אלקוברה במגעים למיזוג עם אנטרה
חברת הביומד אלקוברה, שאיבדה מחצית משוויה מאז כשלה בתחילת השנה בניסוי ונקלעה למאבק שליטה, עשויה להתמזג עם חברת הביומד הפרטית אנטרה. זו אמורה היתה להיות מונפקת בנאסד"ק, אך נטשה את הרעיון לאחר צניחת הענף. אלקוברה נסחרת כיום עמוק מתחת לשווי המזומן שבקופתה
חברת הביומד אלקוברה מנהלת מגעים למיזוג עם חברת הביומד אנטרה. אנטרה היא חברה פרטית, שנשלטת (35% בדילול מלא, 70% ללא דילול) על ידי די.אן.איי ביומד הבורסאית. עדיין לא ברור שווי החברות שלפיו יתקיים המיזוג, אם הוא יבשיל לעסקה. עוד נודע כי במקביל בוחנת אלקוברה מיזוג עם חברה אחרת.
אלקוברה נקלעה בחודשים האחרונים למאבק מול קרן ברוש, קרן אקטיביסטית המנוהלת על ידי אמיר אפרתי. הקרן הגיעה לאחזקה של 17% בחברה, ודרשה את החלפת הנהגת החברה תוך שהיא מאשימה אותה בבזבוז קופת המזומנים על הוצאות שכר גבוהות ודמי שכירות מופרזים של משרדים מפוארים.
השבוע שיגרה ברוש מכתב לבעלי המניות שבו שאלה אם יש לפטר את כל הדירקטוריון, ואם יש להגביל את מספר הדירקטורים לחמישה ולבחור אותם מתוך שישה מועמדים. בין ששת המועמדים נמצאים אפרתי עצמו, ולמעשה כל ששת המועמדים לכהונה בדירקטוריון הם מטעם קרן ברוש.
אלקוברה צנחה ב־95% בשלוש השנים האחרונות
אלקוברה נקלעה לקשיים בספטמבר 2016, כשדיווחה על הפסקת הניסוי בתרופת הדגל שלה לטיפול בהפרעת קשב וריכוז במבוגרים (ADHD). בינואר השנה היא דיווחה כי תוצאות הניסוי ב־MDX לא הראו שינוי בעל מובהקות סטטיסטית לעומת תרופת הדמה, ובתגובה צנחה מנייתה ב־50% לשווי שוק של 32 מיליון דולר. בסך הכל צנח שווי השוק של החברה ב־95% בשלוש השנים האחרונות. בקופת אלקוברה כ־45 מיליון דולר, כך שהיא נסחרת בדיסקאונט משמעותי מול המזומן שיש לה, כנראה בשל אי הבהירות לגבי עתיד החברה בעקבות כישלון הפעילות הקודמת שלה ומאבקי השליטה בחברה.
לפני כישלון הניסוי, בינואר 2015, גייסה אלקוברה 26 מיליון דולר לצורך המשך הניסויים, לפי שווי של 80 מיליון דולר. קדמו לגיוס זה שני גיוסים מהותיים נוספים: 25 מיליון דולר בהנפקה הראשונית בנאסד"ק במאי 2013, ו־33 מיליון דולר באוקטובר אותה שנה.
הכנסת הפעילות של אנטרה אמורה להציף ערך לשווי אלקוברה כחברה בפני עצמה, שתוכל להשתמש במזומן שבקופתה למימון השלמת הניסויים במוצרים של אנטרה ושיווקם. קרן ברוש לא הביעה עדיין עמדה לגבי המיזוג, אולם הוא תואם את תפיסתה כי יש לבצע שינויים באלקוברה, שכרגע אין בה פעילות.
אנטרה רצתה להנפיק בשווי של 160–200 מיליון דולר
אנטרה גייסה ביולי האחרון כ־7.5 מיליון דולר בהלוואה המירה למניות. את סבב הגיוס הובילה קרן פונטיפקס, לצד משקיעים פרטיים, שרובם מזוהים עם חברת האימונותרפיה קייט פארמה: ד"ר אריה בלדגרין, מנכ"ל ומייסד קייט ודירקטור לשעבר בטבע; דיוויד בונדרמן, מייסד קרן TPG ודירקטור בקייט; ג'וש קזאם, גם הוא דירקטור בקייט ושותף בקרן ההשקעות Two River יחד עם בלדגרין. הגיוס נעשה בצורה של הלוואה המירה למניות שתבוצע במקרה של גיוס 20 מיליון דולר בהנפקה של אנטרה לציבור או של 10 מיליון דולר בגיוס פרטי או העברת שליטה, ולפי שווי של לא יותר מ־65 מיליון דולר לאנטרה.
בעלי השליטה בדי.אן.איי ביומד הם זאב ברונפלד (15.5%), חברת התרופות אורמד (9%) ומשקיעים נוספים. בשבוע שעבר מונה לוק בשאר, לשעבר סגן נשיא וסמנכ"ל הכספים של חברת התרופות הבינלאומית NPS, ליו"ר פעיל של אנטרה. די.אן.איי ביומד נסחרת לפי שווי של 44 מיליון שקל. לפני שנה וחצי ניהלה אנטרה מגעים להנפקה בנאסד"ק לפי שווי של 160–200 מיליון דולר, אך זמן קצר לאחר מכן צנח שוק הביומד וחלון ההנפקות נסגר, עד שנפתח שוב בחודשים האחרונים. החברה החליטה לנסות להתמזג לתוך שלד בשווי נמוך משמעותי מהשווי שבו ביקשה להיות מונפקת.
השווי של אנטרה צפוי להיות גבוה משל אלקוברה, אבל משמעותית נמוך מהשווי בו היתה אמורה להנפיק לפני שנה וחצי, בניסיון לשכנע את בעלי המניות של אלקוברה לתמוך במוצרים שלה, בעזרת קופת המזומנים שלה.
אלקוברה פיתחה טכנולוגיה המאפשרת העברה לדם של חלבונים ומולקולות גדולות באמצעות גלולות, והיא בעלת פטנט להעברה אוראלית של חלבונים דרך מערכת העיכול. הטכנולוגיה שלה מנסה להתגבר על בעיית ספיגת חלבונים שניתנים דרך מערכת העיכול ופירוקם של חלבונים אלה.
אנטרה מפתחת שתי תרופות הניתנות בבליעה כתחליף להזרקה או עירוי, והתרופה המובילה שלה היא מוצר למחלת היתום PHT — תת־פעילות של בלוטת יותרת התריס. המחלה משפיעה על רמות הסידן בגוף, ואינה מאפשרת התאוששות ממחסור בסידן. הטיפולים המסורתיים בתופעה הם באמצעות מתן ויטמין D או סידן, אך יש להם תופעות לוואי.