למרות המחאה: גולדמן זאקס השקיע 2.8 מיליארד דולר באג"ח ונצואלה
על פי הוול סטריט ג'ורנל, הבנק התעלם מקריאות בינלאומיות להחרמת הממשל בוונצואלה וממחאה המונית בתוך המדינה: ההשקעה נשענת על הימור ששינוי בממשל יותר מיכפיל את ערך המניות
גודלמן זאקס מעניק חבל הצלה לניקולאס מדורו, נשיא ונצואלה, יורשו של הוגו צ'אבס. על פי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, הבנק האמריקאי רכש אג"ח ממשלתי של ונצואלה ב-2.8 מיליארד דולר.
- כאוס בוונצואלה לאחר ששטר ה-100 בוליבר הוצא מהמחזור
- אפילו עתודות הנפט הגדולות בעולם לא הצילו את ונצואלה
- סוף עידן בגולדמן זאקס: אבי ג'וזף כהן פורשת מתפקידה
בדיווח המסתמך על מקורבים, ושלא זכה לאישור רשמי, נאמר שחטיבת הנכסים של הבנק אף רכשה בשבוע שעבר אג"ח של חברת הנפט הממשלתית פטרולאוס דה ונצואלה (Petróleos de Venezuela), בסכום של 865 מיליון דולר. האג"ח שהונפק על ידי פטרולאוס בשנת 2014, עם תאריך מימוש ב-2022, נרכש בשווי נמוך - של 31 סנט על כל דולר. המחיר אף נמוך ב-31% מאג"ח המדינה המקביל של ונצואלה.
ההשקעה של גודלמן זאקס בוצעה למרות לובי חזק במערב נגד השקעה במדינה תחת משטרו של מדורו, לאחר שארה"ב ומדינות רבות האשימו את ממשל מדורו בפגיעה בזכויות אדם. מנגד, גורמים שונים טוענים כי על אף האופוזיציה החזקה והפגנות הענק, מדורו עדיין זוכה לתמיכה רחבה בקרב העם בונצואלה, ושיש לכבד את הבחירה הלגיטימית בו כנשיא בבחירות שנערכו ב-2013.
על פי הדיווח בוול סטריט ג'ורנל, ההשקעה האחרונה באג"ח של פטרולאוס הוא חלק ממהלך גדול יותר של חטיבת הנכסים בגולדמן זאקס, המגדילה את השקעותיה בונצואלה. לדברי המקורות עלהים מתבססת הידיעה, בגודלמן זאקס למעשה מהמרים ששינוי עתידי בהנהגה יותר מיכפיל את שווי האג"ח, שנסחר כיום בתשואת זבל של 30% בשל חשש מתמשך מחדלות פרעון במדינה.
מדורו שמתמודד עם מחאה חברתית נרחבת, עקב מצבה הכלכלי הקשה של המדינה, פועל בחודשים האחרונים לגיוס הון, במטרה לסייע לייצוב זמני לפחות של כלכלת המדינה. בחודשים האחרונים שוטפת את רחובות ונצואלה מחאת המונים נגד הממשל, שמגיעה לעתים לעימותים קשים מול כוחות משטרה וצבא.
הנשיא הסוציאליסט זכה בבחירות שנערכו בונצואלה לאחר מותו של הוגו צ'אבס, בהמשך לכהונתו כשר בממשלו של צ'אבס וכשהאחרון קרא לפני מותו לעם בונצואלה למנות את מדורו כיורשו. בתחילת החודש הודיע מדורו כי בכוונתו להקים פרלמנט חדש בעל סמכויות נרחבות, על מנת לטפל במצב החירום במדינה. מתנגדיו באופוזיציה טוענים שהצעד נועד לסכל את סמכויות האסיפה הלאומית הקיימת, במסגרתה היא פועלת נגד הממשלה. ההודעה על הקמת הפרלמנט החדש גררה הפגנות ענק ברחובות, והעימותים האלימים מול כוחות הביטחון נמשכו.