מבני תעשיה איבדה חוזה של 105 מיליון שקל: הרוכש לא הביא את הכסף
העסקה שנחתמה בשנה שעברה כללה מכירת 2 קניונים בגרמניה - בעקבות הביטול מנהלת מבני תעשייה מגעים עם רוכשים פוטנציאליים חדשים
חברת מבני תעשיהמדווחת היום (ה') על ביטול עסקה גדולה למכירת שני קניונים בגרמניה עבור 105.3 מיליון שקל. החברה הודיעה היום למשקיעים בת"א כי הרוכש לא העביר את הכסף הדרוש לביצוע העסקה, ומשכך העסקה כאמור מבוטלת.
- כלכלית ירושלים מכרה נכסים בגרמניה ב-264 מיליון שקל
- מבני תעשיה מציגה צמיחה במחצית הראשונה של 2017 ומעלה תחזיות להמשך
- דודו זבידה: "הרבה יותר קל לנו לגייס הון כשאין גרעין שליטה"
מבני תעשיה תהנה מפיקדון של 4.1 מיליון שקל (מיליון יורו) שהפקידה הרוכשת המיועדת - סכום שקיבלה בעת החתימה על העסקה, ללא זכות חזרה לרוכשים. בחברה מנהלים מו"מ למכירת שני הקניונים לצדדים אחרים.
על פי הסכם המכירה שנחתם בשנה שעברה, מכרה מבני לצד ג' את שתי החברות שבבעלותה המחזיקות בנכסים, האחד בעיר שטוטגרט והשני בעיר הוכהיים, עבור סכום כולל של כ-25 מיליון יורו (מבני תעשיה החזיקה ב-95% וב-94% מהזכויות בשתי החברות האמורות). ההסכם נחתם ברבעון השלישי של 2016 ומבני תעשיה דיווחה עליו לבורסה ב-1 בנובמבר בשנה שעברה.
בדומה למכירות אחרות שנעשו בקבוצת כלכלית ירושלים, גם המכירה הזו נעשתה לפי השווי בספרים ולכן הביטול שלה אינו צפוי להשפיע על שורת הרווח או ההפסד. אם העסקה אכן תצא לפועל עם צדדים אחרים, ובהנחה שהמחיר יישאר זהה למה שנקבע בעסקה המבוטלת, מבני תעשייה תקבל תזרים של 44.2 מיליון שקל.
מבני תעשיה נשלטת על ידי כלכלית ירושלים, ומנוהלת על ידי דודו זבידה, המכהן גם כמנכ"ל של בעלת השליטה. העסקה שבוטלה בוצעה כחלק ממקבץ של עסקאות מכירה שביצעה קבוצת כלכלית ירושלים על מנת להקטין את החוב הפיננסי שלה ואת שיעור המינוף של החברה. החברה הצליחה להקטין את רמת המינוף שלה מ-82% בשנת 2012 עד ל-69% היום, בעיקר בזכות מימוש נכסים והנפקות הון מוצלחות. המכירות המשיכו גם לאורך שנת 2017 - מתחילת השנה מימשה החברה נכסים בארץ ובחו"ל בהיקף של 747 מיליון שקל.
קבוצת כלכלית ירושלים המתנהלת ללא בעל שליטה, עדכנה בחודש אוגוסט האחרון כלפי מעלה את התחזית השנתית שלה. הקבוצה צופה עתה כי תסיים את 2017 עם FFO של 235 -245 מיליון שקל - 10 מיליון שקל יותר מהתחזית הקודמת. את הרבעון השני סיימה כלכלית ירושלים עם עלייה של 3% בהכנסות משכר דירה בנכסים הקיימים ועלייה של 17% במדד ה-FFO ל- 122 מיליון שקל. כלכלית ירושלים המנוהלת על ידי דודו זבידה הצליחה לשפר את שורת ההכנסות באמצעות עלייה של 1% בשיעור התפוסה בנכסים וצמצום בעלויות תפעול, כתוצאה מסגירת פעילויות במדינות גרמניה וקנדה ועלייה בשכר הדירה.