$
בורסת ת"א

טדי שגיא ישקיע בחברת אול טרייד אין - ההנפקה בתל אביב תבוטל

שגיא ישקיע 40 מיליון שקל בחברה, שמפיקה מתכות יקרות מפסולת אלקטרונית, בתמורה ל-35% ממניותיה

אלי שמעוני 17:3414.11.17

טדי שגיא ישקיע 40 מיליון שקל בחברת אול טרייד אין בתמורה ל-35% ממניותיה. בעקבות כך תבוטל ההנפקה המתוכננת של החברה בבורסה בתל אביב.

 

סכום ההשקעה תואם את כוונת החברה לגייס את הכספים בהנפקה הציבורית, וחוסך עבורה את הוצאות ההנפקה ואת העלויות הכרוכות בניהול חברה ציבורית. במסגרת הרוד שואו שביצעו מנהלי החברה בשוק הון, דובר כי החברה מכוונת לגיוס של 30 מיליון שקל, לפי שווי של 120 מיליון שקל, לפני הכסף.

 

אול אין טרייד צפויה להשתמש בכספי ההשקעה לצורך הרחבת פעילות המיחזור. לצורך כך, צפויה החברה להקים קו למיון פלסטיק, קו להפקת בדיל, קו מיחזור סוללות, ופיתוח יכולות זיקוק מתכות. לאחר ההשקעה, תחזיק קבוצת טדי שגיא בכ-35% ממניות אול אין טרייד, עודד רייכמן יחזיק בכ-55% ורן (נחום) תשובה יחזיק בכ-10%. לחברה, שהמטה שלה נמצא ברמת החייל שבתל אביב, יש מפעל מיחזור בברקן, שהוקם לפני שלוש שנים בהשקעה של כ־30 מיליון שקל. טרם כניסתו של שגיא, בעלי השליטה בחברה הם יצחק רייכמן המחזיק ב-83.33% ורן תשובה (16.66%). מי שליווה את החברה בהנפקה ובהשקעה של שגיא הוא משרד עורכי הדין שטיינמץ, הרינג, גורמן ושות'.

 

טדי שגיא טדי שגיא צילום: אוראל כהן

 

אול אין טרייד, שבבעלות משפחת רייכמן, הוקמה ב־2002, לאחר התפוצצות בועת הדוט־קום. באותה העת חברות הייטק רבות נסגרו וציוד החומרה המשומש נותר ללא ביקוש וללא ערך משמעותי. החברה החלה לרכוש מלאים של ציוד של חברות סטארט־אפ, ושיפצה את הציוד שנמכר לאחר מכן כציוד מחודש לחברות ופרטיים. כיום אול אין טרייד פועלת בשני מגזרי פעילות: שירותי מחשוב ומיחזור פסולת אלקטרונית (e-waste).

 

במסגרת פעילות שירותי המיחשוב עוסקת החברה ביבוא ויצוא, רכישה, חידוש, שיווק, מכירה ואינטגרציה של מחשבים אישיים ועיסקיים, מוצרי מובייל, מוצרי תוכנה, חומרה וציוד היקפי למחשבים. החברה גם מתמחה בחידוש ציוד חומרה. במסגרת זו היא רוכשת מלאים של חברות שנסגרו או ציוד ישן מאספני גרוטאות וממיינת את הרכיבים. לאחר תהליך מיון, רכיבים שנמצאו בעלי ערך טכנולוגי נקלטים למלאי ולאחר מכן עוברים שיפוץ ותיקון. הציוד המחודש נמכר ללקוחות הקבוצה תוך הוזלת מחיר משמעותית ללקוח.

 

תחום הפעילות השני, שבו אול אין טרייד שולטת באופן מובהק בשוק, עוסק באותם רכיבי חומרה שלא נמצאים מתאימים לחידוש. החברה מפרקת את הציוד לחומרי הגלם שלו שנמכרים לשימוש חוזר בתעשיית האלקטרוניקה והמחשבים. במסגרת פעילות זה מוציאה החברה מתכות יקרות, כגון זהב, כסף, פלדיום, פלטינה וכן מתכות חצי אצילות כנחושת מתוך רכיבים אלקטרוניים ישנים.

 

לאחרונה הגישה אול אין טרייד טיוטת תשקיף לקראת הנפקה לבורסה בת"א, שבוטלה עתה כאמור. אול אין טרייד צפויה להשתמש בכספי ההשקעה של שגיא לצורך הרחבת פעילות המיחזור. לצורך כך, צפויה החברה להקים קו למיון פלסטיק, קו להפקת בדיל, קו מיחזור סוללות, ופיתוח יכולות זיקוק מתכות. משרד עוה"ד שטיינמץ הרינג גורמן מלווה את החברה, בהנפקה שבוטלה כאמור והסכם בהשקעה עם שגיא.

 

משפחת רייכמן היא גם הבעלים של סוכנות משנה טויוטה ומוסך מורשה טויוטה בבני ברק, שהוקמה ב־1937 על ידי אלפרד רייכמן, סב המשפחה, שהקים את אחד המוסכים הראשונים בארץ.

 

גדי רייכמן, מנכ"ל אול אין טרייד, אמר: "אנחנו שמחים על חתימת הסכם ההשקעה ועל האמון שנותנת בנו קבוצת טדי שגיא. מאחר שהשגנו את ההשקעה הרצויה, לא ראינו צורך בהמשך הליכי ההנפקה. החברה עם הפנים קדימה כדי לבצע את ההשקעות עליהן דיווחנו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x