כיל בוחנת מכירת מכרה בבריטניה; ירידה חדה של המניה בבורסה
המכירה נשקלת כחלק ממהלך כולל של החברה לצמצום פעילויות ומכירת נכסים; המשקיעים בת"א מגיבים באופן שלילי לאפשרות מכירת הנתח של פוטאש בחברה, עליה דווח בסוף השבוע
- כיל על הזיהום מרותם אמפרט: "החשיפה הכספית בטווח הקצר תהיה נמוכה יחסית"
- המדינה זכתה בבוררות מול כיל - שתשלם 200 מיליון שקל על ריבית והצמדה
- עכשיו זה רשמי: אשר גרינבאום מונה למנכ"ל הזמני של כיל
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
מדובר על מכרה שבעבר כיל כרתה בו אשלג, אולם בשל עלויות הייוצר הגוברות וירידת מחירי המחצב, החברה החליטה להפסיק את כריית האשלג, וכעת כורה בו בעיקר פוליסולפט - דשן לחקלאות אורגנית.
לא מדובר על ירידה משמעותית בכושר הייצור, שכן מכרה זה לא היה משמעותי מבחינת מקורות הייצור של כיל. במסגרת דו"חות 2016 דיווחה כיל כי ב-15 השנים האחרונות חלה ירידה באיכות האשלג שנכרה במכרה בולבי, ולכן במהלך 2016 החליטה החברה להאיץ את המעבר מהפקה וייצור של אשלג לייצור של פוליסולפט.
מניית כיל ובעלת השליטה החברה לישראל רושמות היום ירידות חדות בבורסה בתל אביב, זאת על רקע האפשרות שחברת הדשנים הקנדית פוטאש, המחזיקה ב-13.77% ממניות כיל, תמכור את אחזקותיה. פוטאש עשויה למכור אחזקות אלו כחלק מדרישות הרגולטור הסיני לקראת מיזוג שמקדמת פוטאש מול חברת אגריום הסינית. שווי אחזקותיה של פוטאש בכיל מסתם ב-2.6 מיליארד שקל.
אם מכירה זו תצא אל הפועל היא עשויה לגרום ללחץ חזק על מניית כיל מכיוון שלא ברור האם פוטאש תמצא גוף אחד שיהיה מעוניין לרכוש את נתח המניות בשלמותו. אם פוטאש תבחר למכור את המניות בשוק, עלול מהלך זה ליצור היצעים כבדים מאוד על מניית כיל וללחוץ אותה כלפי מטה באופן משמעותי.