$
בורסת ת"א

תנופורט רוצה לגייס אג"ח כדי לחלק לבעלים דיבידנד של 140 מיליון שקל

כידן דהרי וירון אדיב רכשו את חברת הנדל"ן המניב מכונס הנכסים של אליעזר פישמן; השניים מתכוונים לגייס בת"א חוב של 310 מיליון שקל - חלק מהסכום מיועד להחלפת הלוואה בנקאית והחלק האחר לחלוקה

אורן פרוינד 15:0630.11.17

חברת הנדל"ן המניב תנופורט, שנרכשה לפני מספר חודשים על ידי אנשי העסקים כידן דהרי וירון אדיב מידי כונסי הנכסים של אליעזר פישמן, פרסמה תשקיף לציבור לקראת הנפקה ראשונה של איגרות חוב בבורסה בת"א.  

תנופורט מבקשת לגייס 310 מיליון שקל באמצעות סדרת אג"ח חדשה, ובעליה אף שוקלים לבצע בהמשך הנפקת הון ראשונית בתל אביב. את הגיוס של תנופורט יבצעו גופי החיתום אפסילון ולאומי פרטנרס שמנוהלים על ידי האחים (התאומים) אייל ועופר גרינבאום.

 

דהרי ואדיב מעוניינים לגייס את הכסף לשתי מטרות. הראשונה היא החלפה של הלוואה בנקאית בהיקף של 230 מיליון שקל שנלקחה מבנק לאומי עוד בימיו של פישמן - שבמסגרתה משעובדים לבנק כול הנכסים של החברה. דהרי וכידן מתכננים לפרוע את ההלוואה בכספי הגיוס ולשעבד למחזיקי האג"ח את הנכסים של החברה. המטרה השנייה היא חלוקת דיבידנד של 140 מיליון שקל לבעלים, דהרי ואדיב. החלוקה הזו נועדה לעזור להם להחזיר הלוואות אישיות שנלקחו על ידם בעת הרכישה של תנופורט. 

 

החברה מתכננת לגייס 310 מיליון שקל בעוד שהסכום הכולל הנדרש משני המהלכים האמורים מסתכם בכ-370 מיליון שקל. את הפער מתכננת החברה לסגור באמצעות 86 מיליון שקל שנכנסו לחברה ממכירת נכסים שביצעה לאחרונה.

 

הבעיה העיקרית שהיתה לתנופורט היא שמרבית הנכסים שלה היו רשומים תחת שימוש חורג, כלומר התב"ע שלהם אינם מתאימה לשימוש שלהם בפועל והם מופעלים על ידי אישור זמני מרשות מקרקעי ישראל; זו גם הסיבה למחיר הנמוך. אלא שדהרי ואדיב כבר החלו להסדיר את התנאים של הנכסים והצליחו לקבל הארכות לשימושים החורגים. כך, למשל, בנכס של החברה בבית יהושע שכבר קיבל צו סגירה, הצליחו השניים לקבל ארכה של שלוש שנים על בסיס שימוש חורג.

 

דהרי (39) ואדיב (50) רכשו את תנופורט מעורכי הדין אייל רוזובסקי ורונן מטרי, שמונו ככונסי נכסיו של אליעזר פישמן מטעם בנק לאומי בעקבות חוב אבוד. באותו מכרז הסתערו השניים על העסקה, כשהצעתם עקפה בחצי מיליון שקל את זו של רני צים. הצעתם כללה התחייבות להעמיד 160 מיליון שקל בתוך 60 יום מביצוע החתימה. על מנת להשיג את הסכום הנדרש חתמו השניים על הסכם עם קרן כלירמרק קפיטל להעמדת מימון של 130 מיליון שקל, ואת היתרה הם השיגו בעצמם.

 

מתחם מסחרי של תנופורט בכפר בילו מתחם מסחרי של תנופורט בכפר בילו צילום: בועז אופנהיים

 

 

פעילות תנופורט

תנופורט שפועלת בישראל בלבד מחזיקה כיום ב-14 נכסים מניבים בכל רחבי הארץ וממוקדת בתחומי המסחר, הלוגיסטיקה, התעשייה, ושירותי אחסנה בקרור. בין הנכסים הבולטים של החברה, קניון B-MALL בצומת עד הלום, מרכז הקניות B-MALL בצומת בילו ובית הקרור הגדול בנתיבות. כל נכסי הנדל"ן מוחזקים במישרין על ידי החברה, למעט הנכס בצומת צמח (MALL כנרת) ששיעור האחזקה של החברה בו עומד על 50%.

 

שווי הנדל"ן להשקעה עמד בתום הרבעון השלישי (30 בספטמבר 2017) על 490 מיליון שקל (סכום זה אינו  אינו כולל את שווי בית הקירור אשר כלול בסעיף רכוש קבוע במאזן החברה ואת חלק החברה בנכס המוחזק על ידי החברה ב-50%, אשר מוצג על בסיס שווי מאזני).

 

הכנסות החברה בתשעת החודשים הראשונים של 2017 הסתכמו ב-44.8 מיליון שקל, עלייה של 1% ביחס לתקופה המקבילה. הרווח התפעולי בתשעת החודשים הסתכם ב-53.5 מיליון שקל, עלייה של 30% לעומת התקופה המקבילה. העלייה ברווח נבעה, בין היתר, משערוך שני נכסים של החברה, שנמכרו בחודשים האחרונים מעל גובה השמאות.

 

הרווח הנקי של תנופורט בתשעת החודשים הסתכם ב-37 מיליון שקל, מול 31 מיליון שקל בתקופה המקבילה - עלייה של 18%. יחס ה-LTV עמד על 40.9% ויחס חוב נטו ל-CAP עמד על 43.1%. ההון העצמי של החברה עמד נכון לתום הרבעון על 305.7 מיליון שקל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x