מתכוננים לעדכון המדדים של פברואר: מזור ושפיר מועמדות לת"א 35
פרטנר וסלקום מתקרבות לסף היציאה מהמדד הבכיר. 16 חברות יידרשו לבצע הפצת מניות על מנת להישאר במדדי ת"א 125 ו-SME 60
הבורסה של ת"א מתחילה להתכוונן לעדכון המדדים של פברואר 2018, שצפוי להשליך הפעם על שורה ארוכה של חברות. 16 חברות יידרשו לבצע ב-3 החודשים הקרובים הפצת מניות על מנת להישאר במדדי ת"א 125 ו-SME60.
- השם דוידי כבר הזניק את מניית אורביט; ועכשיו שלב ההוכחה
- הקרנות גייסו 14 מיליארד שקל - התעודות איבדו 6.4 מיליארד
- קמהדע עשויה לקבל בעיטת קרן
הצורך בהפצת המניות נובע מהעלאת סף שיעור החזקות הציבור להישארות במדדים אלו ל-30% (לא כולל מניות שהונפקו לאחר 2014). סביר שחלק ממניות אלו יבצעו הפצות בשבועות הקרובים, ואלו ירכזו את העיניין של הגופים הפיננסים שמתמקצעים בהפצות מניות.
מעבר לכך, תנאי הכניסה למדד ת"א 35 הוא דירוג 30 ומעלה מבין המניות העונות לתנאי המדד (בעיקר שייכות לרימון, ערך שוק של החזקות ציבור של מיליארד שקל לפחות למניות השייכות כעת למדד ושל 1.5 מיליארד שקל לצורך כניסה למדד). לכן, כניסה למדד תדרוש כנראה ערך שוק של כ-4.7 מיליארד שקל ושיעור החזקות ציבור של מעל ל-1.5 מיליארד שקל.
מזור לא עומדת בתנאי ערך השוק, אך זינוק במחיר המניה יכול להכניסה למדד. אם שפיר הנדסה תבצע הפצת מניות או הנפקת מניות היא תעמוד בתנאי של ערך שוק של החזקות ציבור של 1.5 מיליארד שקל, ובמקרה כזה גם היא תתמודד על מקום במדד.
התנאי ליציאה מהמדד הוא דירוג 40 ומטה. כרגע פרטנר מדורגת 38, סלקום 37 וביג 36. אך מעט אחריהן איי.די.איי ביטוח, יואל וכלל ביטוח (שגבוליות מבחינת תנאי ה-1.5 מיליארד שקל). אם הן יעקפו את אותן מניות, תיתכן יציאה של מניה אחת או שתיים מהמדד. במקרה זה יכנסו למדד במקומן המניות הגדולות שעומדות בתנאי המדד אך לא נכללות בו כעת. המועמדת המובילה בינהן היא כאמור מזור רובוטיקה (שתיכנס גם אם לא תהיה מדורגת במקום ה-30 ומעלה בתנאי שתשמור על מקומה כמובילה מבין המניות שאינן במדד ומניה אחת לפחות תצא מהמדד).
השינויים הצפויים במדדי ת"א 90 ו-SME 60
מדד ת"א 90 צפוי להכיל 98 מניות לאחר כניסת תמר פטרוליום ואו.פי.סי באוקטובר ויציאת סרגון בנובמבר. לאחר העדכון בפברואר המדד יכלול סוף סף 90 מניות, בהתאם לשמור. המשמעות היא שיצאו ממנו 8 מניות יותר משיכנסו.
14 מניות במדד לא עומדות בתנאי שיעור החזקות הציבור: דיסקונט השקעות, איי.די.או וביטוח ישיר - וסביר שאלה ימנעו מהפצת מניות - ישרס, וילאר, אגוד, לוינסטיין נכסים, הכשרת היישוב, צור, אפריקה מגורים, פלרם, דור אלון, אנרג'יקס ומלם תים. בשלב זה לא ידוע כמה ומי מהן יבצעו הפצת מניות, ולכן יש קושי גדול בהערכת כמות המניות הנוספות שיכנסו או יצאו מהמדד בשל ערך שוק גבוה או נמוך.
בצד הנכנסות האפשריות: סיכוי טוב לאדגר אם תבצע הנפקת מניות או הפצה. כמו כן, אינטק פארמה תלויה בתוצאות ניסוי לתרופה עם משך פעילות ממושך שצפויות להתפרסם בקרוב (תוצאה טובה מאוד תדחוף את המניה למעלה ותכניס אותה כנראה למדד, תוצאה חלשה תחתוך את ערך השוק של המניה לערך של המזומן שהתקבל מההנפקה האחרונה). גם אנלייט אנרגיה בתמונה לכניסה אפשרית למדד.
בצד היוצאות: מניות שערך השוק שלהן יהיה נמוך מ-650 מיליון שקל יהיו בסכנת יציא מהמדד (הסף תלוי בכמות החברות שיפיצו מניות).
מדד SME 60 כולל כעת 62 מניות. שתי מניות מהמדד צריכות לבצע הפצת מניות כדי להישאר בו: אדגר ואילקס מדיקל (אם אדגר תפיץ מניות סביר שתעבור לת"א 90). בשל אי הודאות לגבי ת"א 90 קשה לבנות גם את מדד SME60, שכן לא ידוע כמה מניות יתחלפו בין שני מדדים אלה. ועדיין, ניתן לומר בסבירות גבוהה שמנדלסון תשתיות תיכנס למדד וגם לקרדן נדל"ן וביונדווקס סיכוי להיכנס אליו. בצד המועמדות ליציאה בולטות המשביר 365, ניסן ופועלים אי.בי.אי.
ארבעה חודשים וחצי לפני העדכון ניתן לבצע הערכה ראשונית בלבד לגבי ביקושים והיצעים מצרפיים. כיוון שמדד ת"א 90 יאבד 8 מניות יותר משיקבל, למרות שמדובר במניות עם שיעור החזקות ציבור נמוך, צפוי ביקוש מצרפי למניות מדד זה. מנגד, מדד צמיחה יקבל אליו את המניות שלא יפיצו מניות, והמשקל היחסי שלהן במדד צמיחה יהיה גבוה. לכן צפוי היצע מצרפי למניות מדד צמיחה (שהיקפו תלוי בכמות החברות שימנעו מהפצת מניות).