$
שוק ההון

המאבק על ביוקנסל נמשך: בעלי מניות המיעוט סירבו להצעת הרכש

כלל ביוטכנולוגיה, המחזיקה ב-89% ממניות חברת הביומד, רוצה לקנות את יתר המניות כדי למחוק אותה מהמסחר ולקבל השקעה פרטית של 25 מיליון דולר; הציבור המחזיק במניות המיעוט סירב להצעה ומניית החברה מזנקת ב-4.8%

דרור רייך 16:4827.12.17

חברת הביומד הקטנה ביוקנסל, העוסקת בפעילות מחקר ופיתוח של תרופות למחלת הסרטן ונסחרת לפי שווי שוק של כ-155 מיליון שקל, עומדת בלב מאבק של בעלי מניות המיעוט (הציבור) נגד בעלי השליטה - כלל ביוטכנולוגיה. 

כלל, המחזיקה בכ-89% מהמניות, הציעה אתמול (ג') לציבור המחזיק ב-11% הנותרים לרכוש את המניות שברשותם, במחיר של 1.7 שקלים למניה - פרמיה קטנה של כ-6.2% על מחירה בפתיחת המסחר הבוקר (ד'), המשקפת תמורה כוללת לציבור של כ-18 מיליון שקל.

 

מתוך הציבור, שברשותו כ-10.7 מיליון מניות, נענו להצעה רק המחזיקים ב-1.5% ממניות החברה, כך שהצעת הרכש לא התקבלה. מניית ביוקנסל מזנקת כעת ב-4.8%.

 

על פי מידע שהגיע לכלכליסט, בין המחזיקים הפרטיים, ישנו גרעין קשה - המחזיק ב-4% עד 5% ממניות החברה - שמתנגד למהלך ולא מוכן שבעלי העניין "יקנו" אותם החוצה במחירים הנוכחיים.

 

כלל ביוטכנולוגיה המחזיקה ב-44% מהחברה הובילה את הצעת הרכש, לצד בעלי המניות המרכזיים הנוספים: חברת PATATA (4.8%), חברת EWI (כ-20%), שותפות PALISADE (כ-19%) וד"ר פרנק הלוסקה (כ-7%).

 

עפר גונן מנכ"ל כלל ביוטכנולוגיה עפר גונן מנכ"ל כלל ביוטכנולוגיה צילום: ערן לביא

 

 

על הפרק - השקעה של 20 מיליון דולר

 

אז על מה המהומה? בסוף אוקטובר השנה דיווחה חברת הביומד ביוקנסל כי היא מקיימת מגעים עם משקיעים ישראלים ואמריקאים בנוגע להשקעה בחברה בהיקף של 20-25 מיליון דולר.

 

ביוקנסל מציינת כי אם אכן יתגבשו המגעים עם המשקיעים לכדי הסכם השקעה פרטית, הוא ייצא לפועל רק לאחר השלמה מוצלחת של הפיכת החברה לפרטית באמצעות הצעת רכש או הליך אחר שיוביל לאותה תוצאה.

 

כלל ביוטכנולוגיה, הנשלטת על ידי כלל תעשיות של לן בלווטניק, ניסתה למחוק את ביוקנסל מהמסחר כבר ב־2012, באמצעות הצעת רכש שהוגשה לבעלי מניות המיעוט, אך נכשלה במהלך זה.

 

מחיקה והנפקה בניו יורק

 

ביוקנסל, מתכוונת להימחק מהמסחר בתל אביב במקביל להנפקה בניו יורק, שם השווי שתקבל - לפי הערכות - גבוה הרבה יותר. רמז לכוונתה של כלל ביוטכנולוגיה להנפיק את ביוקנסל בארה"ב ניתן היה לראות במאי 2016, עם מינויו של המנכ"ל החדש, ד"ר פרנק הלוסקה, במקומו של יונתן בורגין.

 

בביוקנסל הסבירו אז את השינוי בהנהגה בהתאמת הכיוון לארה"ב – שם יבוצע לקראת סוף השנה הניסוי הגדול בתרופה לטיפול בסרטן שלפוחית השתן, שיכלול מאות חולים. ביוקנסל נערכת זה זמן רב לגיוס הון משמעותי לצורך מימון הניסוי הבא.

 

מייסד ביוקנסל והמדען הראשי שלה, פרופ' אברהם הוכברג, נפטר ב־2016. הוא פיתח על בסיס הגן H19 קבוצת תרופות ייחודיות שמיועדת להשמיד תאי סרטן בצורה ממוקדת, ללא פגיעה בתאים בריאים. על בסיסו של גן זה פותחה התרופה המובילה של ביוקנסל - BC-819.

 

בנוסף עדכנה החברה כי היא פועלת לקידום שיתופי פעולה אסטרטגיים עבור BC-819, המוצר המוביל של ביוקנסל וזאת בסיועה של Locust Walk, חברת יעוץ אמריקאית בתחום הפיתוח העסקי.

 

בתחילת השנה ביוקנסל מינתה את ד"ר ג'וליאן אדמס כמדען ראשי ונשיא החברה, תפקיד שלא היה קיים בחברה עד היום. אדמס פועל ממשרדי כלל ביוטכנולוגיה בבוסטון, ארה"ב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x