קרן העושר הסינגפורית מזהירה מפני שאננות ומקטינה חשיפה לסיכונים
הקרן צמצמה את השקעתה במניות שווקים מתעוררים מ־19% ל־17% והגדילה את ההשקעה במניות מדינות מפותחות מ־26% ל־27%; כן הוגדלה ההשקעה באג"ח ובמזומן
- דייסון תשקיע חצי מיליארד דולר בהקמת מרכז פיתוח לבינה מלאכותית בסינגפור
- השקעה בתשתיות הפכה את סינגפור לבירת בידור
- סינגפור דחתה השקת תוכנית תמריצים מוניטאריים
בנוסף, הקרן צמצמה את השקעתה במניות שווקים מתעוררים מ־19% ל־17% והגדילה את ההשקעה במניות מדינות מפותחות מ־26% ל־27%. היקף ההשקעה בנדל"ן, פרייבט אקוויטי ואג"ח צמודות מדד נותר בעינו.
מנכ"ל הקרן לים צ'ואו קיאט אמר בראיון לבלומברג כי המשקיעים לא ערים מספיק לסיכונים בשווקים. "אי־הוודאות נמצאת ברמה מאוד גבוהה, וזה לא משתקף בתנודתיות הנמוכה של מחירי המניות. זה מעיד לדעתי על שאננות, שהיא עוד סיבה לדאגה".
הקרן דיווחה כי התשואה הריאלית שלה ל־20 שנה ירדה מ־4% ל־3.7%. לעומת זאת, התשואה הריאלית לחמש שנים עלתה מ־3.7% ל־5.1%. עם האחזקות הבולטות של הקרן הסינגפורית נמנות ענקית הקמעונאות המקוונת הסינית עליבאבא, הבנקים UBS וסיטיבנק וספקית הסלולר האירית Eir. במאי האחרון דיווחה הקרן כי מכרה חלק מאחזקתה ב־UBS ב־1.5 מיליארד דולר. הקרן מסרה אז כי היא הפסידה כסף על ההשקעה, שאותה ביצעה ב־2008. המנכ"ל לים סירב לפרט אם הקרן מתכוונת לצמצם עוד יותר את אחזקתה בבנק השוויצרי, שבו היא עדיין מחזיקה ב־2.7% מהמניות.
קרן העושר הסינגפורית מנהלת עודפים תקציביים של ממשלת עיר המדינה וכן את נכסי קרן פרובידנט - תוכנית חיסכון ממשלתית שמשמשת כמקור לקצבאות פרישה לאזרחים.