עידן חדש בלוידס: ממשלת בריטניה מכרה את יתרת אחזקותיה בבנק
המדינה הפכה לבעלת מניות בבנק לאחר שחילצה אותו במשבר הסאב פריים באמצעות כספי משלמי המסים. כחלק מתוכנית הההבראה קיצץ הבנק 57 אלף משרות
עידן חדש בבנק לוידס בבריטניה. הממשלה מכרה את שארית האחזקה שלה בבנק, אותה רכשה במסגרת חבילות החילוץ שהעניקה לבנקים בתקופת המשבר הפיננסי העולמי בין 2007-2009. לוידס הפך בכך לבנק הראשון בממלכה שכבר אינו בבעלות ציבורית.
- שכחו מהברקזיט: שיא של עשור ברווח השנתי של בנק לוידס
- מנכ"ל הבנק הבריטי לוידס מודה: ניהלתי רומן מחוץ לנישואין
- "יחסי המערכת הבנקאית ותעשיית הפינטק בישראל טובים מאלו שבבריטניה"
לעומת זאת, הממשלה ממשיכה להחזיק ב-73% מרויאל בנק אוף סקוטלנד, שממשיך לדווח על הפסדים.
לוידס קיבל חילוץ ממשלתי לאחר השתלטות כושלת על היריב HBOS, עסקה שבוצעה בתיווך ממשלתי. "לפני שש שנים ירשנו עסק שהיה במצב פיננסי פגיע", מסר מנכ"ל לוידס אנטוניו הורטה אוסוריו, שמונה לתפקיד לאחר המשבר ב-2011. "הודות לעבודה הקשה של כל העובדים בלוידס, ביצענו מהפך בחברה".
השנה דיווח הבנק על רווח של 4.3 מיליארד ליש"ט, הגבוה ביותר שלו מזה עשור, אם כי למהפך היה מחיר לא קטן, בסביבות 57 אלף משרות קוצצו בלוידס במסגרת מאמציו לחזור לרווחיות.
ההשתלטות על HBOS ב-2008 גרמה ללוידס הפסד של מעל 25 מיליון ליש"ט. החילוץ של כספי משלמי המסים הפך את הממשלה למחזיקה ב-43% מהבנק.
על פי ההצהרה שפרסמה לוידס, הממשלה תרשום רווח של סביבות 900 מיליון ליש"ט (1.16 מיליארד דולר), זאת לאחר שהוציאה מעל 20 מיליארד ליש"ט לחילוץ הבנק.