פטרבורג: "יום טוב לחולים הסובלים ממיגרנה ברחבי העולם וגם לטבע"
מנכ"ל טבע אמר את הדברים על רקע התוצאות החיוביות בניסוי בתרופת fremanezumab למניעת מיגרנות; לפי הערכות האנליסטים, ההכנסות מהתרופה צפויות להסתכם ב-985 מיליון דולר ב-2022
"מדובר בהחלט על יום טוב לחברת טבע, אבל קודם כל זהו יום מצוין ליותר ממיליארד אנשים הסובלים ממיגרנה ברחבי העולם", כך אומר ל"כלכליסט" יצחק פטרבורג, נשיא ומנכ"ל הזמני של טבע שנמצא כעת בועידת הבריאות הגלובלית של ג'פריס שנערכת בניו יורק. פטרבורג אומר את הדברים על רקע התוצאות החיוביות במחקר שלב-3 שבדק את השימוש בתרופת fremanezumab למניעת מיגרנות.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
- חברות הפארמה בבורסה מציגות: קניבליזם במסווה של קונסולידציה
- טבע: תוצאות חיוביות בניסוי שלב 3 בתרופה למניעת מיגרנה כרונית
- טבע נסחרת לראשונה מתחת להון העצמי שלה
"מדובר על הצלחה מלאה בניסוי למיגרנה ארעית (אפיזודית) בהמשך לתוצאות הטובות מלפני 10 ימים בנוגע למיגרנה הכרונית", המשיך פטרבורג. "אני מאמין שעד סוף השנה נגיש את הבקשה ל-FDA ותוך כשנה נקבל את האישור כך שההשקה מתוכננת למחיצת השנייה של 2018".
"אני מעדיף לא להיכנס לסוגית המחיר ולא לאסטרטגית השיווק של התרופה", אמר. "אין כיום פתרונות טובים כך גם שקשה לאמוד את היקף השוק, אבל רק לנו (לטבע - ד"ר) יש טיפול רבעוני (שניתן כל רבעון בזריקה תת עורית) בניגוד לטיפול היומי הקיים כיום, הכל מקרה מדובר בתרופה של 'מולטי-ביליון' (מיליארדי דולרים)", סיכם פטרבורג.
בניגוד לפטרבורג, האנליסטים כן מתמחרים את התרופה החדשה של טבע. לפי ממוצע התחזיות, ההכנסות מהתרופה צפויות להסתכם ב-985 מיליון דולר ב-2022 (ל-2 ההתוויות, כרונית וארעית), ואף להגיע עד ל-1.7 מיליארד דולר ב-2025. נוסף על כך, האנליסטים מציינים את היתרון של טבע על פני המתחרות - אמג'ן, אלדר ואיליי לילי - בכך שניגוד אליהם הטיפול ניתן רק פעם ברבעון.
הנטל הכלכלי מגיע לכ-78 מיליארד דולר
מיגרנה היא מצב נוירולוגי שלא ניתן לחיזוי מראש, המלווה בסימפטומים כגון כאבי ראש חזקים וקשיים ומוגבלות פיזית העשויים לפגוע באיכות החיים וביכולת התפקוד. מיגרנה באה לידי ביטוי בשתי צורות קליניות - כרונית, שבה מטופלים סובלים מ-15 ימים ומעלה של כאבי ראש בחודש, וארעית, שבה מטופלים סובלים מ-14 ימים ומטה של כאבי ראש בחודש.
כ-90% מהאנשים המאובחנים עם מיגרנה סובלים ממיגרנה ארעית, וכ-10% סובלים ממיגרנה כרונית. יותר ממיליארד אנשים סובלים ממיגרנה ברחבי העולם, כך שזו המחלה השלישית בשכיחותה בעולם והמחלה השישית המגבילה ביותר בעולם. בארה"ב, 5 המדינות הגדולות באירופה וביפן כ-75 מיליון איש סובלים ממיגרנה ארעית וכרונית, עם יותר מ-38 מיליון אמריקאים הסובלים מהמחלה. מתוך כ-40% מהאנשים הסובלים ממיגרנה אשר עבורם מתאים טיפול מניעתי, רק 13% מקבלים טיפול כיום. על פי ניתוחים עדכניים, הנטל הכלכלי של המיגרנה על המטופלים מגיע לכ-78 מיליארד דולר בשנה בארה"ב לבדה.