$
בורסת ת"א

איתי בן זאב: "הבלוקצ'יין הוא חשוב - את המטבעות הדיגיטליים אין דרך לתמחר"

במסיבת העיתונאים המסכמת של הבורסה אמר עוד המנכ"ל כי שר האוצר כחלון בוחן בחיוב הנפקה של חברות ממשלתיות. במקביל יימשך המאמץ לצרף חברות ישראליות הנסחרות בחו"ל: "אני מקווה שיבינו את הערכים שיש לנו להציע, זה פוטנציאל גדול מבחינתנו"

רחלי בינדמן 10:2720.12.17

"בתחילת השנה שאלו אם הבורסה רלוונטית, אין ספק שמצבה היום הרבה יותר טוב אבל יש עוד דרך לפנינו", אומר היום (ד') מנכ"ל הבורסה של ת"א איתי בן זאב, שסוגר שנה בתפקיד. בן זאב אמר את הדברים במסיבת העיתונאים שכינסה הבורסה לסיכום שנת הפעילות.  

"בשנת 2017 היו בבורסה 17 הנפקות הון בהיקף כספי של 7.6 מיליארד שקל. זאת בהשוואה ל-5 הנפקות בלבד בשנים 2016-2015. בשנה האחרונה היו יותר הנפקות מ-5 השנים האחרונות גם יחד", אמר בן זאב, שהוסיף כי היחס בין מספר ההנפקות החדשות ב-2017 לבין שווי השוק המצרפי של הבורסה הוא מהגבוהים בעולם. "רק הבורסה של ורשה עקפה אותנו ביחס".

 

לקראת השנה הקרובה מצפה מנכ"ל הבורסה שמספר ההנפקות יגדל, המגמה של הצטרפות חברות שיבצעו רישום כפול בת"א תימשך, ובמקביל נמשיך לראות הנפקות ראשוניות בענפי פעילות שונים. בשוק החוב הוא צופה גיוסים רבים של חברות שאינן מסקטור הנדל"ן.

 

 "ב-2018 צפויות יותר מ-17 הנפקות הון חדשות, אנו מצפים גם לראות הנפקות של חברות בשווי שוק גבוה מ-2 מיליארד שקל. נציין כאן את ישראכרט ולאומי קארד שהפיתרון הכי טוב עבורן הוא בבורסה". בן זאב התייחס בכך לעתידן של חברות האשראי הגדולות שצפויות להתנתק מהשליטה של פועלים (ישראכרט) ולאומי (לאומי קארד), על פי החלטת ועדת שטרום.

 

בן זאב התייחס לחברות הבלוקצ'יין-ביטקוין החדשות שגורמות לסערה בבורסה: "יש עולם של טכנולוגיית בלוקצ'יין, שיש משווים אותה למהפכת האינטרנט והיא בהחלט חשובה. יש מטבעות דיגיטאליים שמסתמכים על הטכנולוגיה הזו אבל אפשר מחר להמציא עוד שלל דברים הנבנים על אותה טכנולוגיה חשובה. אסור לבלבל בין שני הדברים. בעולם המטבעות הדיגיטאליים יש נכס שאין לך דרך לתמחר אותו ולהסביר למה הוא עולה או יורד - יש שאומרים שזו פירמידה ויש אומרים שזה יביא לשינוי הסדר החברתי, ואף אחד לא באמת יודע מה נכון. הרגולטורים בכל העולם נדרשים לסוגיה ורשות ניירות ערך תפרסם בקרוב את מסקנות הוועדה בנושא".

 

לדברי בן זאב, שר האוצר משה כחלון בוחן בחיוב הנפקת מניות של חברות ממשלתיות, על בסיס עיקרון הותרת השליטה בידיי המדינה. מעבר לכך יימשך המאמץ לצרף לבורסה את החברות הנסחרות בחו"ל.  "היעד שלנו הוא להחזיר את הישראליות הביתה. עד כה לא הצלחנו להביא חברה ישראלית גדולה לבצע רישום כפול בישראל. יש 95 חברות ישראליות שנסחרות בחול בשווי כולל של 255 מיליארד שקל וזה פוטנציאל גדול מבחינתנו. לכל אחת מהן יש תירוץ למה לא לבוא אבל אני מקווה שיבינו את הערכים שיש לנו להציע".

 

סוגייה נוספת שזכתה להתייחסותו של המנכ"ל היא הצורך בהגדלת הנזילות בבורסה. "בשנת 2017 מחזור יומי ממוצע במניות, לא כולל תעודות סל, גדל ב-19% בהשוואה ל-2016, ועמד על 1.1 מיליארד שקל. היעד שלנו הוא מחזור של כמה מיליארדי שקללים ביום כך  יש לנו דרך ארוכה", אמר בעניין זה. רפורמת המדדים הגדילה את אחזקות הציבור במניות ב-27 מיליארד שקל. אנחנו רוצים שלציבור תהיה כמה שיותר סחורה.  אם לא מתאים לחברה למכור מניות היא לא צריכה למכור אבל אז היא לא תהיה חברה במדדים", אמר המנכ"ל.

 

"אנחנו רוצים להביא חברים מרחוק לבורסה שיוכלו למכור סחורה רק למשקיעים בינלאומיים ולא ישראלים. אנחנו בדיונים עם כל מיני גופים. נרצה גם חברים מקומיים. דיברנו בעבר עם וובי בעניין. לאחרונה דיברנו עם מנכל וובי החדש ערן אורן והוא מאד התחבר לרעיון. אנחנו גם מנהלים דיאלוג עם בורסות אחרות על שיתופי פעולה", הוסיף בן זאב. 

 

איתי בן זאב איתי בן זאב צילום: אוראל כהן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x