המלצות 2018
הרבה נדל"ן ומעט שמיים: המלצות אפסילון ל-2018
בית ההשקעות אפסילון חוזר לפרויקט של "כלכליסט" עם הבעת אמון בשתי מניות ושתי אגרות חוב בסקטור הנדל"ן - לצד תחזית אופטימית לחברת לוויינים ולספקית מנועים לתעופה
בית ההשקעות אפסילון חוזר לפרויקט ההמלצות של בורסת ת"א בתחושה מעורבת: התשואה הממוצעת על המניות שעליהן המליץ לקראת 2017 עומדת אמנם על שיעור יפה של 11% - אך הוא לא הצליח לשחזר את ההישג שרשם בהמלצות שהגיש לקראת 2016, תשואה ממוצעת מרשימהשל 30%.
אפסילון האמין בצדק בפתיחת שנת 2017 בהמלצה על מניית מגה אור שרשמה השנה תשואה חיובית של 66%, וזכה להצלחה יפה גם בהמלצה על גזית גלוב וסלקום, שטיפסו ב-15% וב-18% בהתאמה מתחילת ינואר. המלצה מאכזבת על נאוי הניבה תשואה שלילית שנתית של 26% וזו על רציו אכזבה גם כן עם ירידה של 17% מתחילת השנה.
תחזיותיו למדדים הציגה תמונה מעורבת, עם אופטימיות יתר לגבי ת"א 35 וזהירות יתר לגבי מדד דאו ג'ונס: אפסילון צפה שמדד ת"א 35 יעלה השנה בכ-10%, בעוד שהמדד בקושי נוגע בפלוס 2.5%. מנגד בבית ההשקעות צפו לדאו ג'ונס עלייה של 5%, כאשר הוא כרגע עומד על פלוס 25% מתחילת השנה. תחזית אפסילון בעניין היורו היתה מדוייקת למדי – המטבע האירופי נסחר בכ-4.1 שקלים, כפי שצפו בבית ההשקעות. לעומת זאת הדולר שעל פי תחזית אפסילון אמור היה לעמוד על 3.8 שקלים בסוף השנה נסחר בסביבת 3.48 שקלים.
לקראת השנה החדשה בולטת העדפת הנדל"ן של אפסילון, עם שתי מניות ושתי אגרות חוב מהסקטור. שתי המלצות שאינן קשורות לנדל"ן הן על חברות משני סקטורים שונים אך בעלות מכנה משותף, באופן עקיף לפחות: שתיהן עוסקות באופן כזה או אחר בתחומי השמיים - ובשני המקרים בעלת השליטה היא קרן פימי.
המלצות לאומי
המלצות פועלים המלצות בינלאומי המלצות אי.בי.אי המלצות אקסלנס המלצות הלמן אלדובי המלצות אלטשולר שחם המלצות אלומות
מניות מומלצות לשנת 2018
גילת. תשואה ב-2017: 38%
חברת גילת פועלת בתחום התקשורת הלווינית, אשר התיאבון אליו הולך וגובר. הפעילות כוללת בין היתר: תקשורת סלולרית מתקדמת באזורים מרוחקים מחוסרי הצדקה כלכלית לסיב אופטי - החברה זכתה לאחרונה במספר מכרזים מול ספקיות תקשורת ברחבי העולם (מארה"ב, יפן, פיליפינים ועוד). הפתרון הוכח כיעיל וחסכוני; תקשורת בתנועה - בשנים הקרובות נזכה לראות יותר ויותר מטוסים שמאפשרים לנוסעיהם ליהנות מגישה לאינטרנט מהיר. הפתרון של גילת ושיתוף הפעולה עם גוגו צפוי להשיא לחברה פירות בשנים הקרובות.
דנאל. תשואה ב-2017: 36%
פעילות דנאל מתמקדת בתחום הסיעוד. החברה צפויה ליהנות בעתיד הקרוב מיישום רפורמת הסיעוד של ליצמן (בין היתר, העלאת שעות הסיעוד לזכאי המקסימום מ-22 ל-30 שעות בחודש). בנוסף נזכיר את מגמת הצמיחה בשיעור דו ספרתי שהשיגה החברה בשנים האחרונות. מעבר לכך, בתחום משאבי האנוש ניכר שהחברה נמצאת בנקודה חיובית. האבטלה בישראל היא מהנמוכות שהיו בהיסטוריה. זאת בשעה, שחברות ההיי-טק, משוועות לעובדים איכותיים, מה שמעלה את קרנם של חב' משאבי האנוש.
איירפורט סיטי. תשואה ב-2017: 23%
בשנת 2017 בלטה איירפורט סיטי לרעה ביחס לשאר חברות הנדל"ן המניב מנק' מבט של תוצאות הפעילות המניבה בישראל, שהתבטאו בעיקר בירידה ב- NOI . מעבר לכך, החברה אינה מחלקת דיבידנד וסובלת מזהות בעלי השליטה. עבור משקיעים המחשיבים חלוקת דיבידנד שוטפת כתנאי הכרחי להשקעה, לא זו המניה המתאימה. על אף האמור, מדוב במניה המניה מאוד זולה עם תשואת FFO של 7% ביחס למחיר המניה הנוכחי ותשואה של 12% בניטרול נכסים שאינם מניבים. כל זאת לפני שמתייחסים לפרויקטים שיציפו ערך בעתיד.
ביג. תשואה ב-2017: 2%-
המניה של ביג הניבה תשואה כמעט אפסית מתחילת השנה. המגמות של שינוי בהרגלי הצריכה וגידול ברכישות באינטרנט, הן כמובן שליליות לחברה מסוגה של ביג, הן בפעילות בארה"ב והן בישראל. נראה שאותן מגמות ענפיות שליליות כבר באות לידי ביטוי במחיר המניה ואף באופן חסר פרופורציה. גם בהנחת ירידה של 10% בהכנסות משכירות בישראל וארה"ב (ירידה מאוד חדה), מתקבלות עדיין תשואות FFO אטרקטיביות של 7.7% ו-9.6% (בניטרול נכסים שאינם מניבים פעילים), מעל לממוצע בענף.
מנועי בית שמש. תשואה ב-2017: 29%
יחד עם תוצאות חלשות יחסית של מנועי בית שמש במהלך 2017, אנו עדים לסגירה של הסכמי מסגרת משמעותיים של החברה. הדחיפה המשמעותית לעתיד פעילות החברה משתקף בהרחבת ההסכם עם פראט אנד ויטני. מדובר בתוספת של כ-530 מיליון דולר בהכנסות שיתפרסו על פני 9 שנים. כמובן קיים סיכון של הוצאה לפועל של חוזה כל כך משמעותי. בכל אופן, נראה שהחברה נערכת לעניין ע"י בחינה של המבנה המימוני, גיוס עובדים ובחינת הקמת מתקני ייצור. החברה נמצאת בשוק צומח ומראה גידול מאוד משמעותי בהסכמי המסגרת אשר בסופו של דבר מתורגמים להכנסות.
אגרות חוב מומלצות לשנת 2018
ווטרסטון א' - מח"מ 4.14 שנים, תשואה 4.73%, שקלי לא צמוד
חברת נדל"ן אמריקאי נוספת שהנפיקה גם היא בשנה החולפת, בגיוס חוב של 407 מיליון שקל.ווטרסון נהנית מפיזור נכסים ב-12 מדינות (בעיקר ב- Northeast), מרביתם בתחום המסחר ומרכיב קטן יותר של מרכזים לוגיסטיים. נכסי המסחר של החברה פונים בעיקר לתחום הפנאי והבידור (סופרמרקטים, רשויות מקומיות, הסעדה, שירותים ועוד) - כל אלה בסיכון נמוך יותר להיפגע מהמעבר לאונליין המשנה את הרגלי הקניה. יתרון נוסף של החברה הוא חוזים ארוכים מול השוכרים (מח"מ 5). עד סוף 2018, צפויה ווטרסון לצמוח בכ-12% בהכנסות השכ"ד לעומת 2017, וזאת על סמך חוזים חתומים בלבד.
סאות'רן א' - מח"מ 2.92 שנים. תשואה 5.75%, שקלי לא צמוד
חברת נדל"ן מניב אמריקאית שהנפיקה חוב במהלך שנת 2017 בסכום כולל של כ-400 מיליון שקל. החברה פועלת בעיקר בתחום המגורים אך ברשותה גם מרכיב משרדים בפעילות. נכסי החברה ממוקמים באזור טקסס רבתי שנחשב לחזק מבחינה כלכלית בארה"ב. החברה נהנית במרכיב גדול מנכסיה מערבות ממשלת ארה"ב, מה שמאפשר לה ללוות בריביות נמוכות וקבועות לתקופות זמן ארוכות במיוחד (30 שנה) – נקודה שמגדילה את הוודאות לפירעון החוב הקונצרני.
תיק השקעות מומלץ
מניות 35% - בחלוקה של 70% בחו"ל עדיפות לארה"ב ויפן (מגודר מט"ח), 30% בישראל.
אג"ח קונצרניות 35% - בחלוקה של שני שליש בישראל, שליש בחו"ל (מגודר).
אג"ח ממשלתיות 30% - עדיפות לאפיק שקלי על פני צמוד, מח"מ מומלץ של 4 שנים.
ללא חשיפה למט"ח
הערכות כלליות לשנת 2018
מדד ת"א 35 - יעלה ב-5%
מדד דאו ג'ונס - יעלה ב-12%
דולר - יחלש ב-6% מול השקל
יורו - יתחזק ב-3% מול השקל