רגע לפני קבלת מענק של מיליונים: דירקטורית בקדימהסטם נטשה מחשש למצבה הפיננסי
עינת צפריר, שמכהנת בדירקטוריון החברה מאז ספטמבר 2013: "החברה לא דיווחה כי היא במצב פיננסי קשה וזקוקה באופן מיידי למימון נוסף". 20 דקות לאחר הודעת העזיבה, קיבלה קדימהסטם סכום של 12 מיליון שקל להאצת פיתוח של מוצר החברה מהרשות לחדשנות במשרד הכלכלה
לפעמים תזמון זה הכל בחיים. עינת צפריר, מי שידועה כיועצת עצמאית בתחום הפיננסי ומפעילת סדנאות בשם "האושר שבתמורה" (שמנחה אנשים בבחירות להתפתחות הרגש) הגישה את התפטרותה מדירקטוריון קדימהסטם רגע לפני שהחברה מקבלת מענק של מילוני שקלים מהרשות לחדשנות.
- ביטול השקעות מסין וקוריאה שלח את הביומד הישראלי לגייס בשוק
- חקיקה בארה"ב תחסוך מיליוני דולרים לחברות ביומד ישראליות
- אכזבה בקדימהסטם: נכשלו המגעים להסכם עם משקיע מקוריאה
צפריר, שמכהנת בדירקטוריון החברה מאז ספטמבר 2013, ציינה בדיווח מיידי לבורסה כי הסיבה להתפטרות היא "שהחברה לא דיווחה כי היא במצב פיננסי קשה וזקוקה באופן מיידי למימון נוסף לצורך המשך פעילותה כעסק חי". עוד הוסיפה צפריר כי "אם החברה לא תצליח לגייס מימון נוסף, קיים חשש ממשי שהחברה לא תוכל להמשיך פעילותה, מה שעלול להביא להפסקת פעילותה בזמן הקרוב".
ממש עם ההודעה על העזיבה, כ-20 דקות לאחר הודעת העזיבה של צפריר, קיבלה קדימהסטם בשורה משמחת בדמות קבלת אישור לתקציב שנתי מרשות החדשנות במשרד הכלכלה, בסכום של 12 מיליון שקל להאצת פיתוח של מוצר החברה המתבסס על תאי גזע לטיפול ב- ALS ובמחלות נוירודגנרטיביות נוספות. מדובר בתוספת של יותר מ-4 מיליון שקל לעומת התקציב ל-ALS בשנה הקודמת. השתתפות רשות החדשנות תהיה בשיעור ממוצע של כ-38% מהתקציב.
אלטשולר שחם גם בתמונה
על פי חברת המידע דן אנד ברדסטריט, צפריר מכהנת גם כדירקטורית בחברות ציבוריות נוספות בהן בריינסוויי, מגדלי הים התיכון ושפיר הנדסה, כמו כן כיהנה כדירקטורית באפקון עד 2012. מעבר לכך היא גם מכהנת כדירקטורית חיצונית בבית ההשקעות אלטשולר שחם. ואולי בדיוק שם טמונה הסיבה האמיתית לעזיבה.
אלטשולר שחם הוא בעל עניין בקדימהסטם עם אחזקה של 5.64% מהמניות. ב-12 החודשים החולפים השילה מניית החברה כ-65% מערכה לשווי שוק של 68 מיליון שקלים ולמניה מונה עושה שוק עקב מחזורי מסחר נמוכים.
צפריר שמתוארת כבעלת ניסיון של למעלה מ-20 שנה בתחום הבנקאות והפיננסיים, ואף שימשה במספר תפקידים בדיסקונט ובלאומי, לא הצליחה למזער את ההפסדים של חברת הביומד שעמדו ב-2016 על כ-20 מיליון שקל וב-2015 על כ-18 מיליון שקל. בסה"כ לחברה יתרת הפסדים של כ-95 מיליון שקל.
לצפריר ישנם כ-50 אלף אופציות של קדימהסטם, שקיבלה ב-2013 למשך 7 שנים עם מחיר מימוש של 7.6 שקלים, רחוק מאוד ממחירה של המניה כיום שעומד על כ-3 שקלים. כמו כן, החברה החליטה על דיווחים חצי שנתיים כך שהנתונים הכספיים האחרונים שלה הם מהדוח השנתי של 2016. לקדימהסטם אין הכנסות משמעותיות והיא נושאת הערת עסק חי, בדומה להרבה מחברות הביומד בבורסה של ת"א. לחברה יתרת מזומנים דלה של כ-2.5 מיליון שקלים.
תרופה למחלה חשוכת מרפא עולה המון כסף
קדימהסטם עוסק כאמור במציאת תרופה למחלה חשוכת מרפא ה-ALS, שזכור לרבים בעיקר עקב אתגר דלי הקרח שעסק בגיוס תרומות למחלה. קדימהסטם עתידה להתחיל ניסוי ראשון בחולי ALS לקראת סוף 2017, בפיקוח משרד הבריאות במחלקה הנוירולוגית בבי"ח הדסה עין-כרם, שהינו מהמובילים בעולם בתחום ה-ALS בתאום עם מנהל המזון והתרופות האמריקאי ֹ(FDA).
חברת הביוטכנולוגיה מתמחה בפיתוח פתרונות רפואיים, מבוססי תאי גזע מאדם, המיועדים בעיקר למחלת הסוכרת ולמחלות ניווניות של מערכת העצבים, כדוגמת ALS וטרשת נפוצה. היא נוסדה בשנת 2009, על ידי פרופסור מישל רבל ויוסי בן יוסף. יו"ר החברה הוא דוקטור אלי אופר, לשעבר המדען הראשי במשרד התמ"ת. על משקיעי החברה, בנוסף למייסדיה, נמנים בית ההשקעות אלטשולר שחם, משקיעים מחו"ל (ג'וליאן רוג'רי ואבי מייזלר), ומשקיעים מוסדיים נוספים.
צפריר מסרה לכלכליסט כי "אני מצטערת אבל אני מנועה מלהגיב, עזבתי את החברה, ואני מפנה אותך לדיווח המידי שיצא בבורסה".