רשות ני"ע התערבה בהסכם השכר החדש המשודרג של אלי להב
בעל השליטה ויו"ר חברת הנדל"ן להב אל.אר מבקש להגדיל את שכרו ולרדת בהיקף המשרה. החברה טוענת כי חסרים נתונים להשוואת ההסכם החדש לקודם. גורמים בשוק ההון: "המידע הזה פומבי וברור מ־2014"
רשות ני"ע התערבה בהסכם השכר החדש שמבקש לעצמו אלי להב, בעל השליטה בחברת להב אל.אר. כך נודע ל"כלכליסט". החברה, העוסקת ברכישת נדל"ן מניב בעולם, הודיעה באחרונה על כינוס אסיפת בעלי מניות, כדי לאשר את הכפלת שכרו של להב, שמבקש לעלות מרמה של 25 אלף שקל בחודש ל־37.5 אלף שקל.
- אלי להב רכש מתקנים סולאריים בישראל תמורת 81.5 מיליון שקל
- להב אל.אר השלימה גיוס של 50 מיליון שקל בהנפקת אג"ח
- מסע רכישות הנדל"ן של אלי להב: שלוש עסקאות בשבוע
לכאורה נראה שמדובר בבקשה זניחה, אלא שבנוסף להעלאת שכר מבקש להב גם לעבוד פחות. הוא מעוניין לרדת מהיקף של 75% משרה ל־50%. בפועל, לטענת רשות ני"ע, בחישוב של שכרו לפי משרה מלאה מדובר בקפיצה מ־33 אלף שקל בחודש ל־75 אלף שקל בחודש.
בזימון לאסיפה של להב נכתב כי אי אפשר להציג גילוי המשווה את השכר החדש המובא לאישור לשכר הישן, שכן לא קיים מידע לגבי השכר עד כה. הרשות לא אהבה את הדיווח הזה ופנתה לבקש הבהרות. החברה טענה כי בהסכם הניהול הקודם של להב עם החברה הוא העניק לה כמה שירותים — שירותי יו"ר, שירותי סמנכ"ל כספים באמצעות אדם אחר ושירותי משרד נוספים.
החברה טענה בדו"ח הזימון כי אי־אפשר להפריד את החלק של שירותי היו"ר מהתשלום הכולל ששולם ללהב במסגרת הסכם הניהול הקודם. אולם בדיקה של הרשות העלתה כי בעת אישור הסכם הקודם, בשנת 2014, החברה עצמה פרסמה את רכיבי הסכם הניהול בנפרד, והפרידה את השכר בעבור שירותי היו"ר. לטענת גורמים בשוק ההון "המידע ש'לא ניתן לכמת' היה קיים, פומבי וברור מאוד בפרסומי החברה משנת 2014".
נימוקי ועדת הביקורת והדירקטוריון אינם מתייחסים במישרין לעלייה החדה בעלות השכר. גורמים ברשות ני"ע אמרו לכלכליסט כי "ייתכן שהנתונים לא הוצגו בפניהם, והם לא טרחו לבדוק בעצמם בדו"ח זימון האסיפה הפומבי מ־2014, ועולה השאלה אם בכוונת החברה לערוך מחדש את דיוני השכר". מה שכן נכתב בנימוקי ועדת התגמול, הכוללת דח"צים, והדירקטוריון הוא כי "תנאי ההתקשרות הם ראויים, סבירים ומשקפים באופן נאות את תרומתו של אלי להב לחברה, במיוחד לאור הגידול בהיקף הנכסים ובפעילות החברה בשנים האחרונות".
גורמים בשוק ההון אמרו ל"כלכליסט" כי "הדבר מפתיע, משום שעיון בדו"חות החברה בשנים 2014–2016 מעלה כי היא הציגה בהם הפסדים. מפתיע גם שהחברה מעסיקה שלושה בעלי שליטה בה - את להב כיו"ר פעיל, את איליק רוז'נסקי כסגן יו"ר ואת חוה זמיר טואף כמנכ"לית - שלפי הדו"ח הכספי ל־2016 קיבלו יחד שכר של 3.6 מיליון שקל".
בעקבות פניית רשות ני"ע לחברה, היא פרסמה ב־23 בחודש תיקון שמפלח את רכיבי התשלומים הקודמים ללהב ומחקה את האמירה ולפיה הנתונים אינם קיימים.