כפיר זילברמן נכנס להשקעה באינסוליין - המניה נסקה ב-256%
סוחר השלדים דורש מהחברה לכנס אסיפה כללית שתצביע על הצעה להדחת הדירקטורים הרגילים והחלפתם בנציגיו - על פי הערכות צפוי לשלב פעילות חדשה באינסוליין, המרכזת מחזור ענק בבורסה
חברת אינסוליין מדיקל עשויה לצאת לדרך חדשה, בהובלת בעל מניות חדש - סוחר השלדים הבורסאיים כפי זילברמן. החברה שפנתה לשוק הענק של חולי הסוכרת עם 2 מוצרים חדשניים לא הצליחה לעמוד ביעדי המכירות שלה, זקוקה נואשות למזומנים ונמצאת כפסע ממחיקה מהבורסה - לאחר ששווייה עומד על 1.6 מיליון שקלים בלבד.
- מצטרפת חדשה לבורסה בתל אביב - חברת סולארפיינט
- המחלץ הלאומי חיליק מגנוס מחפש אחר שלד בורסאי
- אינסוליין יוצאת להנפקה: המניה נופלת ב-30% בבורסה בת"א
הבוקר ביצע זילברמן מהלך השתלטות על החברה, באמצעות חברת אל.אי.איי שבבעלותו, ורכש כ-19.5 אלף מניות אינסוליין לפי שער ממוצע של 7.5 שקלים (בסה"כ 146 אלף שקל). בכך הגיע זילברמן לשיעור החזקה של 10.6% בזכויות ההון וההצבעה (שיעור של 5.1% בדילול מלא), הפך לבעל עניין ולמעשה לבעל המניות הגדול בחברה.
הידיעה על המהלך הקפיצה את מניית אינסוליין בבורסה - זו ננעלה בנסיקה של 255.6% וריכזה מחזור ענק של 10.4 מיליון שקל, מול ממוצע יומי של 39 אלף שקל בלבד (בחודש האחרון).
במכתב שהעביר זילברמן לאינסוליין (ושפורסם במערכת ההודעות של הבורסה), דורש המשקיע החדש מהחברה לזמן אסיפה כללית, ולהעמיד להצבעה הצעה להדחת חברי הדירקטוריון שאינם דח"צים ולמינוי נציגיו תחתם כחברי דירקטוריון. עוד דורש זילברמן מהחברה לחדול מגיוסי הון בשווי נמוך. על פי מקורבים, ובהתאם לדרך ההתנהלות המקובלת של זילברמן במקרים קודמים, בכוונתו לצקת לחברה פעילות חדשה.
נכון להיום לאינסוליין ישנם 2 מוצרים: המוצר הראשון - אינסופאצ', המזרז את האינסולין המוזלף באמצעות משאבות. מדובר במדבקה מחממת המוצמדת לגוף המטופל שאמורה לזרז את החדרת האינסולין לגופו. המוצר השני, אינסופד, מיועד לחולים המזריקים אינסולין על בסיס יומיומי. האינסופד מורכב מחלק קבוע וחלק מתכלה, ולפיכך המודל העסקי של אינסוליין מבוסס על מכירה ראשונית של המוצר ומכירה של החלקים המתכלים בהמשך.
לחברה אין אישור FDA למכור את המוצרים בארה"ב – השוק המרכזי אליו כיוונה החברה. היא כן קיבלה אישורי שיווק בישראל ובאירופה וגם באוסטרליה קנדה ותורכיה.
הפסדים של מיליוני שקלים
הדוח הכספי המעודכן של אינוסליין הוא של שנת 2016. החברה נושאת הערת "עסק חי", ששמשמעותה - ללא שינוי משמעותי החברה לא תוכל להתקיים למעלה משנה.
הכנסות החברה ירדו מכ-600 אלף שקל ב-2014 ל-195 אלף שקל ב-2015 ול-83 אלף שקל ב-2016. הירידה החדה נובעת מדחיית בקשתה לכלול את המוצר בקטלוג המוצרים הרפואיים בגרמניה בתחילת 2015. משמעות ההודעה היתה ששאינסוליין לא יכולה לקבל שיפוי ביטוחי לאינסופד - בכך למעשה נסתם הגולל על שיווק המוצר בגרמניה.
אינסוליין רשמה הפסד של כ-9 מיליון שקל ב-2016, לאחר הפסד של 16 מיליון שקל ב-2015 ושל 47 מיליון שקל ב-2014. קופת המזומנים שלה עמדה בסוף 2016 על כ-8.5 מיליון שקלים בלבד.