דיסקונט מיישר קן עם מזרחי, הפועלים ולאומי: מתנגד להסדר עם פישמן
אתמול והיום הודיעו לאומי והפועלים ובנק מזרחי טפחות כי הם מתנגדים להסדר בין אליעזר פישמן למנהל המיוחד עו"ד יוסי בנקל. גם בנק איגוד הודיע כי יתנגד להסדר
בנק דיסקונט מצטרף לשלושת הבנקים הגדולים - הועלים, לאומי ומזרחי טפחות - והודיע כי החליט להתנגד להסדר החוב של פישמן. הבנק שלח מכתב לעו"ד בנקל ובו הודיע כי הוא מתנגד להסדר הנוכחי ולכל הסדר שיש בו כדי לפגוע בזכויותיו וביכולותיו לגבות את החוב כלפיו במלואו. את הסתייגויותיו יעביר הבנק במכתב נפרד.
גם בנק איגוד הודיע כי יתנגד להסדר.
מוקדם יותר היום הצטרף בנק מזרחי טפחות לשני הבנקים הגדולים והודיע על התנגדותו להסדר שבין אליעזר פישמן למנהל המיוחד יוסי בנקל. במכתב ששלח היום הבנק באמצעות עו"ד אורי גאון לבנקל טוען הבנק כי לא היה שותף למגעים המוקדמים מול פישמן וכי מעיון ראשוני ההצעה איננה הולמת הן כשלעצמה והן ביחס להסדרים אחרים.
- הנעלם הגדול: בכמה באמת מסתכמים החובות של אליעזר פישמן
- פישמן: הבנקים יכולים להכריז עלי כפושט רגל, אני רגוע
- הבנקים נגד הסדר פישמן; פועלים: "פשיטת רגל עדיפה בהרבה"
אתמול הודיעו הפועלים ולאומי על התנגדותם להסדר, וטענו כי פשיטת רגל היא מוצא נכון יותר במצב הקיים.
לאומי דרש להעביר לבנק נתונים מהותיים שחסרים בהסדר, ודרש לדעת מדוע הסדר כזה עדיף על הליכי פשיטת רגל של פישמן. בכירים בבנק הפועלים היו נחרצים יותר ואמרו כי "הליך של פשיטת רגל של פישמן עדיף בהרבה על ההסדר המוצע".
בלאומי כתבו כי "הבנק לא היה שותף למגעים להסכם. אנו דורשים לקבל תסקיר מהמנהל המיוחד באשר לסכומים שניתן לגבות מהחייב ובני משפחתו במסגרת של הליך פשיטת רגל, אל מול סכומי הגבייה הצפויים בהסכם העקרונות, לשם קבלת תמונת מצב מלאה ומבוססת באשר למצבת החייב ובני משפחתו, לרבות זכויות ישירות או עקיפות הן בארץ והן בחו"ל, וכימות תרומת החייב ובני משפחתו".
גם הפועלים הודיע על התנגדותו להסדר. הבנק הודיע כי בחן את הסדר בהחוב ונראה כי "ההסדר איננו מבטא מאמץ ראוי להחזיר את החוב לבנק".
הסדר החוב של פישמן מסתמן כהסדר הגדול והכואב בתולדות המשק עם תספורת של 50%-75% מהחוב. לפי ההסדר המוצע, משפחת פישמן תחזיר עד 400 מיליון שקל לנושים בשני שלבים. בשלב הראשון יעבירו בני המשפחה נכסים בשווי של כ־140 מיליון שקל לקופת הפירוק. בנוסף תעביר המשפחה 15 מיליון שקל לרשות המסים לצורך תשלום חובות חברת פישמן רשתות, על מנת לאפשר את המשך פעילותה. בשלב השני, שיתרחש בעוד חמש שנים, יעבירו בני משפחת פישמן סכום נוסף של עד 260 מיליון שקל, שיתבסס על הכנסות חזויות ממכירת אחזקות בפישמן רשתות ובא.ט. קירור. בני המשפחה מתנים את קיום שלב זה בכך שלחברות תוענק כעת הערכת שווי מצרפית של 40 מיליון שקל לפחות.