בנק הפועלים סוגר את פעילות תפעול קופות הגמל
קבוצת מלם־תים תשלם לבנק מיליוני שקלים בודדים עבור הרישיון לשימוש במערכות שפיתח. הבנק החזיק ב־20% מהיקף פעילות הגמל בישראל
בנק הפועלים סוגר בהדרגה את פעילות תפעול קופות הגמל - ומוכר את הרישיון לשימוש במערכות שפיתח לקבוצת מלם־תים. על פי ההסכם בין הצדדים, מלם־תים תשלם לבנק כמה מיליוני שקלים ותרכוש מהבנק את הרישיונות לשימוש במערכת "מסילה" לניהול זכויות עמיתים וכן מערכות נלוות. העסקה כפופה לאישור הממונה על הגבלים עסקיים.
- מלם תים זכתה במכרז של קופ"ח לאומית בהיקף של 20 מיליון שקל
- סרוסי לא מסתפק בדיור מוגן, יצטרף לדירקטוריון סטרטסיס
- "הפינטק דחף את הבנק להבין שהציבור משתנה"
במסגרת הרישיון שנרכש מתופעלים נכסים ב־90 מיליארד שקל — כ־20% מהיקף פעילות הגמל בישראל העומדת על 416 מיליארד שקל, נכון לסוף אפריל.
על פי הדו"חות הכספיים של הבנק, במהלך הרבעון הראשון השנה התכווץ היקף פעילות הגמל ב־18%, מ־118 מיליארד שקל בסוף דצמבר האחרון ל־96 מיליארד שקל בסוף מרץ, ומאז התכווצו עוד. כלל ביטוח, שהיתה אחד המוסדיים שהתקשרו עם בנק הפועלים בפעילות תפעול הגמל, ביצעה לפני שנה מהלך והוא שהביא לצמצום בפעילות. כלל החליטה להפסיק את ההתקשרות עם הבנק לתפעול קופות הגמל שלה, כפי שנחשף ב"כלכליסט". המהלך נעשה ללא הודעה מוקדמת מצד כלל אך בתיאום עם מנכ"ל הבנק אריק פינטו. ככל הידוע, הצעד נבע מכך שהפועלים לא עמד בדרישות שהציגה כלל בנוגע להיבטי תפעול שונים. על פי ההערכות, הפעילות של כלל תרמה לבנק הכנסות של 17.5 מיליון שקל בשנה. כלל העבירה את הפעילות לבנק לאומי.
עובדי פעילות התפעול צפויים לעבור בחלקם לעבוד תחת מלם־תים, וחלקם ינויד לתפקידים אחרים בבנק.
הפועלים מספק כיום שירותי תפעול לקופות הגמל וקרנות ההשתלמות של בתי ההשקעות פסגות ואי.בי.אי ושל חברת הביטוח מנורה וכן לכמה קופות מפעליות. המוסדיים שנמצאים היום בהסכם התקשרות לקבלת שירותי תפעול מבנק הפועלים יוכלו להמשיך ולקבל את שירותי התפעול מאותה מערכת — רק שהסכם ההתקשרות יהיה מול מלם־תים. מעבר לתפעול במערכת של ספק אחר כרוך בפרוצדורה לא פשוטה.
יו"ר מלם־תים שלמה איזנברג אמר כי "העסקה היא שלב נוסף באסטרטגיה של מלם־תים להפוך לחברה החוץ־בנקאית הגדולה ביותר בתפעול הגמל. ענף החיסכון הפנסיוני נמצא ערב מהפכה טכנולוגית של הרחבת השירותים הניתנים באופן דיגיטלי, וזאת בעידוד הרגולטור".
רשות שוק ההון מבקשת לייצר תחרות בתחום התפעול כדי להוזיל עלויות לחוסכים. לפיכך היא מעודדת דיגיטציה של עולם הפנסיה.