כיל שוקלת לממש את חלקה בחברת נובטייד שבה היא שותפה עם טבע
זאת כחלק מהתכניות של כיל לממש חלק מנכסיה בעתיד הקרוב בהיקף מוערך של כ-500 מיליון דולר; בשנת 2016 הניבה פעילות החברה הכנסות של 47 מיליון דולר ורווח נקי של 23 מיליון דולר
חברת כימיקלים לישראל - כיל, שבשליטת החברה לישראל של עידן עופר, תפעל למימוש חלקה (50%) בחברת נובטייד (NOVETIDE) שבה היא שותפה שווה של חברת טבע הישראלית -זאת כחלק מהתכניות של החברה לממש חלק מנכסיה בעתיד הקרוב בהיקף מוערך של כ-500 מיליון דולר כפי שהצהיר יו"ר החברה יוחנן לוקר במהלך כנס המשקיעים ביום חמישי האחרון.
- יוחנן לוקר יו"ר כיל: נפעל לממש נכסים בהיקף של 500 מיליון דולר
- תשעה חודשים חלפו ולכיל אין עדיין מועמד לתפקיד המנכ"ל
- העובד הישראלי משכיל יותר, אבל בעל כישורי עבודה נמוכים
בכיל בוחנים אפשרויות שונות למימוש פעילויות שיש להן סינרגיה נמוכה עם פעילות הליבה של החברה בתחום המינרלים החיוניים (אשלג ופוספט) בדומה לצעד האחרון למכירת חלקה של כיל בחברת הנדסת התפלה בתמורה ל-178 מיליון דולר. בדו"ח החברה לשנת 2016 התייחסה החברה באופן גלוי לאפשרות לממש עסקים שאינם בתחומי הליבה ואף נקבה בשמותיהן של חברות IDE ו-נובוטייד.
נובטייד עוסקת בפיתוח, יצור ושיווק של פפטידים (peptides) מורכבים לתעשיית התרופות. תחילתה פעלה החברה כיחידה פנימית בתוך מרכז הפיתוח של כיל בארץ, ולאחר מספר שנים (1999) הפכה נובטייד לחברה עצמאית. בשנת 2000 נכנסה חברת התרופות הישראלית טבע כשותפה אסטרטגית בחברה לאחר שרכשה 50% מהמניות של נובטייד. עד היום יושבת החברה בתוך המבנה של כימיקלים לישראל בחיפה.
בשנת 2016 הניבה פעילות נובטייד רווח תפעולי של 27 מיליון דולר למחזור הכנסות של 47 מיליון דולר. בשורה התחתונה רשמה החברה לבעלי מניותיה (100%) רווח נקי של 23 מיליון דולר.
ברקע לסביבת מחירי האשלג והפוספט הנמוכה בעולם תפעל כיל לממש נכסים במטרה להפנות משאבים עתידיים להשקעות, להוריד את יחסי המינוף של החברה (המשפיעים על דירוגה הבינלאומי) ולמזער הוצאות ככל שניתן במטרה למקסם את רווחי החברה ולחלק דיבידנדים לבעלי המניות.