ישיבת ועד בתעשייה האווירית? רק בנוכחות שוטר
ועד עובדי תע"א ביקש לקיים ישיבה עם אנשי ועד שנחקרים בחשד שאיימו על עובדים להתפקד לליכוד. המשטרה הציבה תנאי
המשטרה התנתה ישיבת ועד העובדים של התעשייה האווירית (תע"א) בנוכחות נציג מטעמה. ועד העובדים של התעשייה האווירית ביקש לקיים ישיבה עם אנשי ועד הנחקרים במשטרה בחשד שסחטו עובדים כדי שיתפקדו לליכוד, והמשטרה התנתה זאת בנוכחות שוטר בישיבה — כך עולה מפרוטוקול דיון בהארכת תקופת הרחקתם ממתקני תע"א של יו"ר הוועד אהוד נוף וחברי הוועד יאיר כץ, רוג'ר אנקווה ודוד פרץ, שהתקיים בשבוע שעבר בבית משפט השלום בראשון לציון.
- יאיר שמיר הסיר את מועמדותו לתפקיד יו"ר תעשייה אווירית
- המשטרה: חברי ועד התעשייה האווירית ניסו לשבש חקירה
- יאיר כץ מבקש לטוס למסיבת רווקים באמסטרדם
על פי הפרוטוקול, השופט לא אהב את הרעיון של הימצאות שוטרים במקום וכתב בהחלטתו כי "נוכחות משטרתית בישיבות ועד נראית על פניו בעייתית". הוא ביקש מהצדדים למצוא דרך אחרת לפקח על הנאמר בישיבות. בסוף הדיון הורה השופט להאריך את תקופת הרחקתם של הארבעה בשלושה שבועות, אך העביר ביקורת על ההתקדמות האטית של החקירה: "מדובר בפרק זמן ארוך לכל הדעות, בפרט כשהוא מצטרף לפרק הזמן הארוך עד מאוד שבו נתונים החשודים לתנאים מגבילים שאינם מאפשרים להם לעבוד או לנהל את ענייני הוועד", כתב השופט עמית מיכלס בהחלטתו. "ככל שלא תהיה התפתחות בלתי צפויה בחקירה, אתקשה עד מאוד להורות על הארכה נוספת של תנאי השחרור כולם או חלקם".
בדיון, שבו נכח כצופה גם שר העבודה והרווחה חיים כץ (ליכוד), אביו של יאיר כץ, המשטרה עימתה את כץ עם מסמכים שמהם לטענתה עולה כי הוא פעל לפיטורי עובדים שלא התפקדו לליכוד. לדברי בא כוחו של כץ, עו"ד עמית חדד, בסעיף סיבת הפיטורין נכתב "לא מְתַפְקֵד", והכוונה היא לכך שאותם עובדים לא תיפקדו כנדרש, ולא כפי שפירשה זאת המשטרה — לכך שלא הסכימו להתפקד לליכוד.
החקירה הגלויה בפרשת השחיתות בתעשייה האווירית החלה בסוף מרץ עם גל מעצרים של חברי ועד. על פי החשדות נגדם, הם סחטו עובדים כדי שיתפקדו לליכוד. בסוף החודש שעבר השעתה הנהלת התעשייה האווירית לשלושה חודשים את בכירי הוועד שנחקרו בחשד למעורבות בפרשה. לאחרונה, פנה מחלק השחיתות הממשלתית ליועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, כדי שיאשר לו לחקור באזהרה בפרשה גם את השר חיים כץ, אולם טרם התקבלה תגובת היועץ לבקשה זו. עו"ד חדד: "במעשיו של מרשנו לא נפל רבב, והדברים אף קיבלו גושפנקה בהחלטתו האחרונה של ביהמ"ש".