$
בורסת ת"א

כמה הפחתה במס החברות תהיה שווה לחברות הנדל"ן המקומיות

לפי מחקר של לידר, אם מס החברות בישראל יירד, בדומה למהלך של טראמפ בארה"ב, חברות הנדל"ן המניב עשויות לרשום רווחים חד־פעמיים של עד מאות מיליוני שקלים. במידה שהמס יירד בשלוש פעימות עד ל־20% - קבוצת עזריאלי תרוויח 405 מיליון שקל

אורן פרוינד 07:4006.12.17

הודעה רשמית עדיין לא פורסמה, אך כלכלנים בכירים סבורים שישראל תהיה חייבת להוריד את שיעור מס החברות בשלוש פעימות עד ל־20%, מ־2019 ועד 2021. כיום מס החברות בישראל הוא 24%, ואמור לרדת ל־23% בשנה הבאה. המהלך יקרה כתגובה בלתי נמנעת להורדת מס החברות בארה"ב מרמה של 35% כיום ל־20%, שצפויה להיכנס לתוקף ב־2018—2019. האנליסטים רז דומב ואלון גלזר מבית ההשקעות לידר שוקי הון ערכו ניתוח שבודק את השלכות המהלך על חברות הנדל"ן המניב הישראליות. 

במידה שהורדת המס בישראל תתרחש, היא תשפיע על כלל החברות במשק, אך בעיקר על חברות הנדל"ן המניב. לחברות האלה יש מצבת נכסים גבוהה, ולכן הן מפרישות בדו"חותיהן עתודות למס גבוהות במיוחד, שמייצגות את המס שישלמו אם ימכרו את כל נכסיהן. ברגע שמס החברות יורד, העתודות קטנות בהתאם, והחברות צפויות לרשום רווחים חד־פעמיים אדירים בעת יישום החוק. הרווחים האלה יתפרסו לכל אורך שלוש השנים של הורדת המס, ויחולו בעת יישום החוק.

 

"הפחתת שיעור המס לכ־20% בישראל עשויה להוסיף 2%—4% לשווי של חברות הנדל"ן המניב הפועלות בישראל", כתבו דומב וגלזר בסקירה. "מליסרון עשויה ליהנות משיעור רווחים גבוה ביחס לשאר, מכיוון ששיעור העתודות למס בה ביחס להון העצמי הוא הגבוה ביותר".

 

לפי הסקירה של לידר, מליסרון צפויה לרשום רווח חד־פעמי נאה של 88—264 מיליון שקל, במידה שמס החברות יירד בשיעורים של 22% או 20%. מדובר ברווחים גבוהים ביחס לשווי השוק של החברה, שנכון להיום הוא 7.3 מיליארד שקל. במידה ששיעור המס יירד לרמה של 22%, הרווח שהיא תרשום יהווה 1.2% משווי השוק שלה; ובמידה שהמס יירד לרמה של 20%, הרווח יהווה 3.6% משווי השוק שלה.

 

 

 

את הרווח הגבוה ביותר צפויה לרשום עזריאלי. בתרחיש מס של 22% היא תרשום רווח של 135 מיליון שקל, שמהווה 0.6% משווי השוק שלה - 22.3 מיליארד שקל. אם שיעור המס יירד לרמה של 20%, היא תרשום רווח חד־פעמי של 405 מיליון שקל, שמהווה 1.8% משווי השוק שלה. בסקירה נכתב כי "גם לעזריאלי יש פעילות של נדל"ן מניב בארה"ב, אם כי שווי הנכסים שם מהווה פחות מ־10% מסך פורטפוליו הנכסים של החברה, ולכן לא ביצענו ניתוח בנוגע להפרשה למס בגין נכסים אלה, ולכן ייתכן כי הרווח החד־פעמי יהיה גבוה יותר עבור עזריאלי".

 

חברות נוספות שיושפעו מהורדת המס הן אמות, שתרשום רווח חד־פעמי של עד 114 מיליון שקל; ביג שתרשום רווח חד־פעמי של עד 75 מיליון שקל בגין הפחתת שיעור המס בישראל, ביחד עם רווח חד־פעמי של עד 112 מיליון שקל מהורדת המס בארה"ב; וגב־ים, שצפויה לרשום רווח חד־פעמי של עד 102 מיליון שקל.

 

הכלכלן הראשי של בית ההשקעות פסגות אורי גרינפלד סבור כי לישראל לא תהיה ברירה אלא להוריד בקרוב את מס החברות. "ארה"ב היתה במשך שנים ארוכות המדינה שמס החברות שלה היה הכי גבוה מבין המדינות הגדולות והחשובות. זה הקשה עליה מאוד. אם המס יופחת, היא תיהפך למדינה עם שיעור מס חברות נמוך מאוד ביחס לגרמניה, צרפת ושאר מדינות אירופה, וגם ישראל. ולכן אני מאמין שהורדה כזו תגיע גם לישראל".

  

ליאורה עופר יו"ר מליסרון ודנה עזריאלי יו"ר עזריאלי ליאורה עופר יו"ר מליסרון ודנה עזריאלי יו"ר עזריאלי צילומים: ורדי כהנא, עמית שעל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x