דיווח שוטף
וול סטריט: סנאפ נפלה מתחת למחיר ההנפקה, אברקומבי אנד פיץ' נחתכה ב-21%
המדדים המובילים עלו עד 0.4%; אברקומבי אנד פיץ' הודיעה כי הפסיקה את הדיונים לגבי עסקת רכישה פוטנציאלית; הנפט התאושש מהירידות של השבוע שעבר
ניקיי האנג סנג שנגחאי קאק דאקס פוטסי דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500
23:00 - בורסות וול סטריט נעלו את יום המסחר, כשדאו ג'ונס ננעל ביציבות, נאסד"ק עלה ב-0.4% ו-S&P 500 הוסיף 0.1% כשמניות הטכנולוגיה מושכות את שני האחרונים מעלה.
אברקרומבי אנד פיץ' בלטה בירידה של 21.2% וננעלה ברמה של 9.6 דולר - מדובר בירידה החדה זה 17 שנים במניה זו. מניית סנאפ ירדה ב-1.1% וננעלה ברמה של 16.99 דולר, וזו הפעם הראשונה בה הגיעה אל מתחת למחיר ההנפקה - 17 דולר. במהלך המסחר אף נגעה ברמה של 16.95 דולר. בסט ביי איבדה 6.4% על רקע המשבר בקרב הקמעונאיות בארה"ב.
22:35 - האשראי הצרכני בארה"ב גדל ב-5.8% לרמה של 18.4 מיליארד דולר בחודש מאי, כך לפי נתוני הפדרל ריזרב. מדובר בשיעור החד זה שבעה חודשים. האשראי החוזר (למשל בכרטיסי אשראי) עלה ב-8.7%. אשראי בלתי חוזר (כמו הלוואות לרכישת רכב ולסטודנטים) עלה ב-4.7%.
22:30 - הנפט (WTI) עלה ב-0.4% לרמה של 44.4 דולר לחבית, זאת לאחר ירידה של כ-3% ביום שישי ו-4% בסך הכל בשבוע שעבר. הברנט עלה ב-0.4% וננעל ברמה של 46.9 דולר לחבית. ברקע לעלייה: דיווחים לפיהם מדינות אופ"ק יפסיקו את החרגת לוב וניגריה מההסכם להגבלת התפוקה כפי שהיה עד כה. הגז הטבעי עלה ב-2.3% לרמה של 2.929 דולר למיליון BTU.
21:30 - הזהב עלה ב-0.3% וננעל ברמה של 1,213.2 דולר לאונקיה. מדובר בהתאוששות מסוימת לעומת הרמה בה ננעל ביום שישי - 1,209.7 דולר לאונקיה לאחר צניחה של 1.1%. רמה זו היתה הנמוכה מאז אמצע חודש מרץ.
20:20 - ביוליין אר.אקס, חברה ביופרמצבטית הנמצאת בשלבי פיתוח קליניים, המתמקדת בזיהוי, רכישה ופיתוח של תרופות מבטיחות בתחומי האונקולוגיה והאימונולוגיה, הודיעה כי ג'ננטק (Genentech), המשתייכת לקבוצת רוש (Roche), החלה בניסוי קליני לבדיקת הטיפול המשולב בסרטן לבלב גרורתי. מניית החברה קופצת ב-2.2%.
19:15 - בכירי חברת ראדא פתחו את המסחר היום בבורסת נאסד"ק. החברה עוסקת בפיתוח וייצור של יחידות מתקדמות בעיקר לתחום האוויוניקה – אך מעורבת גם בתחומים נוספים. החברה מונה כ-120 עובדים ופרושה על פני שני אתרים, נתניה ובית שאן.
19:10 - המדדים עוברים לטריטוריה ירוקה: מדד דאו ג'ונס עולה ב-0.2%, מדד נאסד"ק מתחזק ב-0.3% ו-S&P 500 מוסיף 0.1% לערכו.
18:00 - לאומי שוקי הון: "בשבועיים האחרונים נרשמה עליית תשואות חדה יחסית בחלקים הארוכים של העקומים הממשלתיים בעיקר באירופה אך גם בארה"ב על רקע ההצהרות הניציות של הבנקים המרכזיים. עליית תשואות זו נראית כמוגבלת על רקע המשך סביבת האינפלציה הנמוכה יחסית וצמיחה מתונה הן בארה"ב והן באירופה. להערכתנו המשך עליית התשואות עשויה דווקא ליצור הזדמנות להאריך את מח"מ האחזקות בשוק המקומי לאור היציבות הצפויה בריבית בנק ישראל וסביבת האינפלציה המתונה הצפויה בחודשים הקרובים. לפיכך גם נמשכת המלצתינו להעדפת האפיק השקלי הלא צמוד".
16:20 - פתיחת מסחר יציבה בניו יורק - המדדים דאו ג'ונס, נאסד"ק ו-S&P 500 נסחרים בקרבת רמת הפתיחה. חברת האופנה אברקומבי אנד פיץ' נופלת ב-15% - לשפל של שלושה חודשים - לאחר שהודיעה כי הפסיקה דיונים לגבי עסקת רכישה פוטנציאלית. "לאחר בדיקה מקיפה של כל הגורמים הרלוונטיים, בסיוע היועץ הפיננסי שלנו, מועצת המנהלים של החברה קבעה כי הדרך הטובה ביותר להגדלת הערך עבור בעלי המניות היא ביצוע קפדני של התוכנית העסקית שלנו", אמר יו"ר הדירקטוריון ארתור מרטינז. בחודש מאי השנה, הודיעה החברה כי היא מנהלת מגעים עם מספר גורמים פוטנציאלים.
16:00 - אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב דש: "למרות הקיפאון בקצב עליית השכר הממוצע, שוק העבודה האמריקאי מראה סימני עוצמה. הסיבות לקצב מתון של עליית השכר קשורות כנראה לפריון נמוך ולגידול בהצטרפות אנשים שהיו מחוץ למעגל העבודה. גם הנתונים האחרים במשק האמריקאי היו בסה"כ חזקים. ההבנק המרכזי האמריקאי, הפדרל ריזרב, צפוי לבצע עוד העלאת ריבית עד סוף השנה".
14:40 - החוזים העתידיים על המדדים המובילים בבורסות וול סטריט נסחרים ביציבות.
14:00 - הראל פיננסים על השבוע שחלף בשוקי חו"ל: "בשבוע של עליות באירופה ובארה"ב, המשיך לבלוט במיוחד סקטור הפיננסים – וזאת לאחר שבמהלך חודש יוני היה הסקטור החזק ביותר. עליית התשואות הארוכות בשבוע האחרון סיפקה תמיכה נוספת לעליית מניות הסקטור, כמו גם הצפי לדו"חות כספיים טובים. הפיננסים שהיו אחד הסקטורים המרכזיים שהמלצנו עליהם בחודשים האחרונים ממשיכים להיות מומלצים על ידנו גם עתה. בשבוע האחרון הצטרף גם סקטור הטכנולוגיה והפגין ביצועים טובים, לאחר כמה שבועות של חולשה שאותה הובילו המניות הגדולות בסקטור. השיפור בביצועי הפיננסים והטכנולוגיה בולט במיוחד על רקע עונת הדו"חות שאנו נמצאים בפתחה. שני הסקטורים שצפויים להוביל את הצמיחה בעונה הנוכחית אמורים להיות הטכנולוגיה (צמיחה של מעל 10% ברווחים) והפיננסים (כ-6%) ובעיקר חברות הביטוח (שווה לבחון גם את חברות הביטוח הישראליות שגם הן בולטות בביצועים בתקופה האחרונה). הדו"חות של הבנקים הגדולים בוול סטריט יפורסמו ביום חמישי הקרוב".
12:10 - הפיינשל טיימס מדווח כי המשקיעים פדו כ-26.7 מיליארד דולר מקרן ניהול הנכסים של גולדמן זאקס מתחילת 2017. כך על פי נתונים שיוצאים מחברת המחקר מורנינגסטר (Morningstar data). היקף הפדיונות מעניק לקרן של גולדמן זאקס את התואר הבלתי מחמיא של קרן ניהול הנכסים שרשמה את הפדיונות הגבוהים ביתר בעולם השנה.
11:30 - עוד חדשות נפט: קזחסטן מתכוונת שלא להמשיך ולהצטרף להסכם על צמצום ברמות הייצור של הנפט. שר הנפט הקחזי אמר היום בראיון לסוכנות ידיעות רוסית כי החל מחודשיים לאחר תום הסכם אופ"ק הנוכחי, אליו הצטרפה קזחסטן לצד מדינות נוספות שאינן חברות בארגון. ההסכם הקיים הוא בתוקף עד למרץ 2018.
10:40 - המסחר באירופה נפתח במהלך השעה האחרונה: מדד דאקס עולה ב-0.5%, קאק ופוטסי עולים ב-0.2%.
נמחקה העלייה בנפט, הזהב עבר לירידות קלות: הברנט עולה ב-0.1% ל-46.7 דולר לחבית, ה-WTI עולה ב-0.1% ל-44.3 דולר לחבית; הזהב נסחר בירידה של 0.4% ל-1,214.70 דולר לאונקיה; בנעילה באסיה: ניקיי עלה ב-0.8%, שנגחאי ירד ב-0.2%.
10:30 - ענקית הנפט הסעודית אראמקו (Aramco) מפרסמת הודעה הבוקר לפיה קיים שהירידה במלאי הנפט תגרום לבעייה בטוווח הארוך, כשלא יהיה מענה לביקושים הגלובאליים, בין היתר בשל ירידה בהשקעות בפיתוח שדות נפט. לדברי מנכ"ל ארמאקו אמין נאסר השווקים הגלובאליים הפסידו השקעות של כטריליון דולר בפיתוח מאגרים חדשים מאז החלה הירידה במחירי הנפט. "במבט ארוך טווח, של רמת המלאים למשל, תמונת המצב מאד מדאיגה", אמר נאסר.
10:15 - על פי דיווח בטלגרף הבריטי, חברת הטלקום BT פנתה לפירמת היעוץ מקנזי (McKinsey), על מנת לקבל סיוע למהלך של שינוי מבני.
8:50 - עליות במחירי הנפט בפתיחת שבוע המסחר: הברנט עולה ב-0.8% ל-47.1 דולר לחבית, ה-WTI מתייקר ב-0.9% ל-44.6 דולר לחבית; הזהב נסחר בעלייה קלה של 0.1% ל-1,210.70 דולר לאונקיה.
8:10 - מושל הבנק המרכזי של קטאר עבדאללה אבן סעוד אמר היום כי המדינה מחזיקה ברוזרבות של 340 מיליארד דולר, שיאפשרו לה להתמודד עם חרם המדינות הסוניות שמובילות סעודיה ומצרים. "יש לנו מספיר מזומנים כדי להתמודד עם כל מכה אפשרית", אמר מושל הבנק בראיון ל-CNBC. לדבריו, הבנק המרזי מחזיק ברזרבה של 40 מיליארד דולר בנוסף לנכסים בזהב, וחברת ההשקעות של המדינה מחזיקה בנכסים בשווי של 300 מיליארד דולר שאותם היא יכולה להפוך לנזילים במידת הצורך.
8:05 - עסקת ענק בסקטור התיירות הסיני: קבוצת דאליאן וונדה (Dalian Wanda Group) מוכרת 91% מהזכויות על 13 מרכזי תיירות שבבעלותה ו-76 מלונות בסין לקבוצת סונאק סין (Sunac China) תמורת 9.3 מיליארד דולר (63.18 יואן). דליאן וונדה היא קבוצה פרטית הנשלטת על ידי וונג ג'יאנלין (Wang Jianlin), אחד האנשים העשירים ביותר בסין. מניית החברה הבת והנסחרת Wanda Hotel Developmen מגיבה להודעה בנסיקה של 95% בבורסה של הונג קונג.
8:00 - מגמה מעורבת בפתיחת שבוע המסחר בבורסות המובילות של אסיה: מדד ניקיי עולה ב-0.7%, האנג סנג עולה ב-1%, שנגחאי נסוג ב-0.2%.
סין מדווחת על יציבות בשיעור האינפלציה השנתי, שעמד ביוני על 1.5%, בדומה לנתוני חודש מאי. מוצרי המזון רשמו ירידה של 1.2% בהשוואה ליוני המקביל, והמוצרים האחרים רשמו עלייה של 2.2% בהשוואה שנתית.
7:50 - שריפה במבנה בקמדן מרקט: הקומות העליונות במבנה במתחם נפגעו הלילה משריפה, שנמצאת נכון להבוקר תחת שליטה מלאה של כוחות הכיבוי. לא היו נפגעים. מתחם קמדן מרקט נשלט על ידי חברת לאבטק (LabTech) של טדי שגיא. לאבטק מחזיקה ב-71% מחברת מרקט טק הולדינגז המפעילה את הנכס.