בלעדי לכלכליסט
עוזי כץ ניצל את הזינוק בטליט להחזר הלוואה לוויולה קרדיט
מנכ"ל מפתחת פתרונות התקשורת האלחוטית ברשת מכר לאחרונה 8.6% ממניות החברה ב־30 מיליון דולר. התמורה שימשה אותו להחזר של 40 מיליון דולר, קרן וריבית, על הלוואה שקיבל מוויולה במאי 2014, ואשר עמדה במקור על 26 מיליון דולר
מנכ"ל טליט עוזי כץ ניצל את העלייה במחיר מניית החברה ופרע לאחרונה 40 מיליון דולר (קרן+ריבית) עבור הלוואה שהעניקה לו קרן ויולה קרדיט ב־2014. כץ מכר לאחרונה למשקיעים מוסדיים בבורסה בלונדון 8.6% ממניות טליט (Telit) במסגרת הנפקת מניות שביצעה החברה. התמורה הכוללת למניות שמכר כץ עמדה על 30 מיליון דולר, ובאמצעותה פרע את ההלוואה שהעמידה לו ויולה קרדיט לצורך הגדלת אחזקתו בטליט. כץ ביצע את העסקה לפי מחיר של 340 פני למניה לעומת מחיר של 195 פני במועד רכישת המניות ב־2104. גם עבור ויולה הניבה העסקה תשואה נאה, שכן לצד החזר ההלוואה המקורית, כללה העסקה מרכיב ריבית ומניות אשר הניבו למשקיעיה החזר של 40 מיליון דולר.
כץ החזיק ב־2014 ב־50% ממניות חברת בוסט (Boostt) שהחזיקה אז ב־14% ממניות טליט. במאי 2014, כאמור, העמידה ויולה קרדיט לכץ הלוואה של 26 מיליון דולר כדי לאפשר לו להגדיל את אחזקותיו בטליט במסגרת מימון אמצעי שליטה להנהלת החברה (Management Buyout). ההלוואה אפשרה לכץ לרכוש מידי שותפיו את אחזקותיהם (50%) בבוסט ולהגיע לאחזקה של 100% בחברה, כך שלאחר העסקה החזיק כץ ב־14% מטליט באמצעות בוסט, ובצירוף מניות שהחזיק באופן ישיר הגיעה אחזקתו הכוללת בטליט ל־20%. כעת, לאחר העסקה הנוכחית שבמהלכה מימש כץ מניות של טליט, הוא ממשיך להחזיק בכ־11.6% ממניות טליט, ששוויין הנוכחי עומד על 48 מיליון ליש"ט.
במהלך השנים האחרונות הציגה טליט שיפור בתוצאותיה הפיננסיות. בתקופה זו צמחו הן המכירות והן שיעורי ה־EBITDA שלה בשיעורים דו־ספרתיים בכל שנה, ובפרט הציגה טליט צמיחה משמעותית בהכנסות משירותי האינטרנט של הדברים (IoT). התוצאות השתקפו בעליות במחיר המניה ובשווי החברה. במאי ביצעה טליט הנפקת מניות בהיקף של 50 מיליון דולר, שבמסגרתה גם מכר כץ את המניות לצורך פירעון ההלוואה.
טליט מפתחת ומפיצה פתרונות תקשורת אלחוטית בין מכשירים (M2M), ונסחרת בבורסת AIM באנגליה לפי שווי של 413 מיליון ליש"ט. טליט מספקת מוצרים, שירותים ומתקנים המחברים ארגונים לאינטרנט ומאפשרת להם לאסוף, לעבד ולהגיב באופן אלחוטי לנתונים המגיעים מהתקנים מחוברים וכך ליצור התייעלות, הכנסות וצרכים נוספים.
ויולה קרדיט הוקמה בשנת 2000, והעניקה הלוואות ואשראי בהיקף כולל של יותר מ־650 מיליון דולר לחברות צומחות מתחום הטכנולוגיה, התעשייה והשירותים. השותפים בקרן הם רותי שמחה, תימור ארבל־סדרס, אסף ורהפט, עידו ויגדור ואורי גלאי. הקרן ביצעה עד כה כ־100 עסקאות, וכ־30 אקזיטים, ולאחרונה רכשה את השליטה בנגב קרמיקה.