החשד: מזכירת בזק קיבלה בונוס וקודמה בתפקיד בתמורה להדלפת מידע לאלוביץ'
כך עולה מפרוטוקולי דיונים בבית המשפט שהותרו לפרסום בסוף השבוע. עו"ד לינור יוכלמן שוהה במעצר בית מזה שלושה שבועות. על פי החשד, המידע שהדליפה כלל בין היתר נתונים מתוך חוות דעת שהוגשה לוועדה הבלתי תלויה שדנה בשתי עסקאות בעלי עניין, ובעל השליטה ומקורביו היו אמורים להיות ממודרים ממנה. סנגורה של יוכלמן: "הבונוס היה על עבודה כללית רבה"
פרשת בזק: רשות ניירות ערך חושדת כי בונוס כספי וקידום לתפקיד היועצת המשפטית של מטה החברה, היו הגמול שקיבלה לכאורה מזכירת בזק, עו"ד לינור יוכלמן, בתמורה להדלפת מידע עסקי רגיש לבעל השליטה, שאול אלוביץ'. כך עולה מפרוטוקולים של דיוני הארכות המעצרים בפרשה שהותרו לפרסום בסוף השבוע. יוכלמן שוהה במעצר בית מאז שנחקרה לראשונה במשרדי הרשות בת"א לפני כשלושה שבועות. ביום רביעי האחרון הוארך שוב מעצרה עד ליום ראשון הבא.
- המקורבת לאלוביץ' נכחה בכל הדיונים על עסקת בזק־yes
- נתניהו: מנהלים נגדי קמפיין צבוע כדי להחליף את השלטון
- החשד: שלמה פילבר הדליף מידע עסקי רגיש לבזק
החשד נגד יוכלמן נוגע לשתי עסקאות בעלי עניין שביצע אלוביץ', מול חברת yes ומול חברת בזק. הראשונה, עסקה שבמהלכה בזק רכשה את מניותיו ב-yes במרץ 2015, בתמורה של למעלה ממיליארד שקל - חלקם מבוססים על יעדי תזרים המזומנים של חברת הטלוויזיה הרב-ערוצית. העסקה השנייה היא הסכם להארכת רכישת מקטעי שידור בלווין מחברת חלל-תקשורת שבשליטת אלוביץ', בתמורה מצטברת של כ-920 מיליון שקל.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
על פי החשד, יוכלמן, וכן מנכ"לית בזק סטלה הנדלר, קידמו אינטרסים עסקיים של החברות של אלוביץ' בתוך בזק בקשר לעסקאות אלה. השתיים פעלו על פי החשד בדרכי מרמה, בניגוד לאינטרסים העסקיים של החברה הציבורית שהן עובדות בה, כדי שבעל השליטה יוכל לקבל מאות מילוני שקלים מקופת בזק ו-yes.
לטענת הרשות, השתיים הדליפו פרטים ומסמכים חסויים מהוועדות הבלתי תלויות שהקים הדירקטוריון, לאור הגישה שהייתה להן לחומרים מתוקף תפקידן. המידע הרגיש שהודלף כלל בין היתר נתונים מתוך חוות דעת שהוגשה לוועדה הבלתי תלויה, ואלוביץ' ואנשיו היו אמורים להיות ממודרים ממנה. בנוסף, על פי החשד, יוכלמן פעלה להצר את צעדיו של בודק חיצוני שנשכר לבדוק נתונים שונים.
הדלפת המידע העסקי נתנה על פי החשד לנציגי החברות יורוקום וחלל שבשליטת אלוביץ', יתרון עסקי בלתי הוגן במו"מ מול בזק. היא גם הובילה, על פי החשד, לכך שנציגי החברות של אלוביץ' קיבלו במרמה את הנחת דעתם של חברי הוועדה הבלתי תלויה שמדובר בעסקאות הוגנות. מה שגרם בהמשך לאישורן ולהוצאה של מאות מיליוני שקלים מקפות בזק ו-yes לטובת החברות הפרטיות של אלוביץ'.
בנוסף, המידע שקיבלו הוביל לכך שבזק ביצעה עבירות דיווח, משום שהמצג למשקיעים היה שוועדות בלתי תלויות אישרו את העסקאות, כאשר בפועל דירקטורים "נגועים", כלומר מקורביו של אלוביץ', פעלו מאחורי הקלעים כדי להשפיע עליהן.
יוכלמן: הבונוס - על עבודה כללית
יוכלמן טענה בחקירתה, כך עולה מפרוטוקול הדיון בענייניה, שהייתה מחויבת לדווח לאלוביץ'. לדברי סנגורה בדיון, עו"ד בעז בן צור, היא טוענת כי מתוקף תפקידה כמזכירת החברה היא הייתה הממשק הפורמלי בין הוועדה הבלתי תלויה לאלוביץ' שמכהן כיו"ר הדירקטוריון. לגבי הבונוס הכספי היא טענה שמדובר בבונוס על עבודה כללית רבה ולא על פעולה שביצעה בניגוד לחוק.
עו"ד בעז בן צור, בא כוחה של עורכת הדין לינור יוכלמן, מסר בתגובה: "עו"ד יוכלמן פעלה כדין במסגרת תפקידה כמזכירת חברה. הואיל והחקירה עדיין בראשיתה, והבמה נתונה - בשלב זה - בידי צד אחד בלבד, מומלץ שלא לקפוץ למסקנות נחפזות מדי".