הפניקס מציגה את הרווח הגבוה בענף הביטוח - 694 מיליון שקל
חברת הביטוח שבשליטת קבוצת דלק מסכמת שנה חזקה, בעיקר בזכות ביצועי השקעות טובים, ומתקרבת לחלוקת דיבידנד. בסוף השבוע תפוג הבלעדיות למכירת הפניקס לקבוצת יאנגו והחברה תחזור לעמוד על המדף
יצחק תשובה יכול להיות מרוצה - חברת הביטוח הפניקס שבשליטת קבוצת דלק מסכמת את 2016 עם הרווח הגבוה בענף הביטוח, 694 מיליון שקלים, יותר מפי 2 מהרווח הכולל ב-2015, שעמדעל 325 מיליון שקלים. הפניקס מציגה תשואה על ההון של 15.5%, וגם במקרה זה מדובר בנתון הגבוה בענף.
- ביהמ"ש עצר מכירת קניוני ארנה באשדוד ובנהריה
- הפניקס חטפה לבנק הפועלים את מימון מלונות איסתא ופתאל
- מגמת העלייה בריבית הצילה את מגדל וכלל מהפסד ב־2016
בעוד יומיים יפוג הסכם הבלעדיות בין קבוצת דלק לקבוצה הסינית יאנגו שחתמה על מזכר הבנות לרכישת השליטה בהפניקס. ההערכות הן שהבלעדיות לא תחודש ולאחר זינוק של 60% במניית הפניקס מאז החתימה על המזכר, קבוצת דלק תהיה פתוחה להצעות חדשות.
העלייה ברווח הכולל בשנת 2016 נבעה בעיקרה משיפור בתשואות בשוק ההון, שיפור בתוצאות הביטוחיות בביטוחי הקולקטיבים בבריאות, שיפור בתוצאות ביטוח הסיעוד והפחתת מס החברות ב-55 מיליון שקלים.
מנגד, גם הפניקס נאלצה להגדיל ב-2016 את עתודות ההון שלה בשל סביבת הריבית הנמוכה, בדומה ליתר החברות, בהיקף של 51 מיליון שקל אחרי מס (לעומת הפרשות של 222 מיליון שקל אחרי מס ב-2015 מאותה סיבה). כמו כן נדרשה החברה לבצע הפרשה של 127 מיליון שקל אחרי מס בגלל תקנות וינוגרד, הצפויות להגדיל את הפיצוי שישלמו חברות הביטוח למבוטחים בביטוחי רכב חובה.
מבדיקה שביצעה הפניקס ביחס לעודפי ההון שברשותה למול דרישות ההון הרגולטוריות, נמצא כי אין גרעון משמעותי בהון החברה, וזאת גם מבלי לקחת בחשבון הקלות שנתנה באחרונה המפקחת על הביטוח ביישום דרישות ההון החדשות, הסולבנסי 2. המשמעות היא שהפניקס מתקרבת לאפשרות של חלוקת דיבידנדים בקרוב.
החברה הבת אקסלנס נמחקה לפני שנה מהמסחר ולכן תוצאותיה אינן מדווחות. מדוחות הפניקס עולה כי פעילות הגמל, שרוכזה עד לאחרונה באקסלנס ולאחרונה מוזגה לתוך הפניקס, רשמה רווח כולל לפני מס של 23 מיליון שקל. זאת לעומת רווח כולל של 3 מיליון שקל ב-2015. בשנה שנעברה נרשמה מחיקה של 21 מיליון שקל בשל ירידת ערך, כלומר הרווח נותר למעשה ללא שינוי של ממש. בתחום השירותים הפיננסים הכוללים את פעילות התיקים, קרנות הנאמנות ותעודות הסל של אקסלנס, עמד הרווח הכולל על 96 מיליון שקל, בדומה ל-2015.