$
בורסת ת"א

משרד הביטחון חוסם עסקת מל"טים של אירונאוטיקס

החברה עדכנה כי המשרד השהה את רישיון היצוא של מל"ט אורביטר ללקוח מהותי של אירונאוטיקס - ההערכה שמדובר במערכת הביטחון של אזרבייג'אן . מכירת המל"ט ללקוחות נוספים לא נאסרה

ניר טל 14:0929.08.17

משרד הביטחון בולם עסקה של אירונאוטיקס: החברה דיווחה לפני שעה קלה לבורסה כי האגף לפיקוח על היצוא הביטחוני במשרד הביטחון הודיע לה שהוא אינו מאשר לעת עתה יצוא מל"ט של אירונאוטיקס מסוג Orbiter 1K ללקוח מהותי של אירונאוטיקס.  

אירונאוטיקס אינה מציינת בדיווח את שם הלקוח המהותי של החברה אך על פי הערכות מדובר על עסקה מול מדינת אזרבייג'אן, שהייתה אחראית בסיכום השנה החולפת על 20% ממחזור הפעילות שלה.

 

החברה המנוהלת על ידי עמוס מתן כן מציינת בדיווח כי היקף ההזמנות של הלקוח בעסקה שנחסמה עומד על 20 מיליון דולר בשנים 2018-2017.

 

אירונאוטיקס מבהירה כי התליית הרישיון היא ליצוא המל"ט הספציפי ללקוח האמור, וכי משרד הביטחון לא מגביל את יצוא המל"ט האמור ללקוחות אחרים, או את האפשרול ליצוא מל"ט מסוג שונה ללקוח המדובר. כמו כן, החברה מעריכה כי התליית הרישיון היא זמנית, והיא נובעת מבדיקה שמבצע משרד הביטחון בקשר לפעילות החברה במדינה של הלקוח האמור.  

 

בחודש יוני האחרון השלימה קבוצת אירונאוטיקס הנפקה ראשונית (IPO) לציבור בבורסת תל אביב. במסגרת ההנפקה, מרבית בעלי המניות בחברה (KCPS, קרן ויולה ובראשית) מכרו מניות בהיקף של 404 מיליון שקל. מעבר לכך גייסה החברה 53 מיליון שקל בהנפקת מניות.

 

עיקר הפעילות של החברה מתרכז בשלושה תחומים, בראש ובראשונה מערכות בלתי מאוישות לאיסוף מודיעין ותקיפה, בכלל זה מל"טים, בלונים ורחפנים - תחום זה אחראי על 75% מהכנסות החברה. 

 

כמו כן מפתחת החברה מערכות אלקטרואופטיות ואמצעי תקשורת למערכות לא מאוישות ומייצרת מנועים למל"טים. לחברה עשרות לקוחות במספר מדינות, וחוזה שהושהה מייצג כ-10% מצבר ההזמנות המעודכן של החברה נכון לסוף שנת 2016. 

 

 צילום: אירונאוטיקס

 

 

אירונאוטיקס  פרסמה היום את הדוח המסכם של הרבעון השני – דוח כספי ראשון מאז ההנפקה. החברה סיימה את הרבעון עם הפסד של 5.5 מיליון דולר, לעומת רווח של 8 מיליון דולר ברבעון המקביל. המעבר להפסד מיוחס בעיקר להוצאה חד פעמית של 8.2 מיליון דולר שנרשם לחברה - מרביתו בשל הוצאות הנפקה (עמלות חיתום, שכר יועצים וכיוצ"ב) וחלקו בשל מענקים חד פעמיים לעובדים.

 

הכנסות החברה עלו ב-9.5% ל-29.5 מיליון דולר, לעומת 27 מיליון דולר ברבעון המקביל. הצמיחה מיוחסת לתחום המערכות הבלתי מאוישות בחברה, ספציפית להתקדמות במספר פרויקטים. כמו כן תחום האלקטרואופטיקה הניב עלייה של של 4 מיליון דולר בהכנסות. ההוצאה החד פעמית האמורה, לצד עליות בהוצאות תפעול, גררו הפסד תפעולי של 6 מיליון דולר, לעומת רווח תפעולי של 9 מיליון דולר ברבעון המקביל. צבר ההזמנות של אירונאוטיקס עומד בתום הרבעון על 138 מיליון דולר, לעומת 155 מיליון דולר בתום שנת 2016.

  

בסיכום הרבעון רשמה החברה תזרים שלילי של 9 מיליון דולר מפעילות שוטפת (תזרים שלילי של 15 מיליון דולר בחציון הראשון) המיוחס להצטיידות לקראת מימוש פרויקטים עתידיים וכן התקדמות בפרויקט מהותי שטרם בוצעה בגינו גבייה בפועל. בהתייחס לזה מציינת אירונאוטיקס כי לאחר תאריך הדוח גבתה החברה מלקוח מהותי סכום של כ-19 מ' דולר בגין חוב מצטבר ועתה מסתכמת יתרת החוב של הלקוח בכ-30 מיליון דולר.

 

 

עמוס מתן מנכ"ל אירונאוטיקס עמוס מתן מנכ"ל אירונאוטיקס

בטל שלח
    לכל התגובות
    x