$
בורסת ת"א

במקום הפועלים: הראל תעמיד לפרויקט קטורה סולאר מימון של 318 מיליון שקל

המימון יחליף הלוואה קיימת מבנק הפועלים אך הריבית תרד מ־10% ל־3.5% לאור ירידת הסיכון בפרויקט, שכבר מייצר הכנסות. חברת החשמל התחייבה לרכוש את כל החשמל שמיוצר במתקן בתעריף קבוע עד 2035

גולן חזני 07:1728.09.17

חברת הביטוח הראל תעמיד מימון מחדש בהיקף של 318 מיליון שקל לפרויקט קטורה סולאר. המימון יחליף מימון קיים של בנק הפועלים.

 

קטורה סולאר הוא אחד מהשדות הסולאריים הגדולים בישראל, ומצוי בבעלות משותפת של החברות ערבה פאוור ואי.די.אף אנרג'י נובל ישראל. השדה חובר לרשת החשמל בסוף יוני 2015 ומייצר חשמל בהספק של 40 מגה־ואט. ישנה התחייבות של חברת החשמל לרכוש את כל החשמל שייוצר במתקן בתעריף קבוע ולמשך 20 שנה - עד 2035. השדה נחשב לאחד מחמשת השדות הסולאריים הגדולים בארץ, האחרים ממוקמים בנגב המערבי.

 

תכנון הפרויקט ופיתוחו החלו ב־2009 והתקדמו עד אישור הסגירה הפיננסית ב־2013. הקמת המתקן ארכה כשבעה חודשים, במהלכם הותקנו באתר 140 אלף פאנלים סולאריים על פני שטח של 542 דונם. וב־2015 הוא חובר לרשת החשמל.

 

שדה פוטו וולטאי בקטורה שדה פוטו וולטאי בקטורה צילום: נחום ברנע

 

המימון המקורי שהעמיד בנק הפועלים בשלבי ההקמה והפיתוח עמד על 300 מיליון שקל, עם ריבית של כ־10%. קטורה היתה יכולה למחזר אותו באמצעות פירעון מוקדם.

המימון הנוכחי שתעמיד הראל הוא לטווח ארוך של 18 שנה, עם ריבית צמודה המוערכת ב־3.5% לשנה - ריבית נמוכה יותר שנובעת מהירידה בסיכון של הפרויקט, שכבר החל בהפעלה מסחרית ומייצר הכנסות. העסקה יצאה אל הפועל לאחר שהתקבל אישור רשות החשמל להחלפת המימון.

 

יעדי הייצור מאנרגיה מתחדשת נקבעו בהחלטת ממשלה משנת 2009, שלפיה עד 2014, 5% מהחשמל בישראל יגיע ממקורות מתחדשים, ועד 2020 יגיעו מאפיק זה 10%. נכון להיום, אחראית האנרגיה המתחדשת על ייצור כ־2% מצריכת החשמל השנתית.

 

אין מדובר בעסקה ראשונה של הראל בתחום. חברת הביטוח מימנה, יחד עם הפניקס, את הפרויקט של אנרג'יקס ברמת חובב בהיקף 450 מיליון שקל, מתוכם מימנה הראל 150 מיליון שקל. מטעם הראל הוביל את העיסקה איציק טאוויל, מנהל אגף אשראי חוץ־בנקאי, ואינסה לרון, מנהלת תחום התשתיות באגף אשראי.

 

על פי סוכנות האנרגיה הבינלאומית (IEA), עד 2050 האנרגיה הסולארית תייצר 27% מהחשמל ותהפוך למקור החשמל העיקרי בעולם. זאת בין היתר לאור המחירים הצונחים של הלוחות הסולאריים בטכנולוגיה פוטו־וולטאית.

 

ערבה פאוור ואי.די.אף אנרג'י נובל ישראל יוצגו בעסקה על ידי משרד עו"ד הרצוג פוקס נאמן. הראל יוצגה על ידי משרד ארדינסט בן נתן טולידאנו ושות'.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x