דיווח שוטף
ניו יורק ננעלה בעליות קלות: מניית קנון טיפסה ב-7%
המדדים עלו עד 0.3%; קנון מכניסה משקיעה לחברה הבת קורוס; ליפט גייסה חצי מיליארד דולר; נשיא ארה"ב ונשיא סין יפתחו הערב פסגה בת יומיים - המשקיעים ממתינים לעדכונים על הסכמי הסחר
ניקיי האנג סנג שנגחאי דאקס קאק פוטסי דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500
23:00 - המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו בתום יום המסחר בעליות קלות, כאשר העיניים נשואות לפסגה בין נשיאי ארה"ב וסין, דונלד טראמפ ושי ג'ינפינג שהחלה היום בפלורידה: דאו ג'ונס עלה ב-0.1%, נאסד"ק - ב-0.3% ו-S&P 500 - ב-0.2%. בנוסף, המשקיעים ממתינים לדו"ח התעסוקה שיפורסם מחר ב-15:30 (שעון ישראל).
מניות האנרגיה בלטו בעליות, כאשר אקסון ושברון עלו ב-0.6%. קאטרפילר עלתה ב-1.7%. קנון טיפסה ב-7.2% לאחר שהודיעה על הכנסתה של העיר ייבין בסין כמשקיעה במיזם קורוס (ראו דיווח מוקדם).
"התחושה בשווקים היא של תנודתיות", אמר דניאל דמינג מחברת KKM Financial בשיחה עם CNBC, "הם ניסו להיאחז בעליות לאורך כל היום, אך הרבה יכול לקרות ביממה הקרובה".
21:50 - הנפט (WTI) עלה זה היום השלישי ברציפות - ב-1.1% וננעל ברמה של 51.7 דולר לחבית. הברנט עלה ב-1% לרמה של 54.8 דולר לחבית. מדובר בשיא של חודש בשני המקרים. הרקע לעלייה: הערכות אנליסטים להתגברות העונתית בפעילות הזיקוק - דבר שיביא לירידה במלאים בארה"ב.
21:20 - חברת שיתוף הנסיעות ליפט השלימה סבב גיוס בסך 500 מיליון דולר, שמעלה את שוויה ל-7.5 מיליארד דולר לעומת שווי של 5.5 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד. בנוסף, הגיוס מחזק אותה בתחרות מול אובר מוכת השערוריות.
20:50 - מחיר הזהב נסגר בעלייה של 0.4% (4.80 דולר) ל-1,253.30 דולר האונקיה.
20:30 - העליות מתחזקות ומדד דאו ג'ונס עולה ב-0.5%. בין המניות הבולטות במדד: קאטרפילר עולה ב-2.2%, גולדמן זאקס ושברון עולות ב-0.9%, נייקי והום דיפו מתחזקות ב-0.8%.
19:15 - נעילה באירופה: דאקס עלה ב-0.1%, קאק עלה ב-0.6%, פוטסי ירד ב-0.4%, סטוקס 600 עלה ב-0.2%.
18:40 - חברת ביטוחי הבריאות אאתנה (Aetna) הודיעה על פרישתה מתוכנית ביטוחי הבריאות ACA (המוכרת כאובמקר) במדינת איואווה בשנת 2018. אאתנה נימקה את ההחלטה ב"סיכונים פיננסים ואי ודאות בדבר תנאי השוק". אאתנה פעלה השנה במסגרת התוכנית ב-4 מדינות בארה"ב, איאווה, דלוור, וירג'יניה ונברסקה, ובשלב זה היא בוחנת את שאלת השתתפותה ב-2018 בשלוש המדינות הנותרות. זוהי החברה השלישית שפועלת באיואה שהודיעה בימים האחרונים על פרישה מהתוכנית בשנה הבאה. הדד ליין להגשת בקשות השתתפות הוא ב-21 ביוני.
17:45 - מעט יותר משעה לאחר הפתיחה, והעליות מתחזקות במעט, כאשר כעת שלושת המדדים המובילים עומדים על פלוס 0.2%.
17:00 - ספקית שירותי הסלולר והתקשורת טי מובייל (T-Mobile) יורדת ב-1% לאחר שבדויטשה בנק הורידו את ההמלצה על המניה מ'קניה' ל'החזק', בין היתר בנימוק שההתפתחויות החיוביות שנרשמו בחברה כבר מתומחרות במניה.
16:30 - פותחים מסחר בניו יורק: דאו ג'ונס יציב, S&P 500 יורד ב-0.1%, נאסד"ק עולה ב-0.1%; תשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים יורדת ב-2 נק' ל-2.36%.
באירופה: דאקס יורד ב-0.1%, קאק עולה ב-0.5%, פוטסי נחלש ב-0.4%; בסחורות: הנפט מסוג WTI עולה ב-0.7% ל-51.5 דולר לחבית, הזהב עולה ב-0.5% ל-1,254.80 דולר לאונקיה.
16:15 - קנון דיווחה על השקעה במיזם המכוניות קורוס. כשעה לפני ההודעה דיווח "כלכליסט" שהעיר ייבין (YIBIN) שבמחוז סצ'ואן תשקיע סכום מהותי ביצרנית המכוניות המוחזקת בחלקים שווים (50%) על ידי צ'רי וקנון הבורסאית שבשליטת עופר. ההשקעה תיעשה לפי שווי של 8 מיליארד רנמינבי סיני, RMB (יותר מ-1.1 מיליארד דולר).
16:00 - חברת השבבים AMD - Advanced Micro Devices יורדת ב-4.5% בטרום מסחר לאחר שגודלמן זאקס פתחו את הסיקור של המניה בהמלצת 'מכירה' ובמחיר יעד של 11 דולר בלבד, 22% מתחת למחיר הנעילה אתמול - 14.17 דולר.
15:50 - מספר הבקשות הראשונות לדמי אבטלה ירד בשבוע שעבר (שהסתיים ב-1 בפאריל) ב-25 אלף ל-234 אלף, הרבה מתחת לתחזיות שעמדו על 251 אלף בקשות.
15:30 - תביעה מהותית נגד הפרקטיקה הבעייתית של אפל: אוסטרליה הודיעה על הגשת תביעה נגד אפל בשל הצעדים שבהם היא נוקטת נגד מתקני אייפונים עצמאיים. הפרקיטקה הספציפית שבגינה מוגשת התביעה היא חסימת אייפונים שתוקנו על ידי גורמים מחוץ לסניפיה. סכום הפיצוי שיידרש בתביעה עדיין אינו ברור, אך הוא עשוי להיות גבוה מאד.
15:00 - אמזון הודיעה על גיוס של 5,000 עובדים במשרה חלקית בשנה הקרובה לעבודה מהבית כסוכני שירות לקוחות. זאת במסגרת תוכנית הגיוס הגדולה של 30 אלף עובדים במשרה חלקית ב-12 החודשים הקרובים, כשיתר ה-25 אלף יעבדו במוקדים של החברה.
במקביל חשף מייסד ומנכ"ל אמזון, ג'ף בזוס, כי הוא מוכר מדי שנה מניות של החברה בשווי מיליארד דולר, כדי לממן את חברת החלל שלו Blue Origin. בזוז סיפר על כך במהלך אירוע שנערך בקמפוס של בלו אוריג'ן בקולרדו.
14:30 - שעתיים לפתיחת המסחר בניו יורק: החוזים העתידיים על המדדים המובילים עולים ב-0.1%. תשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים יציבה ב-2.36%. אתמול סגר מדד נאסד"ק בירידה של 0.6%, S&P 500 הפחית מערכו 0.3%, ודאו ג'ונס איבד 0.2%.
באירופה בשעה זו: דאקס יורד ב-0.2%, קאק עולה ב-0.2%, פוטסי עולה ב-0.4%; בסחורות: הברנט עולה ב-0.8% ל-54.8 דולר לחבית, ה-WTI עולה ב-0.6% ל-51.5 דולר לחבית, הזהב עולה ב-0.4% ל-1,253.8 דולר לאונקיה.
14:15 - רפורמת המס לא צפויה בקרוב: יו"ר בית הנבחרים מטעם המפלגה הרפובליקאית פול ראיין אמר אתמול שנכון לעכשיו לממשל טראמפ אין תוכנית רפורמה במס מוכנה, ושגיבושה עשוי לקחת זמן ממושך יותר מתוכנית הרפורמה בביטוח הבריאות - שנכשלה כזכור. "לבית הנבחרים יש תוכנית אך לסנאט עדיין אין, הם עובדים על זה. הבית הלבן עדיין לא סגר תוכנית" אמר ראיין.
כריס ווטסון (Chris Weston), האסטרטג הראשי ב-IG אמר שהשוק מתמחר כרגע אי העברת רפורמת מסוי באוגוסט הקרוב. "אין ספק שהמשקיעים הדוביים זוכים כרגע ליתרון, אך רק בהמשך נוכל לדעת אם המגמה הזו צפויה להישאר איתנו. הבמה כרגע מוכנה לירידה של 5-2 אחוזים, כך שהמשקיעים השוריים חייבים להיכנס לשוק היום, כדי למנוע יציאה מגמה נמשכת של מימושים". הדברים מובאים במרקטווטש.
וכך אומר בעניין זה יו"ר ומנכ"ל בלאקרוק (BlackRock) לארי פינק (Larry Fink): "שוק המניות צפוי להגיב בנסיגה לאחור אם הנשיא דונלד טראמפ והרפובליקנים בקפיטול היל לא יצליחו לעמוד בהבטחות של רפורמת מס נרחבת ודה רגוליזציה. אם אתה מאמין שייקח זמן רב להוציא לפועל את התוכנית הזו, במקרה כזה אני אומר ששוק המניות מתומחר גבוה מדי". פינק אמר את הדברים בראיון ל-CNBC.
14:00 - מפגש מפתח בחזית הגיאופוליטית: המשקיעים יעקבו בדריכות אחר פגישת הפסגה בין נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לנשיא סין שי ג'ינפינג, שתיפתח היום ותינעל מחר. החששות הן בעיקר שהפסגה תסתיים בקולות צורמים, לנוכח המחלוקות בענייני הסכמי הסחר - תוצאה שתגרום לדאגה ולאווירה פסימית בשווקים.
תוכנית הרפורמה במס: יו"ר בית הנבחרים מטעם המפלגה הרפובליקאית פול ראיין אמר כנכון לעכשיו לממשל טראמפ אין תוכנית רפורמה במס מוכנה, ושגיבושה עשוי לקחת זמן ממושך יותר מתוכנית הרפורמה בביטוח הבריאות - שנכשלה כזכור. כריס ווטסון (Chris Weston), האסטרטג הראשי ב-IG אמר שהשוק מתמחר כרגע אי העברת רפורמת מסוי באוגוסט הקרוב. "אין ספק שהמשקיעים הדוביים זוכים כרגע ליתרון, אך רק בהמשך נוכל לדעת אם המגמה הזו צפויה להישאר איתנו. הבמה כרגע מוכנה לירידה של 5-2 אחוזים, כך שהמשקיעים השוריים חייבים להיכנס לשוק היום, כדי למנוע יציאה מגמה נמשכת של מימושים". הדברים מובאים במרקטווטש.
וכך אומר בעניין זה יו"ר ומנכ"ל בלאקרוק (BlackRock) לארי פינק (Larry Fink): "שוק המניות צפוי להגיב בנסיגה לאחור אם הנשיא דונלד טראמפ והרפובליקנים בקפיטול היל לא יצליחו לעמוד בהבטחות של רפורמת מס נרחבת ודה רגוליזציה. אם אתה מאמין שייקח זמן רב להוציא לפועל את התוכנית הזו, במקרה כזה אני אומר ששוק המניות מתומחר גבוה מדי". פינק אמר את הדברים בראיון ל-CNBC.
13:50 - הבנק הצ'כי יוצא בהודעה דרמטית על ביטול תקרת שער החליפין של הקורונה הצ'כית. המטבע מגיב בזינוק
13:40 - יוניליוור (Unilever) מכריזה על שורה של צעדים במטרה לספק את בעלי המניות שלה. החברה האנגלו-הולנדית פותחה בתוכנית שינוי מבני שתכלול צמצום חטיבות ומכירת פעילות שמחוץ לליבת העסקים - תוכנית שפרטים ראשונים עליה כבר פורסמו. אנליסטים צופים שהחברה תמכור נכסים בהיקף של 7 מיליארד יורו. במקביל פותחת יונילויוור בתוכנית רכישת מניות בהיקף של 5 מיליארד יורו ומעלה את הדיבידנד שלה ב-12%. הצעדים נועדו לתת מענה לאכזבה של חלק מהמשקיעים, מהחלטת החברה לדחות את הצעת הרכישה שהגישה קבוצת קראפט היינז (Kraft Heinz), בשווי של 143 מיליארד דולר.
13:10 - על פרוטוקול הפד שפורסם אמש:
רונן מנחם, מנהל מחלקת המחקר בבנק מזרחי טפחות: "הנקודה החשובה ביותר בפרוטוקולי הפד הינה ההסכמה כי מכירה מחדש של חלק מאיגרות החוב שנרכשו בשנים האחרונות הינה צעד נכון. זאת ממספר סיבות: מדובר בגידול ישיר של היצע האג"ח, שעשוי לגרום לעליית תשואות. אם הפד חושב שזה צעד נכון, יש לו מן הסתם אמון מלא בהתבססות הכלכלית והתעסוקתית של המשק האמריקאי ואין הרבה הצהרות חזקות יותר. כמו כן, רכישת האג"ח במקור נחשבה צעד לא קונבנציונלי, שננקט כשכלי הריבית כבר לא היה אפקטיבי. כעת, כשהריבית עולה, תחילת מכירת האג"ח חזרה לשוק היא עוד עדות לכך שמבחינה מוניטארית העניינים שבים לשגרה. נוסף על כך, הפד מודיע על כך שהוא שוקל צעד זה שעה ששוקי המניות שוברים שיאים והחששות גדלים – בפרט כשלא ברור עד כמה ומתי תצאנה תכניותיו הכלכליות של טראמפ לדרך. אם כך, הבנק לא חושש כי מהלך זה יזעזע את השווקים בנקודת זמן רגישה זו".
אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי במיטב דש: "בפרוטוקול צריכים לשים לב לשלושה דברים חשובים. הראשון, אמירת הנגידים ששוק המניות יקר מדי. השני, שהפד צפוי לגבש ולהתחיל ליישם אסטרטגיה להקטנת המאזן שלו. השלישי, שרוב הנגידים מעריכים שהשפעת הצעדים הפיסקאליים של הממשל החדש תידחה לשנת 2018. למרות שהמסר על הצמצום האפשרי של מאזנו של הפד תפס יותר כותרות, כדאי גם להתייחס לאמירה לגבי יוקר השווקים. מבחינת משקיעי המניות האמירה לא בהכרח מרמזת שהשווקים צפויים לרדת מחר בבוקר, אך בהחלט משקפת שהם נמצאים בסביבה של "טמפרטורות גבוהות". כדי שהשווקים ימשיכו לעלות צריך הרבה חדשות טובות ותקוות לעתיד. לכן, חוסר הוודאות לגבי השפעת תכניות הממשלה על הכלכלה, אינה בשורה טובה ומעלה סיכון לעצבנות השווקים. לבסוף, צריכים להגיד שכל ההערכות על מה ואיך יעשה הפד בקשר לריבית, מאזנו והפעלות אחרות בתחום אחריותו, הינן בערבון מוגבל בשלב זה. בתחילת 2018 כל הצמרת של הבנק המרכזי האמריקאי עומדת להתחלף. מה יהיה קו הפעולה של ההנהגה החדשה שתמונה ע"י הנשיא טראמפ אפשר רק לנחש".
12:00 - עדכון סחורות: הזהב עולה ב-0.5% ונסחר תמורת 1,255 דולר לאונקיה. הנפט שומר על יציבות כאשר מחירה של חבית מסוג ברנט עומד על 54.5 דולר ומחירה של חבית מסוג WTI עומד על 51 דולר.
11:00 - נשיא הבנק המרכזי האירופי, מריו דראגי, אמר בכנס שנערך היום בפרנקפורט כי הבנק נותר איתן בדעתו לגבי המשך המדיניות המוניטרית המרחיבה. דראגי הוסיף כי בשביל לשנות את הטקטיקה הבנק צריך להרגיש יותר ביטחון. "אנחנו עוד לא שם", אמר. "אנו בטוחים שהמדניות שלנו עובדות וניתן לראות זאת בנתונים הכלכלים שמשתפרים בהתמדה". דבריו של דראגי אכזבו את המשקיעים בשוק שציפו לשמוע רמזים לגבי מועד הפסקת המדניות שנוקט הבנק בשנים האחרונות.
10:45 - הבורסות באירופה פותחות את יום המסחר בירידות שערים: מדד פוטסי הבריטי משיל 0.8% מערכו, מדד קאק הצרפתי נחלש ב-0.6% כמו עמיתו הגרמני דאקס.
10:00 - בורסות אסיה חתמו את היום במגמה מעורבת: כאשר מדד ניקיי היפני ירד ב-1.4% לרמת שפל של 4 חודשים. האנג סאנג נחלש ב-0.6% ומדד שנגחאי הסיני עלה ב-0.4%.
09:20 - מגזר השירותים הסיני רשם צמיחה נמוכה מהצפוי בחודש מרץ, כך עולה ממדד מנהלי הרכש של Caixin במגזר השירותים שנערך על ידי מרקיט. מדובר בחודש השלישי ברציפות בו הסקטור מציג תוצאות שלא כמצופה - דבר המעיד על חולשה אפשרית. מדד מנהלי הרכש, המורכב מנתונים שנאספו משאלונים שנשלחו ליותר מ-400 מנהלי רכש במגזר השירותים הפרטי הסיני, הציג קריאה של 52.2 נקודות, זאת לעומת צפי של 53.2 נקודות. נזכיר כי קריאה מעלה 50 נק' מעיד על התרחבות ולהיפך.
08:40 - השווקים באסיה מתנהלים בשעה זו בירידות שערים על רקע פרסומם של פרוטוקולי של הפד אמש. הבורסה ביפן מאבדת 1.5% מערכה והיא נסחרת ברמת שפל של 4 חודשים. הונג קונג נחלשת ב-0.6% ושנגחאי שומרת על יציבות. מדיוני הריבית שקיימו מקבלי ההחלטות בבנק במרץ האחרון, מגלים כי בכוונת הפד להקטין בהמשך השנה את המצבור העצום בהיקף של 4.5 טריליון דולר של אג"ח ממשלתיות ואג"ח מגובות משכנתאות ("אג"ח רעילות"), שבהן מחזיק הבנק.
הבנק המרכזי בארה"ב מעוניין לכווץ את המאזן שלו כחלק מהכוונה להעלות את הריבית - מגלים הפרוטוקולים. "אני לא חושב שהיה מישהו שבאמת ציפה שהפד יחל במדיניות זו כל כך מוקדם", כך אמר אנדרו סוליבן (Andrew Sullivan) אנליסט בבית ההשקעות הייטונג. עוד עולה מהפרוטוקולים כי חברי הפד דנו בנוגע להערכות השווי של שוק המניות בארה"ב. לדבריהם, היחס בין מחיר המניה לרווח של החברות הנסחרות בוול סטריט, המבוסס על הצפי לשנה הבאה, נמצא ברמות הגבוהות ביותר מזה עשור. "פירוש הדבר הוא שאין כרגע זרז שיכול לגרום לשוק המניות לעלות בטווח הקרוב", כך אומר קיויה אוקזוואה, ראש יחידת השווקים בשלוחה של הבנק הצרפתי BNP פאריבה ביפן.