מאמינים בהמשכיות ובגז טבעי: המלצות אי.בי.אי לשנת 2018
בית ההשקעות אי.בי.אי, שחוזר לפרויקט השנתי של "כלכליסט", מביע אמון לקראת 2018 במניות שקפצו בעשרות אחוזים בשנה החולפת. המגוון הסקטוריאלי הגדול במניות המומלצות מצטמצם לגז ונדל"ן בהמלצות האג"ח
בית ההשקעות אי.בי.אי מגיע לפרויקט השנתי של "כלכליסט" עם שינוי בקו ההמלצות שלו: בעוד שהמניות עליהן המליץ בשנה שעברה היו כולן של חברות גדולות, הפעם המגוון מבחינת סדרי גודל של שווי שוק התרחב משמעותית - הבחירה של אי.בי.אי לקראת השנה החדשה נעה בין אחד הבנקים הגדולים בישראל לבין תאגיד מבטיח אך קטן בהרבה מבחינת שווי שוק, שאף אינו נמנה על המדדים המובילים. המגוון בא לידי ביטוי גם בסקטורים, כאשר כל אחת מהמניות שנבחרו היא מתחום פעילות שונה (בתחום האג"ח מתכנס אי.בי.אי לשני סקטורים בלבד).
ההמלצה המוצלחת ביותר שסיפק בית ההשקעות בשנה שעברה היתה על סלקום, שרשמה תשואה שנתית חיובית של 18%, בין היתר בזכות הצמיחה המהירה של פעילות סלקום-TV. בצד המאכזב עומדת ההמלצה על מניית בזק, שרשמה ירידה שנתית חדה של 21% - אך ניתן בהחלט לומר שלא ניתן היה לצפות את חקירת רשות ני"ע נגד ראשי החברה ומנכ"ל משרד התקשורת שפגעו קשות במניה. ההמלצה על כיל שירדה השנה בכמעט 8% לא הוכיחה את עצמה וכך גם לא ניתן להתלהב מההמלצות שניתנו בשנה שעברה על מיילן ועל מליסרון - שתיהן מסיימות את 2017 בעלייה זניחה של 1%.
ההמלצות אותן מגיש אי.בי.אי לקראת שנת 2018 משקפות אופטימיות גדולה מצד בית ההשקעות. המניות הנבחרות שלו לשנה הקרובה מסיימות בימים אלה שנה מצויינת במיוחד עם תשואה חיובית של עשרות אחוזים - כך שלמעשה אי.בי.אי מביע אמון בהמשכיות ההצלחה גם בשנה הקרובה. המלצות האג"ח מחולקות לשני סקטורים, גז ונדל"ן, ברמות סיכונים שונות. את ההמלצות חיברו מרתה נדלר, מנהלת ההשקעות הראשית של אי.בי.אי; ליאור יוחפז, מנהל השקעות גמל; ברנרד מנור, מנהל השקעות; רן ירדן, מנהל ההשקעות הראשי בקרנות; עודד מקלר, מנהל השקעות; בני פאר, אנליסט חוב.
המלצות לאומי
המלצות פועלים
מניות מומלצות לשנת 2018
לאומי. תשואה ב-2017: 34%
ככלל, מניות הבנקים מעניינות אותנו - במכפיל ההון הנוכחי הן צפויות לספק תשואה של כ- 10%, שהיא יותר מראויה בסביבת המחירים והריביות הקיימת. בנק לאומי הוא ההשקעה העדיפה בסקטור: בדוחות הרבעון השלישי בנטרול נתונים נקודתייםהציג הבנק תשואה מרשימה של כ 10% על ההון. לאומי מספק בעקביות שיפור ביחסי היעילות (ירידה בהוצאות שכר בעיקר) לצד צמיחה בתיק האשראי. סיפור ההפרשות לחקירות משרד המשפטים האמריקני מאחוריו ונראות הדיבידנד גבוהה - הבנק הכריז בדו"חות האחרונים על העלאת רמת הדיבידנד ל 40% מהרווח.
פוינטר טלוקיישן. תשואה ב-2017: 135%
פוינטר מספקת פתרונות טלמטיקה מתקדמים בישראל, באמריקה הלטינית ובארה"ב. החברה הציגה מתחילת 2017 תוצאות חזקות עם צמיחה ממוצעת של כ- 26% במכירות ושל כ- 80% ברווח הנקי. החברה רושמת הכנסות מתמשכות ע"ב מנוי חודשי המספקות ודאות גבוהה לגבי כ- 65% מההכנסות. להערכתנו, פוינטר צפויה להמשיך לצמוח במהלך 2018 לצד שיפור בשולי הרווח.
הפניקס. תשואה ב-2017: 42%
חברת הביטוח הפניקס מציגה ביצועים מרשימים. נכון להיום המשקיע רוכש את המניה במכפיל הון של 0.85, מתחת לשווי ההון, ומקבל חברה צומחת, איתנה, רווחית והמציגה את התשואה על ההון הגבוהה ביותר מכל חברות הביטוח בישראל. אמנם יש חוסר ודאות לגבי מכירת החברה, אך כאשר תתבהר התמונה, סביר שהמחיר יתיישר לחברות ביטוח איכותיות דומות.
חילן. תשואה ב-2017: 36%
חילן פעילה בתחום שירותי המחשוב ועוסקת באספקת שירותים ופתרונות מיחשוביים לארגונים, ניהול תשתיות מיחשוביות, הדרכות בארגוניים ועוד. לחברה זרוע נוספת המספקת שירותי שכר ושירותי ערך מוסך כמו ניהול זמן, נוכחות ותפעול פנסיוני. חילן מובילה בתחומי העיסוק שלה ונהנית מיתרון לגודל, בפרט על רקע הרכישות שביצעה בשנים האחרונות: נס ודנאל פתרונות פיננסיים. החברה צפויה להמשיך בהליכי צמיחה באמצעות רכישות ומיזוגים ומיצוי סינרגיה בין הפעילויות המאפשר לה לספק סל פתרונות מיחשוב רחב לארגונים.
אגרות חוב מומלצות לשנת 2018
רציו מימון ג' - מח"מ 4.29 שנים, תשואה 6.74%, דולרית
אג"ח דולרית של חברת רציו. פיתוח לווייתן סוף סוף מתקדם וקורם עור וגידים, הצפי להחזר גבוה מן הפרויקט ולביקוש רב, במדינות אגן הים התיכון וגם בישראל לגז שיופק. כמו כן, הצמדה לדולר בשערים הנוכחיים נראית כרעיון טוב בפני עצמו. יש סיבות טובות לצפות לעליה בשער הדולר אשר נחלש השנה מול השקל ומול מטבעות רבים.
תמר פטרוליום א' - מח"מ 5.97 שנים, תשואה 4.83%, דולרית
החברה מחזיקה 9.25% ממאגר תמר, מכורח יישום מתווה הגז (הדרישה למכירת אחזקות דלק קידוחים באחזקות תמר ודלית לצד שלישי עד לדצמבר 2021). מקורות תשלום האג"ח מסתמכים על תזרים המזומנים מהאחזקה במאגר, אשר אספקת הגז ממנו החלה כבר ב- 2013, והוא מניב כיום הכנסות קבועות ויציבות. הסיכון באגרת טמון בהיבטים תפעוליים העלולים לשבש זמנית את אספקת הגז וכן באפשרות לשינוי תעריפי הגז, בפרט בהסכם מול חברת החשמל לקראת 2021.
דה זראסאי ג' - מח"מ 5.02 שנים, תשואה 2.96%, שקלית
החב' פועלת בתחום הנדל"ן המניב למגורים בניו יורק משלב הרכישה, השבחת הנכס וההשכרה, תחת שכר דירה מפוקח, וכן בתחום הסבת בתי דירות להשכרה לדירות למכירה. מבחינה גיאוגרפית, החברה מתמקדת ברבעים מנהטן, ברוקלין, ברונקס וקווינס בלבד, שם הביקוש לדירות בשכ"ד מפוקח גבוה. חוב בדירוג (-AA), מח"מ ותשואה הנותן תשואה נאותה לסיכון.
אנקור א' - מח"מ 5.19 שנים, תשואה 5.19%, שקלית
אנקור מחזיקה ב-23 נכסים, מלונות, משרדים, מרכזי קניות ומגורים. לטובת סדרה א' משועבדים 7 נכסים בשווי של 181 מ' דולר על חוב של 134 מ' דולר - יחס LTV 75%. הנכסים המשועבדים הם מלון בג'ורג'יה, 4 נכסים מסחריים ו- 2 בנייני משרדים בטקסס. שיעור ההיוון של הנכסים עומד בטווח שבין 7% ל- 8.75%. אנקור נסחרת בתשואות High Yield ובדירוג +BBB, מה שלא מאפשר לטעות לגבי זה שמדובר בסיכון גבוה.
גירון ד' - מח"מ 4.03 שנים, תשואה 1.57%, צמודה למדד
כחלק מהפוזציה הדפנסיבית שלנו על שוק האג"ח אנחנו ממליצים על אגרת חוב צמודה במח"מ בינוני קצר. גירון היא חברת נדל"ן מניב העוסקת במסחר, ניהול והשכרת נכסים מניבים, בעיקר למסחר תעשייה ומשרדים. לחברה 17 נכסים בשווי כולל של 1.1 מיליארד שקל ובהיקף כולל של 105,000 מ"ר המושכר בתפוסה של 99%. לחברה יחסים פיננסים מאוד סולידיים המשקפים דירוג גבוה יותר (2A) והיא תזרימית מאד (NOI שנתי משקף של כ 70 מיליון שקל). גירון מתנהלת בצורה מאוד שמרנית, כחברת אג"ח סולידית קלאסית. האיגרת נסחרת במרווח ממשלתי של כ 1.7% הנראה אטרקטיבי יחסית למאפייני החברה ולאג"ח של חברות עם מאפיינים דומים. "משעמם" זה טוב להשקעה באג"ח קונצרני - יש לקחת בחשבון כי מדובר בסדרה קטנה יחסית עם סחירות נמוכה.
תיק השקעות מומלץ
"אנו מעריכים כי 2018 תהיה שנה משופרת לכלכלה העולמית, תהליך שיגרור עלייה בסביבת האינפלציה והריביות בעולם. מכיוון שהתמחור הנוכחי בשווקים נשען על התמהיל האופטימלי שנרשם בשנים האחרונות, כלומר צמיחה ללא אינפלציה, התממשות התרחיש שלנו ל-2018 תוביל לתשואות מתונות יותר של האפיק המנייתי בשנה הקרובה. כמו כן, תרחיש זה צפוי לתמוך גם בהתחזקות מסויימת של הדולר בעולם. בישראל, אנו מעריכים כי הכוחות בשוק המט"ח יהיו השנה מאוזנים יותר עם נטייה לפיחות של השקל. בין גורמים אלו ניתן למנות את התרחבות פערי הריביות בין הריבית הדולרי לשקלית, צמצום פערי הצמיחה בין ישראל לארה"ב ולגוש היורו וכן את התגברות אי הודאות הפוליטית".