טליט תודיע סופית על פרישתו של עוזי כץ - שיתפטר גם מהדירקטוריון
על פי דיווח בפיינשל טיימס, טליט צפויה להודיע במקביל על שינוי בהרכב הדירקטוריון, תוך הוספת לפחות שלושה דירקטורים עצמאיים חדשים. בשבוע שעבר הושעה המנכ"ל עוזי כץ על רקע חשדות למעורבות בפרשת שהונאה בארה"ב
חברת טליט תיפרד סופית מהמנכ"ל המושעה: חמישה ימים לאחר ההודעה המפתיעה של טליט על השעייתו של עוזי כץ מהתפקיד דיווח אתמול הפייננשל טיימס כי החברה הישראלית צפויה להודיע על החלטתו של כץ לפרוש מהפקיד ומדירקטוריון החברה.
- עוזי כץ: המנכ"ל, המניות והונאת הנדל"ן
- הסיפור המלא: כך חמק מנכ"ל טליט מכתב אישום על הונאה בארה"ב
- מניית טליט הישראלית צנחה בכ-42% אחרי דוחות מאכזבים
לאחר חשיפת חקירת החשד למעורבותו של כץ בפרשת הונאה בארה"ב בשנות ב-90, למנכ"ל היוצא, המחזיק עדיין ב-12% ממניות טליט, לא היתה אפשרות אחרת. טליט צפויה להודיע במקביל על שינוי בהרכב הדירקטוריון שיכלול בין היתר מינוי שלושה חברים חדשים, כולם דירקטורים עצמאיים.
על פי הדיווח בפיינשל טיימס, בטליט בוחנים עתה את הדרך המשפטית המתאימה לסיום הקשרים עם כץ, המועסק בחוזה הכפוף לחוק האיטלקי - על אף העובדה שטליט היא חברה ישראלית הרשומה למסחר בלונדון.
השעייתו של כץ התקבלה לאח ישיבת דירקטוריון סוערת ביום שלישי בערב בשבוע שעבר, לאחר חשיפת החשדות נגד כץ בארה"ב. כץ מכר מניות טליט שהיו ברשותו בהיקף של 30 מיליון דולר כחודשיים לפני פרסום הדו"ח שהביא לצלילת המניה.
לפי דיווחים שהחלו להתפרסם בעקבות השעייתו של כץ, מדובר בפרשה מתחילת שנות ה־90, שבמסגרתה ניסו כץ, אשתו רות ורוניקה ואדם שלישי לנפח ערך של קרקעות בארה"ב באמצעות הונאה המכונה Land Flip. עוד לפי אותם דיווחים, כץ הצליח לחמוק מהרשויות בארה"ב בשיטה פשוטה אך יצירתית: הוא שינה את איות שמו מ־Uzi Katz ל־Oozi Cats.
המעורבות האיטלקית - המניות של כץ
ב־2005 קידם כץ את הנפקתה של טליט בבורסה בלונדון. גיוס הכסף אפשר לחברה להתפתח. כיום היא נחשבת למובילה עולמית בשוק ה־M2M. בתחום פעילות זה טליט מספקת מוצרים, שירותים ומתקנים המחברים ארגונים לאינטרנט ומאפשרת להם לאסוף, לעבד ולהגיב באופן אלחוטי לנתונים המגיעים מהתקנים מחוברים וכך ליצור התייעלות, הכנסות וצרכים נוספים.
ב־2007 רכש כץ מפולאר 28% ממניות החברה בכ־10 מיליון דולר, יחד עם קבוצת משקיעים איטלקית בראשות פרנקו ברנבה. בכך הפכו כץ והאיטלקים לבעלי השליטה בחברה. כעבור זמן קצר חקרה המשטרה חשדות שלפיהן שרם־פודים־קלנר העבירה מידע לקבוצה שבראשותו של כץ לקראת מכירת השליטה. קלנר, שנחקר, השעה את עצמו בעקבות זאת מתפקיד יו"ר פולאר. תיק החקירה נסגר בשנת 2011 ולא הוגשו בו כתבי אישום.
בחודש מאי 2014 לווה כץ 26 מיליון דולר מויולה קרדיט כדי לרכוש עוד מניות של טליט ולהגדיל את אחזקתו בה ל־20%. במאי האחרון, לאחר שמניית החברה זינקה בבורסה בלונדון, מכר כץ את 8.4% ממניותיו בחברה למשקיעים מוסדיים בלונדון בכ־30 מיליון דולר. כץ ביצע את העסקה לפי מחיר של 340 פני למניה, לעומת מחיר של 195 פני במועד רכישת המניות שלוש שנים קודם לכן. הסכום שהוא החזיר לויולה, כולל ריבית, עמד על 40 מיליון דולר. לאחר מכירת המניות נותר כץ עם אחזקה של 11.6% בטליט.