$
בורסת ת"א

רבעון שני בטאואר: זינוק של 31% ברווח הנקי, ההכנסות עלו ל-345 מיליון ד'

יצרנית השבבים ממגדל העמק דיווחה על רווח נקי של 50 מיליון דולר, ועל עלייה של 13% בהכנסות; מנכ"ל טאואר: "תוצאה של המודל העסקי שלנו בשנים האחרונות"

ניר טל 11:4303.08.17

חברת טאואר-ג'אז, תחת ניהולו של ראסל אלוואנגר, מסכמת היום (ה') רבעון נוסף שבו היא עוקפת את תחזיות האנליסטים במרבית הפרמטרים בתוצאותיה.

בשורה התחתונה, יצרנית השבבים ממגדל העמק רושמת רווח נקי של 50 מיליון דולר, עלייה של 31% בהשוואה לרבעון המקביל. הרווח למניה הסתכם ב-49 סנט, גבוה ב-3 סנט מתחזיות האנליסטים.

הכנסות החברה ברבעון השני הסתכמו בכ-345 מיליון דולר - בדומה לתחזיות האנליסטים, וגבוהות ב-13% בהשוואה לרבעון המקביל. בחברה מציינים כי הצמיחה האורגנית של החברה – בניכוי פעילותה בפרויקטים בשיתוף פנסוניק ומקסימה (במפעליה ביפן ובסן אנטוניו) – הסתכמה ב-26%. הגידול בשורת ההכנסות תורגם לרווח גולמי של 91 מיליון דולר במהלך הרבעון, המשקף שיעור רווחיות של 26.5% - עלייה של 3% בהשוואה לרבעון המקביל. הרווח התפעולי ברבעון עמד על 57 מיליון דולר, גידול של 43% בהשוואה לרווח תפעולי של 40 מיליון דולר ברבעון המקביל וגם במקרה זה רשמה החברה גידול של 3% בשיעורי הרווחיות בשל העובדה שהוצאות התפעול נותרו כמעט ללא שינוי. ה-EBITDA הסתכם בכ-108 מיליון דולר וזאת בהשוואה ל-87 מיליון דולר ברבעון המקביל.

 

בהתייחסות לדוחות מסביר אלוואנגר כי הנתון המרכזי בתוצאותיה של טאואר הרבעון הנוכחי היא העובדה שהחברה השיגה צמיחה אורגנית של 26% בהכנסות, המשקף שיפור של 6% בהשוואה לשיעור צמיחה שהשיגה החברה ברבעון הראשון (כלומר, צמיחה אורגנית של 20%). "תוצאה של המודל העסקי שלנו בשנים האחרונות", אמר אלוואנגר.

 

על פי תחזיות החברה, ההכנסות שתציג במהלך הרבעון השלישי צפויות לעמוד על 355 מיליון דולר בסטייה של 5% מטה או מעלה. נתון זה משקף צמיחה של 9% בהשוואה לתקופה המקבילה הנתמכת בצמיחה המאפיינת את שוק השבבים מתחילת שנת 2017. השבבים של טאואר מיועדים לשלושה שווקים עיקריים: תדרי רדיו (RF), בקרת כוח (שבבים לפיקוח ושליטה על המתח החשמלי ברכיבים אלקטרוניים) וחיישני תמונה. במסגרת התוצאות לרבעון טאואר איינה מפלחת את הכנסותיה לפי תחומי הפעילות.

 

מאזן החברה כולל קופת מזומנים די שמנה המכילה 484 מיליון דולר, 60 מיליון דולר יותר מהרבעון הראשון. זו מעלה תהייה באשר לצעדים הבאים שצפויים לנקוט בטאואר בהקצאת המזומן, כשבעבר הציג אלוואנגר שני שימושים פוטנציאליים לקופה – רכישת חברה או ידע במטרה להרחיב את שווקי היעד בתחום השבבים האנלוגיים שהחברה מייצרת; רכישת מפעל נוסף במטרה להגדיל את כושר הייצור של החברה כפי שעשתה לא אחת לאורך השנים. אלוואנגר עצמו לא מתייחס לתכנית קונקרטית בשלב זה עליה ניתן לדווח במהלך הרבעון השלישי אך טוען כי ישנן מספר אופציות על הפרק שהחברה בוחנת, וכן שההזדמנויות בשלב זה טובות מבעבר.

 

מתחילת השנה עלתה מנייתה של טאואר בשיעור של 35% כשבדרך היא שוברת שיא של עשור ומתקרבת לעבר שווי של שוק 10 מיליארד שקל (נסחרת היום לפי שווי של 9.1 מיליארד שקל).  

 

ראסל אלוונגר מנכ"ל טאואר ראסל אלוונגר מנכ"ל טאואר צילום: עמית שעל
בטל שלח
    לכל התגובות
    x