$
בורסת ת"א

נאוויטס יוצאת להנפקה לפי שווי 100 מיליון דולר

שותפות הנפט והגז שבשליטת גדעון תדמור פרסמה תשקיף ויוצאת לרוד שואו בדרך להנפקת יה"ש ב־15 מיליון דולר בתל אביב, שתלויה בגיוס 131 מיליון דולר באג"ח בחודש הקרוב. בשונה משותפויות אחרות, נאוויטס לא תשלם דמי מפעיל לשותף הכללי. תמלוג העל צפוי לעמוד על 6%

ניר טל 08:0314.06.17

הנפקתה של שותפות הנפט והגז נאוויטס פטרוליום שבשליטת גדעון תדמור יוצאת לדרך, לאחר שפורסם תשקיף לבורסה והחברה יצאה לרוד שואו בקרב משקיעים פוטנציאליים. השותפות תנסה לגייס 15 מיליון דולר בתל אביב לפי שווי מוערך של 100 מיליון דולר. 

יציאת ההנפקה לדרך תלויה בהצלחה של החברה־הבת נאוויטס בקסקין לגייס מימון של 131 מיליון דולר באג"ח בחודש הקרוב לפיתוח פרויקט Buckskin באזור מפרץ מקסיקו בארה"ב. בהנחה שגיוס החוב וההון יושלמו, נאוויטס תהיה השותפות השנייה השנה אחרי רציו פטרוליום שמנפיקה בבורסה בתל אביב ומשקיעה בנכסים מעבר לים. אם גיוס החוב לא יושלם, השותפות לא תנפיק את יחידות ההשתתפות.

 

5 מיליון דולר מהגיוס יופנו לתשלום חוב לקבוצת דלק

המאזן של נאוויטס, נכון לסיכום הרבעון הראשון, כולל מזומנים בהיקף של 12 מיליון דולר, עם חוב הפיננסי נטו שנאמד ב־16.5 מיליון דולר. במרכז ההתחייבויות של השותפות של נאוויטס עומדת הלוואה שנטלה מקבוצת דלק. ההלוואה ניתנה לאחר שדלק מכרה לשותף הכללי 50% מאחזקותיה בשותפות לפני כשנתיים (השתיים היו שותפות 50%–50%). היקף ההלוואה נכון לסיכום הרבעון, לרבות תשלומי ריבית, מסתכם בכ־23.7 מיליון דולר. זו הובילה לעלייה בהוצאות המימון של החברה בשנת 2016, שבה היא רשמה הפסד כולל של 10 מיליון דולר. זאת, לעומת הפסד של 5 מיליון דולר בשנה הקודמת. בשלב זה לנאוויטס אין הכנסות וכלל נכסיה הם בגדר זכויות בשלבים שונים של פיתוח. ברבעון הראשון של 2017 היא רשמה הפסד של 2 מיליון דולר.

 

על פי התשקיף של החברה, כ־5 מיליון דולר מתוך 15 מיליון דולר שהיא צפויה לגייס יופנו לכיסוי חלק מההלוואה לקבוצת דלק. 2.7 מיליון דולר נוספים יופנו להחלפת ערבות שניתנה בגין הרישיון בקנדה, שעד כה הופקדה על ידי תדמור עצמו. היתר יופנו לפעילותה התפעולית של נאוויטס, שבתחילת השנה גייסה כ־14 מיליון דולר ממשקיעים פרטיים. בין אלה נמנים צבי חוסידמן, צבי ברק, קרנות ההשתלמות של המורים והגננות, גיל אגמון ואודי ושי רקאנטי. אלה מחזיקים בכ־41.3% מהשותפות והיתר שייכים לשותף הכללי, שבשליטת תדמור (62.5%).

 

על פי הסכם עם השותף הכללי, היקף דמי הניהול השנתיים שצפויה לשלם שותפות נאוויטס עומד על 5.2 מיליון שקל בשנה, אך היא לא צפויה לשלם דמי מפעיל לשותף הכללי, בשונה משותפויות אחרות, אולי כחלק מהרצון של נאוויטס לקרוץ למשקיעים. תמלוג העל על פי התשקיף עומד על 6% – בדומה לממוצע אצל השחקניות הגדולות בענף. במסגרת גיוס ההון התחייב השותף הכללי להשקיע כ־15 מיליון שקל, כ־25% מסך תמורת הגיוס.

 

 

נפט במפרץ מקסיקו וזכויות בקנדה עם דלק

אם הגיוס יושלם, פרויקט Buckskin יהיה אחד מנכסיה המרכזיים של נאוויטס. הפרויקט נמצא בפיתוח ראשוני, לאחר שבפברואר קיבלו בעלי הזכויות בו החלטת השקעה סופית (FID). על פי דיווחי החברה, היקף המשאבים הפוטנציאליים בפרויקט מוערך כשווה ערך ל־486 מיליון חביות נפט (BOE). הצפי לתחילת ההפקה נקבע לשלהי 2019. תמורת הגיוס צפויה לשמש את נאוויטס לרכישת זכויות בשיעור של 5% מהפרויקט ולמימון הוצאות הפיתוח, הן של השותפות והן של חברת Buckstone, חברה־בת של מפעילת הפרויקט LLOG, המחזיקה כיום ב־18.7% ממנו.

 

לצורך גיוס החוב תנפיק החברה שתי סדרות של אג"ח, שקיבלו דירוג של ilA (מקביל ל־A מינוס) על ידי סוכנות הדירוג S&P מעלות. אחת מהן בהיקף של 35 מיליון דולר, שלה משועבדות הזכויות העתידיות של נאוויטס (5%) בפרויקט, והשנייה בהיקף של 96 מיליון דולר, שאליה משועבדות הזכויות של LLOG בפרויקט (13.7%). התשלום ייפרע במלואו בתום ארבע שנים מההנפקה. "תחזית הדירוג היציבה משקפת את הערכתנו כי תקופת ההקמה תסתיים בלוח הזמנים המתוכנן וכי הפרויקט יעמוד בתחזית הבסיס שלנו בכל הקשור להפקת נפט וגז, ליכולת לצבור את כריות המזומנים הצפויות וליכולת לממן מחדש את החוב", נכתב בדו"ח הדירוג של מעלות שפורסם אתמול.

בנאוויטס מסבירים כי הסיבה המרכזית שהובילה את LLOG לצרף את השותפות בשלב יחסית מאוחר ו"פחות מסוכן" על הנייר (סיכון הפיתוח נותר בעינו) נובעת מחבילת המימון שמביאה עמה נאוויטס להמשך הדרך. לא ניתן להשיג בשלב זה מימון דומה בשוק האמריקאי, שבו המימון לפרויקטים כאלה הוא מוגבל. למעט סכום מינימלי מוערך של 600 אלף דולר, נאוויטס תיכנס לפרויקט ללא השתתפות בהוצאות עבר של השותפים, שהסתכמו בכמיליארד דולר עד לשלב זה. עלות השלב הראשון בהפקה על פי תשקיף החברה צפויה להסתכם בכ־697 מיליון דולר.

 

לנאוויטס 11 פרויקטים ו־14 זיכיונות לקידוח וחיפוש נפט בארה"ב, וכולם צפויים לעבור לבעלות השותפות המונפקת במלואם. בחברה מסווגים את הנכסים האלה לשלושה סוגים. סוג הנכסים הראשון הוא פרויקטים המיועדים להבשלה מהירה. מדובר בעשרה פרויקטים באזור מפרץ מקסיקו ולואיזיאנה שעל פי החברה דורשים השקעות מועטות יחסית, וניתן להתחיל לקדוח בהם בשלב מוקדם. בשלושה מבין עשרת הנכסים צפויה תחילת קידוח בשנה הקרובה עם סיכויי הצלחה גיאולוגיים של 48% בשניים ו־42%–45% בשלישי.

 

הסוג השני של הנכסים תלוי בגיוס החוב של החברה וכולל רק את זכויות הפיתוח (5%) בפרויקט Buckskin, שהוגדר כבר כתגלית. הסוג השלישי כולל את רישיון האקספלורציה של החברה בקנדה — בלוק 7 — שבו היא מחזיקה ב־30% לצד קבוצת דלק, המחזיקה בכ־70%. הנכס הוא בגדר חלום של נאוויטס לטווח ארוך בשל ההשקעות הדרושות לביצוע קידוחים.

 

מחיר הנפט הוביל להיצע של פרויקטים בארה"ב

נאוויטס פטרוליום הוקמה על ידי גדעון תדמור לפני כמה שנים, כשכיהן בתפקידים בכירים בקבוצת דלק, עד לעזיבתו בינואר אשתקד בתום 20 שנה בקבוצה. ב־2015 היא נרשמה כשותפות שהיו"ר הפעיל שלה הוא תדמור. הנכסים שלה אמנם נמצאים מחוץ לישראל, אך היא תונפק בבורסה המקומית הודות לתיקון בפקודת השותפויות לפני כשנתיים שאפשר זאת. לצדו של תדמור בדירקטוריון יושב קובי כץ, שכיהן עמו כמנכ"ל משותף בדלק אנרגיה. מנכ"ל החברה חנן רייכמן הגיע מאבנר קידוחים.

 

מאז הקמתה פעלה נאוויטס לאיתור נכסי נפט בארה"ב. את מרביתם היא רכשה בשנתיים האחרונות, על רקע שפל במחיר הנפט, שהגיע ל־25 דולר לחבית בינואר 2016 והוביל להיצע רב של פרויקטים באזור. חברות אנרגיה השילו אז מעצמן פרויקטים הדורשים השקעה, כמו נכסים הדורשים קידוח בים. בינתיים התאושש מחיר הנפט במעט, ונע לאחרונה סביב 50 דולר. נאוויטס נשענת על צפי להתעוררות בפעילות הקידוחים בארה"ב ועלייה במחירי הנפט. תחזית מחירי הנפט שעליה נשענים בחברה להיוון ההכנסות העתידיות כוללת עלייה מינורית וחציה של רף 60 הדולרים לחבית משנת 2020.

 

 

גדעון תדמור גדעון תדמור צילום: אוראל כהן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x