$
בורסת ת"א

המלצות 2018

נדל"ן לסולידיים, תעופה לאלה שפחות: המלצות פסגות ל-2018

בית ההשקעות הגדול בארץ חוזר לפרויקט השנתי של "כלכליסט" עם המלצות על שתי מניות נדל"ן שהוכיחו את עצמן, קמעונאית מזון שמתרחבת, וחברות תנודתיות יותר מהסלולר והתעופה - לאלה שמחפשים השקעה לטווח ארוך

מיקי גרינפלד 19:4728.12.17

בית ההשקעות פסגות, הגדול בישראל, מציע לקוראי הפרויקט השנתי של "כלכליסט" לקראת השנה הנכנסת שני סוגים של המלצות - האחד מתאים יותר למשקיעים סולידיים, השני לאלה שמוכנים להסתכן.

 

ההמלצות שסיפק פסגות בשנה שעברה, לקראת 2017 כללו גם הן חלוקה דומה: ההימור של בית ההשקעות על קנון הפתיע לטובה עם תשואה שנתית חיובית 64%, ומולה אכזב ההימור על מניית אל על שנחתכה ב-42% מתחילת ינואר. ההמלצות הסולידיות יותר על מבני תעשיה ובראק אן וי התבררו כמוצלחות – עם עליות של של 18% ו-16% בהתאמה ב-2017. ההמלצה על בזק התבררה כמוטעית, עם נפילה שנתית של 22%, אך בלתי אפשרי לשפוט המלצה שכזו לנוכח הסיבות שעומדות מאחורי הירידה (חקירת רשות ני"ע והשלכותיה על משרד התקשורת).

 

לקראת השנה החדשה, פסגות בוחרת שלא לוותר על מניית אל על, על רקע המהלכים המבניים שנעשים בחברה - אך היא נוטשת את בזק לטובת המתחרות שלה. גם הפעם מציעים בבית ההשקעות אפשרויות ברמת סיכון נמוכה יותר - בראק אן וי (שבמהלך השנה עברה לשליטתו של טדי שגיא) זוכה לאמון מחודש - לצד אחת מקבוצות הנדל"ן הגדולות בארץ (בית ההשקעות בחר להתמקד במניות - פרויקט זה אינו כולל המלצות אג"ח).

 

המלצות אקסלנס

המלצות לאומי

המלצות אלטשולר שחם

המלצות אלומות

המלצות פועלים

המלצות הלמן אלדובי

המלצות אי.בי.אי

המלצות בינלאומי

המלצות מור

המלצות אפסילון

   

מניות מומלצות לשנת 2018

  

אלוני חץ. תשואה ב-2017: 27% 

במהלך השנה צפויים להתרחש שני אירועים משמעותיים בחברות הבנות של אלוני חץ. האירוע הגדול יותר מבחינתה הוא השלמת מתחם מידטאון בוושינגטון (שנבנה על הריסות בניין הוושינגטון פוסט המיתולוגי), המושכר ברובו לחברת המשכנתאות פאני מיי. השני והמקומי הוא השלמת הבניין הראשון בפרויקט TOHA ברחוב תוצרות הארץ בתל אביב (יחד עם גב ים), המושכר במחציתו כמעט לWEWORK. בנוסף החברה תחל לבצע השקעות בשוק המשרדים של לונדון לצד המשך הפעילות השוטפת והאיכותית שלה בישראל, שוויץ, וושינגטון ובוסטון.

 

נכס של אלוני חץ בשוויץ נכס של אלוני חץ בשוויץ

 

בראק אן וי. תשואה ב-2017: 16% 

החברה פועלת בשוק הנדל"ן הגרמני ובבעלותה מתחמי דיור להשכרה ונכסים מסחריים. נכסי הדיור מציגים צמיחה מנכסים זהים של כ-5% בשנה וגם הנכסים המסחריים צומחים. לחברה פרוייקט יזמי ענק ומצליח בעיר דיסילדורף בן 1,300 יח"ד והיא צפויה להגדיל את פעילות היזמות בקרוב. בראק אן וי נסחרת במכפילים נמוכים מהמקובל בגרמניה ואנו סבורים כי היא תמשיך להציג צמיחה בשנה הקרובה.

 

ויקטורי. תשואה ב-2017: 6.5%  

שוק קמעונאות המזון עבר שינוי בשנת 2016 לאחר תחרות מחירים בין הרשתות השונות, על רקע המחאה החברתית והתפתחות רשתות הדיסקאונט שהתרחבו במרוצת השנים. התחרות ועודפי שטחי המסחר, לצד עלייה בהוצאות התפעוליות וחוק המזון, הובילו לשחיקה חדה ברווחיות התפעולית. מאמצע 2016 החל שינוי מגמה בשוק קמעונאות המזון, ובכלל זה התחזקות הרשתות הקיימות, בעיקר הבינוניות, על חשבון רשת מגה (שממשיכה למכור סניפים גם לאחר העברת הבעלות ליינות ביתן).

 

רשת הסופרמרקטים ויקטורי שעד לא מזמן הייתה רשת דיסקאונט קטנה הגדילה את שטחי המסחר בשנים האחרונות באמצעות פיתוח עצמאי של סניפים, ולאחרונה בעיקר באמצעות רכישת סניפים קיימים. השיפור בענף נמשך גם לתוך 2017 נוכח השינוי בגישת הרשתות בענף והפסקת תחרות המחירים האגרסיבית.

עודפי שטחי המסחר ממשיכים להכביד על הענף כולו ואנו מעריכים שבשנים הקרובות תירשם התכווצות בשטחי המסחר, נוכח סגירת סניפים מפסידים יזומה על ידי הרשתות הגדולות. רשת ויקטורי צפויה להמשיך ולנצל את המצב בענף ולהרחיב את פעילותה באמצעות רכישת סניפים וחנויות מהמתחרות. אנו מעריכים כי הרשת תתמקד בעיקר בחנויות במרכזי ערים ובגודל ממוצע של כ- 700 מ"ר לסניף, הנמוך מממוצע הרשת כיום, בעלות פידיון גבוה למ"ר בהשוואה לממוצע כיום.

 

אל על. תשואה ב-2017: 42%- 

מניית אל על לא מתאימה למשקיע הסולידי בשל התנודתיות הרבה, ואינה מתאימה למי שסבור שמחיר הנפט בדרך למעלה. אנחנו מתקשים להעריך את כיוון המניה בטווח הקצר אך כן חיוביים לגבי הטווח הארוך, בשל הפעולות האסטרטגיות שהחברה מבצעת: החלפת צי המטוסים רחב הגוף למטוסי דרימליינרים חדשים וחסכוניים; רכישת ישראייר שתייצר מנוע צמיחה גם מכיוון שיווק חבילות תיור; הגדלת הכנסות שאינן מתיירות. התחרות בתחום התעופה הולכת וגדלה כמובן אבל צריך לזכור שגם הביקושים גדלים. לכן על אף אבדן נתח השוק החברה כן מצליחה לגדול בכמות הנוסעים.

 

 

דרימליינר של אל על דרימליינר של אל על

 

פרטנר. תשואה ב-2017: 17.5%; סלקום. תשואה ב-2017: 16%

גם מניות פרטנר וסלקום פחות מתאימות למשקיעים סולידיים, ומעבר לכך מדובר בהמלצה לטווח ארוך וקשה יהיה למדוד אותה בפרספקטיבה של שנה (מה שנכון בד"כ לגבי כל ההמלצות שלנו אך חשוב לציין זאת בהקשר של הסלולר נוכח התהליכים הארוכים). אנחנו ממשיכים להחזיק באסטרטגיית לונג על סלקום ופרטנר ושורט על בזק שנשענת זו תקופה ארוכה על הערכה שיחסיי הכוחות בשוק התקשורת ישתנו. הערכה זו קיבלה משנה תוקף עם פרסום דוח מבקר המדינה והחקירה של הרשות לניירות ערך (שכללה חקירה של משרד התקשורת בנוגע לפעילות לא כשירה מצד הדרג הפוליטי במשרד והדיפת התחרות שמזנבת בחברת בזק). סלקום ופרטנר מנצלות את שינוי האווירה לטובתן ולוחצות חזק יותר על משרד התקשורת שיפעל לאכיפת הרגולציה שנקבעה במסגרת השוק הסיטונאי.

 

הקושי בפריסת תשתיות והתלות בבזק גרמו לסלקום ופרטנר לחשוב על  אלטרנטיבות והן הודיעו על גיבוש מתווה לשיתוף פעולה בהנחת תשתית קווית, על מנת למנוע כפילויות, ולהוביל למיצוי של תהליך מהיר בעלויות נמוכות. בנוסף, החברות נמצאות במו"מ עם חברת IBC על שיתוף פעולה והנחת תשתית על גבי רשת החשמל - מיזם שיצמצם לחלוטין את התלות בבזק. אם החברות יצליחו למצות את כל התהליכים הנ"ל (במקביל להמשך הצמיחה בפעילות הטלוויזיה), הן צפויות להתפתח לקבוצות תקשורת בעלות תשתית עצמאית בעלויות יחסית נמוכות ועם יכולת לייצר סינרגיות פנימיות. מנגד, ענף הסלולר עדיין מתמודד עם אתגרים רבים: המשך הלחץ במגזר הסלולר; קשיים בהן נתקלות החברות בתחום הקווי, בין היתר ביישום השוק הסיטונאי; האפשרות לכניסת אקספון לשוק הסלולר, שתוביל לשימור רמות המחירים הנמוכות. לנוכח האמור, בטווח הקצר התנודתיות במניה צפויה להימשך, אבל בהסתכלות לטווח ארוך נראה כי קיים פוטנציאל ליצירת ערך.

 

מימין: איציק בנבנישתי וניר שטרן, מנכ"לי פרטנר וסלקום מימין: איציק בנבנישתי וניר שטרן, מנכ"לי פרטנר וסלקום צילום: אוראל כהן, סיון פרג'

 

 

תיק השקעות מומלץ ל-2018

 

מניות: 33%. מתוכן 45% בישראל ו-55% בעולם (בעיקר ארה"ב ומדינות הליבה באירופה)

אג"ח קונצרניות: 34%

אג"ח ממשלתיות: 33%

 

פסגות: "מבנה התיק מותאם להשקעות לטווח ארוך כמו קופת גמל. הצמיחה החיובית בעולם לצד סביבת ריבית נמוכה ממשיכה לתמוך באפיקי הסיכון ולכן אנו ממשיכים להעריך ששוקי המניות יניבו תשואות עודפות על שוקי האג"ח, בהתאמה לרמת הסיכון. בנוסף, למרות רמת המרווחים הנמוכה בשוק הקונצרני, יש לזכור שגם מצבן הפיננסי של הפירמות השתפר באופן מהותי בזכות סביבת הריבית הנמוכה, כך שחלקו הארי של השוק, ובעיקר בדירוגים הגבוהים יותר, צפוי להניב תשואות יתר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x