$
בורסת ת"א

הרבה בתים וגם קצת טלוויזיה: ההמלצות של הראל פיננסים

בית ההשקעות של הראל מצטרף לפרויקט השנתי של "כלכליסט" - עם דגש חזק על מניות ואג"חים מענפי הנדל"ן והתקשורת; מחלקת המחקר בהראל פיננסים לוקחת הימור על מניות שסיימו זה עתה שנה מוצלחת במיוחד

מיקי גרינפלד 07:5829.12.17

הראל פיננסים מצטרף לפרויקט השנתי של "כלכליסט" לקראת שנת 2018 - עם המלצות מחלקת המחקר של בית ההשקעות. על פי אנשי הראל פיננסים, ענף הנדל"ן מציע כמה הזדמנויות מעניינות לקראת השנה החדשה, בשוק המניות ובשוק האג"ח, וכך גם מגזר התקשורת.

 

המלצה מעניינת על אלקו משלבת למעשה את שני הענפים: שתי חברות בנות שפועלות תחתיה עוסקות בנדל"ן, חברה בת אחרת מנהלת (בין היתר) פעילות סלולר. מכנה משותף נוסף: כל המניות המומלצות של הראל פיננסים מסיימות שנה מרשימה, עם תשואה חיובית של בין 17% ל-40% - כך שיש כאן בהחלט הימור על המשך ההצלחה גם בשנה הנכנסת.

 

המלצות בינלאומי

המלצות פועלים

המלצות לאומי

המלצות הלמן אלדובי

המלצות אלומות

המלצות אקסלנס

המלצות פסגות

המלצות אפסילון

המלצות אלטשולר שחם

המלצות אי.בי.אי

המלצות מור

 

מניות מומלצות לשנת 2018

 

איירפורט סיטי. תשואה ב-2017: 22%

חברת נדל"ן מניב הפעילה בישראל בתחום המשרדים המסחר ותחנות מרכזיות כאשר הנכס המרכזי שלה הוא מתחם איירפורט סיטי ליד נתב"ג (אחראי על כ-35% מהפעילות). בנוסף לחברה ייזום הנשען על הסבות תחנות מרכזיות במרכזי העיר למגורים, מסחר ומשרדים. החברה נסחרת סביב ההון העצמי לפני תיקנון מיסים נדחים ופוטנציאל על הייזום ומתומחרת בחסר ביחס למתחרותיה בענף.

 

איירפורט סיטי איירפורט סיטי צילום: עמית שעל

 

 

פרטנר. תשואה ב-2017: 17.5%

החברה פעילה בתחום הסלולר, טלפוניה ואינטרנט ולאחרונה נכנסה לתחום הטלוויזיה. פרטנר רושמת שיפור בתוצאותיה לאור הסכם שיתוף רשתות עם הוט מהלכי התייעלות וגידול במכירות ציוד. לאחר תקופה ארוכה קיימת התייצבות במספר לקוחות הסלולר ובנתוני ההכנסה הממוצעת למנוי (ARPU). החברה ממשיכה להקטין את החוב הפיננסי ונסחרת במכפיל התזרים התפעולי EV/EBIDTA של 5.5 (EV – ראשי תיבות Enterprise value) שיאפשר אפסייד יפה לנוכח דעיכת התחרות בסלולר והבשלת ההשקעות בטלוויזיה

 

מישורים. תשואה ב-2017: 36% 

חברת נדל"ן המחזיקה נכסים מניבים בישראל ארה"ב ואתרי נופש בקנדה. בשנים האחרונות החברה עברה שינוי אסטרטגי והיא מממשת את הקרקעות ליזום בקנדה (בשווי ההוגן ואף מעבר) ומתרכזת ברכישת נכסים מניבים בארה"ב ובישראל - ותזרים החברה עולה בהתאם. החברה נסחרת עמוק מתחת להון העצמי שלה שעומד על כ-390 מיליון שקל עם מכפיל הון של 0.7 בלבד.

 

אלקו. תשואה ב-2017: 28%

האחזקות העיקריות של החברה הן: אלקטרה, מהגדולות בחברות הבניה ושירותים למבנים בישראל; אלקטרה מוצרי צריכה, הפעילה בתחום המזגנים, מוצרים חשמל ותקשורת; אלקטרה נדל"ן, הפעילה בתחום הנדל"ן בארה"ב ולאחרונה הודיעה על רכישת חברת גלובס מקס. למרות המינוף הנמוך של החברה היא נסחרת עמוק מתחת לשווי ה-NAV (שווי נכסי נקי), הנגזר משווי השוק של האחזקה בחברות הבנות בניכוי החוב הפיננסי נטו.

 

 

מנהלי אלקו (ומבעלי השליטה): מייקי ודני זלקינד מנהלי אלקו (ומבעלי השליטה): מייקי ודני זלקינד צילום: Israel Hadari

 

אגרות חוב מומלצות לשנת 2018

 

בנק ירושלים 12 - מח"מ 4.75 שנים, תשואה 1.86%, צמודה למדד

לבנק ירושלים 22 סניפים והיקף אשראי של 10 מיליארד שקל - שעיקרו מופנה למשכנתאות. ההון עצמי עומד על 830 מיליון שקל ויחס ההון ליבה על 10%. האג"ח הינו מסוג קוקו (COCO) כאשר הטריגר להפעלתו הוא ירידה מיחס הון ליבה 5% או החלטת הפיקוח על הבנקים. הפער בין אג"ח ברמת פיקדון של הבנק לאג"ח COCO עומד 1.2% ולאור הערכתנו שהמערכת הבנקאית יציבה ומפוקחת מדובר בפער גבוה.

 

אנגל משאבים ח' - מח"מ 5.14 שנים, תשואה 3.33%, שקלית

חברת נדל"ן הפעילה בישראל, בעיקר בתחום מקבצי הדיור והמשרדים, וכן יוזמת פרויקט פינוי בינוי בשכונת הדר יוסף בת"א. האג"ח מגובה שיעבוד מדרגה ראשונה על נכסי נדל"ן המניבים הכנסות NOI שנתיים של 25 מיליון שקל ומשקפים תשואה של 9% .כמו כן קיים מנגנון התאמת בטוחות כך שיחס החוב לבטוחה (LTV) לא יעלה על 75%.

 

תמר פטרוליום א' - מח"מ 5.97 שנים, תשואה 4.83%, דולרית

החברה מחזיקה 9.25% ממאגר תמר - המאגר שהחל לפעול באפריל 2013 מוכר כיום כ-10 BCM גז הגוזר רווח שנתי של כמיליארד דולר ו- EBIDTA של כ-1.5 מיליארד דולר. כל האחזקה של החברה במאגר תמר משועבדת לסדרת האג"ח. יחס החוב ל-EV של החברה עומד על כ-70%. הסדרה מדורגת בדירוג +A על ידי מידרוג.

 

 

מאגר תמר מאגר תמר צילום: אלבטרוס

 

ישראל קנדה אג"ח ה' - מח"מ 3.11 שנים, תשואה 3.26%, שקלית

החברה פועלת בתחום ייזום למגורים, בעיקר בישראל, כאשר רוב הפרויקטים ממוקמים באזור המרכז בת"א, הרצליה ורמת השרון. המודל העסקי של ישראל קנדה מבוסס על השקעה נמוכה יחסית של הון עצמי, הכנסת שותפים והחזר מהיר של השקעה ברווחיות גבוה. לאחרונה ביצעה החברה הנפקות הון על מנת להיכנס למדד ת"א 125 וכיום הונה העצמי עומד על כ-580 מיליון שקל.

 

תיק השקעות מומלץ

20% אג"ח ממשלתי

40% אג"ח קונצרני

10% אג"ח חו"ל מגודר מט"ח

15% מניות ישראל

15% מניות חו"ל - הטיה לאירופה

 

הערכות כלליות לשנת 2018

דולר - 3.65 שקלים

יורו - 4.0 שקלים

מדד ת"א 35 - עלייה של 10%

מדד ת"א 125 - עלייה של 8%

מדד דאו ג'ונס - עלייה של 5%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x