$
בורסת ת"א

ניתוח כלכליסט

חגיגת האופציות של 7 בכירי שופרסל: 83 מיליון שקל

זינוק של 77% במניית שופרסל מתחילת השנה הקפיץ את הרווח הגלום על הנייר של האופציות שחולקו ב־2015 לשבעת בכירי שופרסל; 25.5 מיליון שקל מהסכום שייכים למנכ"ל הרשת איציק אברכהן ו־12 מיליון למשנה למנכ"ל שלמה זהר

יניב רחימי 06:4911.12.17

בעלי המניות בחברת המרכולים שופרסליכולים להיות מרוצים לאחר שנה מוצלחת במיוחד, שבה המניה זינקה ב־77%. נכון להיום היא נסחרת בשיא של כל הזמנים, במחיר של 24.27 שקל למניה – שמגלם לרשת שווי של 5.64 מיליארד שקל.

 

אבל גם המנהלים הבכירים של הרשת לא קופחו. בנובמבר 2015 החליט דירקטוריון שופרסל לאשר הקצאת 5.85 מיליון כתבי אופציה במחיר מימוש של 11.45 שקל לשבעה נושאי משרה בחברה. מנכ"ל הרשת, איציק אברכהן, קיבל 1.8 מיליון כתבי אופציה שמהווים כ־30% מסך האופציות שהוקצו למנהלים הבכירים.

 

במועד הקצאת האופציות מחיר המימוש שלהן היה גבוה ב־13% משער הנעילה הממוצע של מניית שופרסל בשלושים ימי המסחר שקדמו להענקת האופציות. מאז עודכן מחיר המימוש לדיבידנד ששופרסל חילקה בשנתיים האחרונות, ומחירו עומד כיום על 10.23 שקל.

 

בשנתיים האחרונות שופרסל מציגה שיפור בתוצאות העסקיות שלה, שהשפיע גם על מחיר המניה. היות שהאופציות הוענקו ללא תמורה, הרווח של שבעת המנהלים, שנגזר מהפער בין שווי המניה בבורסה למחיר המימוש, עומד נכון להיום על כ־14 שקל למניה, כך ששבעת המנהלים של שופרסל מורווחים ב־83 מיליון שקל.

 

כל עוד מקבלי האופציות לא מממשים אותן, מדובר ברווח ברוטו על הנייר. צרות של עשירים. המרוויח העיקרי מהזינוק בשווי המניה של שופרסל הוא אברכהן, שנכון להיום מורווח ב־25.5 מיליון שקל על אופציות, ששוויין במאי האחרון עמד על 15.5 מיליון שקל "בלבד". יתר המנהלים מסתפקים ברווח "צנוע" יותר שנע בטווח של 12-8.5 מיליון שקל לכל אחד מהם. כתבי האופציה מתווספים לשכר ולמענקים שקיבלו בכירי שופרסל ב־2016. אברכהן נהנה משכר בעלות של 2.5 מיליון שקל (כולל הפקדה חד־פעמית להשלמה לפיצויים) וממענק של 2 מיליון שקל. המשנה למנכ"ל שלמה זהר משך שכר בעלות של 1.45 מיליון שקל ומענק של 765 אלף שקל.

 

 

תקופת ההבשלה של האופציות מאפשרת למקבלים אותן לממש מדי שנה שליש מהכמות שהוקצתה להם. היות שכבר חלפו שנתיים ממועד ההקצאה, המנהלים בשופרסל יכולים לממש שני שלישים מהאופציות. הנקודה המעניינת היא שכל מקבלי האופציות מקרב המנהלים בחרו לשמור את האופציות ברשותם ולא לממש אותן. כלומר, הם העדיפו שלא לספור את הכסף במדרגות, כנראה מתוך הערכה שבהמשך הדרך השווי שלהן יעלה.

 

הרווח של אלטשולר שחם

 

אבל, כאמור, לא רק המנהלים בשופרסל נהנים מהזינוק בשוויה של החברה. גם בעלי המניות יכולים להיות מרוצים מהזינוק בשער מניית שופרסל, שבהם ניתן למצוא גם משקיעים מוסדיים שרכשו מניות בשני גיוסי הון שהחברה ביצעה במהלך 2017. הראשון היה בדרך של הנפקת מניות שהושלמה בסוף אפריל, במסגרתה שופרסל גייסה 215 מיליון שקל. הגיוס השני היה בדרך של הצעה פרטית שבוצעה בסוף יוני, שבה שופרסל גייסה 140 מיליון שקל.

 

המשקיע הגדול (60%) בהצעה הפרטית היה בית ההשקעות אלטשולר שחם. בשני המקרים, המחיר שבו הוקצו מניות שופרסל עמד על 17.58 שקל. מאז מניית שופרסל הוסיפה לערכה 39% והעשירה את המשקיעים שהשתתפו בהנפקת המניות ב־137 מיליון שקל. אם אלטשולר שחם עדיין מחזיק במניות שרכש, הוא מורווח על הנייר ב־33 מיליון שקל.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x