$
בורסת ת"א

פימי רוכשת שליטה באימג'סאט לפי שווי 75 מיליון דולר

הקרן רוכשת 53.6% מחברת תצלומי הלווין מידי התעשייה האווירית תמורת 40 מיליון דולר. לחברה חוב של 67 מיליון דולר לבעלת השליטה

גולן חזני 08:1806.11.17

קרן פימי חתמה על עסקה לרכישת השליטה באימג'סאט אינטרנשיונל (ISI) מידי התעשייה האווירית. פימי תשקיע 40 מיליון דולר ותקבל 53.6% מחברת תצלומי הלוויין. פימי תקבל מניות בכורה ויופעל מנגנון חלוקת רווחים בינה לבין התעשייה האווירית, המעניק עדיפות לפימי בחלוקת הרווחים.  

העסקה משקפת שווי חברה של 75 מיליון דולר לאימג'סאט, הרבה פחות מהשווי היומרני של 400 מיליון דולר שבו שאפו בעלי השליטה הקודמים שלה, חלקם זרים וחלקם ישראלים, להנפיקה בנאסד"ק בתחילת שנות האלפיים.

 

הקרן שבהובלת ישי דוידי רוכשת את הנתח בהקצאת מניות. המניות הללו נמכרו בהסכם אופציה לחברה אמריקאית בספטמבר 2013. במקביל החזיקה אימג'סאט באופציה לרכוש אותן ממנה ולמכור אותן לגורם אחר - ועתה היא בחרה בפימי. בחברות ממשלתיות אמור להתקיים הליך תחרותי של העברת שליטה, אולם פימי נבחרה בלעדיו ורכשה את המניות אחרי משא ומתן ישיר. בתעשייה האווירית טוענים כי אימג'סאט רשומה בחו"ל ואינה בבעלותה המלאה, ולפיכך ההליך שהיא מבצעת אינו חייב להיות תחרותי.

 

הסכום ישמש את אימג'סאט להחזר חוב של 25 מיליון דולר לתעשייה האווירית, שהיא אמורה לפרוע החודש. החוב נובע מעלות הייצור של הלווין ארוס C, הלווין השלישי שמייצרת התעשיה האווירית עבור אימג'סאט. החוב הכולל של אימג'סאט לבעלת השליטה עומד על 67 מיליון דולר, ויתרת החוב, 42 מיליון דולר, אמורה להיפרע במאי 2018.

 

סינרגיה לאחזקות אחרות

אימג'סאט הוקמה כחברה אזרחית שתמכור את תוצרתה של התעשייה האווירית ללקוחות ביטחוניים ואזרחיים בארץ ובעולם. החברה, שמשרד הביטחון הוא אחד מלקוחותיה, פועלת מיהוד ומעסיקה 40 עובדים. החברה רכשה מהתעשייה האווירית שני לוויינים. בשנת 2000 שוגר לחלל הלוויין ארוס A, שכבר אינו פעיל. ב־2006 שוגר ארוס B ולפני שנה הזמינה החברה את ארוס C, המתוכנן לשיגור ב־2019.

 

ההשקעה סינרגית לאחזקות אחרות של פימי, בראשן גילת תקשורת לווינים ואורביט. בנוסף פימי יכולה להשתמש בצילומי הלווין של אימג'סאט עבור לקוחות של חברת ההשקיה בטפטוף ריווליס, שיכולים לקבל צילומים בזמן אמת של הגידולים שלהם, וכן לקרנות גידור שמבקשות תמונה על מזג האוויר ותופעות בעולם כחלק מאסטרטגיית ההשקעות שלהן. אימג'סאט היתה החברה האזרחית הראשונה שהפעילה לוויינים ברזולוציה גבוהה, אך כיום יש לה מתחרות עם לוויינים מתקדמים יותר. הכניסה של פימי נועדה לסייע לה להשיג מימון להשקעות גדולות בלווינים מתקדמים.

 

"פוטנציאל צמיחה"

"התעשייה האווירית נשארת בעלת מניות מהותית באימג'סאט, וצפויה ליהנות מהצפת הערך שתביא ההשקעה בה", אמר מנכ"ל התעשייה האווירית יוסי וייס. "היא ממשיכה לבחון שיתופי פעולה אפשריים עם גופים היכולים לייצר סינרגיה בתחומים המשיקים לפעילותה, לצד איתור מקורות הון לטובת גידול ההשקעות במו"פ".

גילון בק, שותף בכיר בקרן פימי, אמר כי "לתחום הלוויינים בכלל, כולל תחום לווייני הצילום שבו פועלת אימג'סאט, יש פוטנציאל צמיחה משמעותי. לחברה מנועי צמיחה מעניינים בדמות מוצרים מבוססי דאטה ואלגוריתמים".

 

 

צילום לווייני של אימוג'סאט אינטרנשיונל - בסיס צבאי בים הסיני צילום לווייני של אימוג'סאט אינטרנשיונל - בסיס צבאי בים הסיני צילום: IMAGESAT

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x