יותר הן אלון גרופ של האחים נוימן, וצ.פ בנייה של צביקה פוקס. אלון גרופ מחזיקה במלאי של קרקעות ועוסקת בייזום של דירות למגורים. החברה מכינה תשקיף להנפקה של אג"ח והיא שוקלת גם לבצע הנפקת הון בבורסת תל אביב בשלב מאוחר יותר.

 

האחים נוימן. מנפיקים מלאי קרקעות ודירות האחים נוימן. מנפיקים מלאי קרקעות ודירות צילום: רועי פלדה

 

 

באותה מתכונת פועלת גם חברת צ.פ של צביקה פוקס. מדובר בחברת בנייה עם 13 פרויקטים ביזמות, 24 פרויקטים ביזמות תמ"א 38 (התחדשות עירונית) ושמונה פרויקטים בביצוע לגופים שלישיים, שמרביתם צפויים להסתיים בימים אלה. במהלך השנים 2016 ו־2017 השלימה החברה את השינוי האסטרטגי בתחום הביצוע וכיום היא מתמקדת בביצוע ליזמות עצמית בלבד, ולכן היא זקוקה להון.

 

אחת ההנפקות הקטנות שצפויות להגיע לשוק היא של השותפות המוגבלת רותם אנרגיה (רא"מ), שפרסמה ביולי האחרון טיוטת תשקיף ראשונה, במטרה לגייס 25 מיליון שקל לניסיון ראשון של הפקת נפט מפצלי שמן ברישיון רותם מזרח במישור רותם. שטח הרישיון הוא 2,900 דונם, ועתודות פצלי השמן הקיימות בו נאמדות ב־245 מיליון טונות, שמהן ניתן להפיק לטענת השותפות כ־135 מיליון חביות נפט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x