$
בורסת ת"א

שרם וזילברמן רוצים להכניס למשקיעים בדי פארם את הביטקוין בדלת האחורית

יצחק שרם וכפיר זילברמן, בעלי המניות המרכזיים בדי פארם שנסחרת ברשימת השימור, רוצים להחליף את פעילות הפארמה שכשלה בהשקעה בבלוקצ'יין - הטכנולוגיה שמאחורי הביטקוין

דרור רייך 08:0109.08.17

בעלי מניות מרכזיים בחברת הביומד די פארם, שעסקה במחקר ופיתוח תרופות לטיפול במערכת העצבים המרכזית, רוצים להמיר את פעילותה בהשקעה בטכנולוגיה שעומדת מאחורי הביטקוין. די פארם נמצאת כיום בחוסר פעילות ומנייתה נסחרת ברשימת השימור. אתמול נודע למשקיעים כי בעלי המניות המרכזיים בחברה, כפיר זילברמן (14%) ויצחק שרם (7.7%), רוצים להחליף את פעילות הפארמה באפשרויות השקעה בתחום הבלוקצ’יין.

 

 

בלוקצ’יין הוא השם החם בשנים האחרונות בתעשיית הפיננסים. מדובר בטכנולוגיה המאפשרת רישום דיגיטלי, מבוזר ומוצפן של כל פעולה ברשת שמאמתת אותה ואת הצדדים לה, ולאחר מכן מתעדת את הפעולה ב"בלוק" חדש, יחד עם כל יתר הפעולות הקודמות. טכנולוגיית הבלוקצ'יין מאפשרת ניהול בסיס נתונים מבוזר, שמתעדכן באופן שוטף אצל כל המשתמשים בו־זמנית ומורכבים מבלוקים של מידע מאומת. כל בלוק מכיל את המידע החדש ואת המידע של הבלוק שנוצר לפניו – מה שמחבר בין הבלוקים השונים, יוצר את השרשרת והופך את המידע למוגן.

 

מה דעתך על מניית יוניבו:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

המוצר הכי מפורסם שמבוסס על הטכנולוגיה הזאת הוא הביטקוין. בשבועות האחרונים המטבע הדיגיטלי חזר לזנק, ובין אמצע יולי לאתמול הוא עלה ב־75% למחיר שיא של 3,400 דולר. רק ב־23 ביוני הוא נסחר תמורת 3,025 דולר, ונפל בתוך שבועות אחדים לרמה של 1,980 דולר.

 

מלבד הביטקוין יש סטארט־אפים הולכים ומתרבים שמייצרים מטבעות דיגיטליים בטכנולוגיית בלוקצ’יין. בין הבולטים שבהם היא חברת הסטארט־אפ הישראלית בנקור, שגייסה לאחרונה 153 מיליון דולר בהקצאת מטבע בשם את'ריום תוך זמן שיא של כשלוש שעות.

 

בנקור פיתחו פלטפורמה למטבעות וירטואליים שמאפשרת לבעליהם לסחור בהם או להמיר אותם במהירות וללא צורך בגורם נוסף. הגיוס הגדול ביותר בתחום זה בוצע בידי חברת DAO במאי 2016, שגייסה 168 מיליון דולר - אך עשתה זאת לאורך תקופה ארוכה בהרבה מהמהלך שהשלימה בנקור.

 

 

יצחק שרם יצחק שרם

 

 

 

לא רק מטבעות

 

טכנולוגית הבלוקצ’יין לא כוללת רק מטבעות. לאחרונה במיקרוסופט פיתחו זהות דיגיטלית באמצעות טכנולוגיה זו, כחלק מפרויקט של האו"ם להענקת תעודת זהות חוקית לכ־1.1 מיליארד אנשים בעולם שאין להם מסמכים רשמיים עד 2020. נתונים ביומטריים וטכנולוגיית בלוקצ'יין יאפשרו לפליטים ועקורים להציג תעודת זהות דיגיטלית כדי להוכיח את זכאותם לסיוע.

 

חברת Synereo רתמה את בלוקצ'יין להקמת רשת חברתית מבוזרת שתהיה חסינה לצנזורה וריגול, והחברה הישראלית SolarChange רתמה את יכולות בלוקצ'יין לטובת יצירת שוק של אנרגיה סולארית, המאפשר לבעלי לוחות סולאריים למכור אנרגיה עודפת שהם מפיקים חזרה לרשת החשמל או לשכניהם.

 

גם ענקית המחשוב יבמ הודיעה לאחרונה על השקת שירות בלוקצ'יין מסחרי בענן. השירות מבוסס ענן של יבמ הוא השירות המסחרי הראשון בטכנולוגיה זו, והחברה מבטיחה כי הוא ייצור לחברות פרטיות או מוסדות ציבוריים מרחב מקוון ומאובטח שיאפשר לאמת את זהותם של המשתמשים באופן מיידי ויתמוך בכ־1,000 עסקאות בשנייה.

 

רק בתחילת המשא ומתן

 

אז מה יהיה בחברה החדשה של זילברמן ושרם? עדיין מוקדם לדעת. בדיווח נמסר כי הם נמצאים בתחילת משא ומתן ראשוני עם צדדים שלישיים הפועלים בתחום פיתוח מוצרי תשתית ואפליקציות מבוססי טכנולוגיית בלוקצ'יין, במטרה לאתר אפשרויות השקעה של החברה בתחום טכנולוגי זה. דירקטוריון די פארם הסמיך בשלב ראשוני את זילברמן, בעל השליטה הנוכחי, ואת יוסי חתן, סמנכ"ל הכספים, לבצע את הבדיקות הנדרשות ולקיים משא ומתן ראשוני.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x